x

Kongres Szefów Kuchni 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Jak co roku w październiku szefowie kuchni z całej Polski spotkają się w Warszawie, by wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.

KOngres Szefów Kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
KOngres Szefów Kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Szefowie kuchni poddani są dużej presji i pracują niezwykle intensywnie. Często zapominają, że na co dzień borykają się z dokładnie tymi samymi problemami, co ich koledzy i koleżanki po fachu. Kongres to okazja do tego, by porozmawiać z innymi szefami, a także w przyjaznej atmosferze zapoznać się z nowościami na rynku produktów gastronomicznych.

Wydarzenie od czterech lat podkreśla istotną rolę menedżerskich kompetencji wśród szefów. Misją Kongresu jest umożliwienie rozwoju tych umiejętności, dlatego w tym roku w programie znajdą się tematy dotyczące zarządzania personelem, budowania relacji, aktualnych trendów kulinarnych, finansów czy kuchni roślinnej. Jak co roku nie zabraknie też debat o palących problemach branży.

Udział dla szefów kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Obowiązuje rejestracja.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Poland Restaurant Forum by Nespresso

Po raz czwarty w Polsce, a drugi raz w Warszawie odbyło się gastronomiczne spotkanie Poland Restaurant Forum by Nespresso. Głównym hasłem czwartej odsłony forum było "Dzielenie się siłą" (Share the power). W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczestników.

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

THE WORLD RESTAURANT AWARDS - NAGRODY INNE NIŻ WSZYSTKIE

The World Restaurant Awards powstały na przekór modzie na to, co najnowsze i najpopularniejsze. Ich twórcy zwracają uwagę na jakość wszędzie tam, gdzie może się ona skrywać. A przy okazji chcą spuścić nieco powietrza z gastronomicznego balonika. Premierowa gala odbyła się 18 lutego w Paryżu.

EXPO SWEET 2019

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Finałowa szesnastka XVII edycji L’art de la Cuisine Martell

Już 2 marca odbędzie się kolejna, XVII edycja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. W tym roku spośród 55 zgłoszeń jury zakwalifikowało do finału 16 drużyn reprezentujących znakomite restauracje z kraju.

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej