„Zdrowe przetwory", Jolanta Klesser, wyd. Zwierciadło, 2018.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
Pasteryzacja, kiszenie i marynowanie to doskonałe sposoby przetwarzania i konserwowania produktów, które stosuje się zarówno w domowych kuchniach, jak i w restauracjach.
„Zdrowe przetwory", Jolanta Klesser, wyd. Zwierciadło, 2018.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
Nie ma idealnych wypieków bez świetnej mąki, a tej bez odpowiednich ziaren i dobrego młyna.
Peter Serpico przez wiele lat gotował z Davidem Changiem, twórcą Momofuku, prowadził też własną restaurację w Filadelfii.
"Najbardziej kontrowersyjny, nieidący na kompromisy" to epitety dobrze charakteryzujące Joshuę Weissmana, autora "Kuchni bezwzględnej", który jest bezkompromisowy w kwestii jakości składników i przygotowania dań od podstaw, bez używania półproduktów.
"TikTok to coś więcej niż tylko rozrywka. To też narzędzie, które buduje kolejne pokolenie smakoszy" - uważa znany kucharz Gordon Ramsay, który wraz ze swą córką Tilly napisał przedmowę do książki "Tak gotuje TikTok". Zgromadzono w niej gorące trendy kulinarne z tej popularnej platformy.
Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.
Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.