„Zdrowe przetwory", Jolanta Klesser, wyd. Zwierciadło, 2018.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
Pasteryzacja, kiszenie i marynowanie to doskonałe sposoby przetwarzania i konserwowania produktów, które stosuje się zarówno w domowych kuchniach, jak i w restauracjach.
„Zdrowe przetwory", Jolanta Klesser, wyd. Zwierciadło, 2018.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2019 nr 188.
Autorka bloga Jadłonomia Marta Dymek od lat propaguje kuchnię wegańską, udowadniając, że bez mięsa i produktów odzwierzęcych można stworzyć pełnowartościowe i pyszne dania.
Tego lata wyprawa na Sardynię może być trudna do zrealizowania, więc zachęcam do mentalnej przygody z tamtejszą kulturą kulinarną.
Rzadko polecamy tu publikacje autorstwa osób niezwiązanych profesjonalnie z gastronomią. Ale bardzo lubimy robić wyjątki!
Ruszyły castingi do 8. edycji programu
Ostatnio ukazuje się coraz więcej książek cukierniczych i z przepisami na wypieki, bo mnóstwo ludzi zaczęło piec w czasie pandemii.
Andrzej Polan to nie tylko osobowość telewizyjna, ale przede wszystkim doświadczony szef kuchni i restaurator. Niedawno otworzył restaurację w nowej lokalizacji, a teraz... przeniósł ją na kartki książki "Polana smaków. Tradycyjna polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu".