x

Degustacja win włoskich i chilijskich

Kategoria: Wino

Podczas organizowanej już po raz trzeci branżowej imprezy A Land of Wine zaprezentowanych zostanie ponad 40 marek win. Połączoną degustację jesiennej oferty trunków z różnych regionów Włoch i Chile zaplanowano na 10 października w Warszawie.

A Land of Wine. Zdjęcie: materiały prasowe.
A Land of Wine. Zdjęcie: materiały prasowe.
Swoje napoje zaprezentują zarówno znani producenci, jak też i lokalni, nieodkryci jeszcze w Polsce winiarze. Wśród włoskich wystawców są Agricole Gussalli Beretta, Badia a Coltibuono, Cantine Riondo, Casale del Giglio, Cavit, Il Borro, Leonardo da Vinci Spa, Mastrojanni, Philarmonica, Pieve de Pitti, Podere Casanova, Tenute Poggio Bonelli, San Fabiano Calcinaia, Seiterre Vini Rizzi, Tenuta di Tavignano i Villa Doria. Wina można będzie testować podczas degustacji typu walk around.

W programie także seminarium degustacyjne, podczas którego red. Mariusz Kapczyński (vinisfera.pl) przybliży gościom wybrane wina. Impreza odbędzie się w Regent Hotel Warsaw w Warszawie przy ul. Belwederskiej 23.


Magazyn Food Service i portal ouichef.pl są patronami medialnymi wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Znamy wyniki Grand Prix "Magazynu Wino

Już po raz 11. "Magazyn Wino" wyróżnił doskonałe wina, promotorów kultury winiarskiej, restauracje i sommelierów, których wkład w rozwój kultury wina w Polsce został uhonorowany nagrodami Grand Prix 2016.

Najlepsze polskie wina ponownie w Poznaniu

Już po raz szósty odbył się Festiwal Win Polskich. Imprezie zorganizowanej 7 i 8 czerwca w poznańskiej restauracji SPOT. towarzyszyła trzecia edycja konkursu "Polskie Korki".

Trudny rok dla Kalifornii

Na początku października br. pożary ponownie zaatakowały Kalifornię. Na szybkie rozprzestrzenianie się ognia wpłynęła susza i silny wiatr. Z żywiołem walczyło prawie 8 tysięcy strażaków. Straty szacuje się na wiele miliardów dolarów.

Znamy najlepszego sommeliera w Polsce!

Tegoroczne Mistrzostwa Polski Sommelierów wygrał Maciej Łyko, który na co dzień pracuje w londyńskiej restauracji Launceston Place.

Kilka pytań do Wojciecha Dubisa

Z hotelarstwem związany od 10 lat, od 5 jako head sommelier i szef gastronomii w hotelu Shuum w Kołobrzegu, gdzie sprawuje pieczę nad 50-osobowym zespołem. Lubi dzielić się wiedzą o winie, ale podkreśla, że w tych rozmowach ważna jest otwartość na różne punkty widzenia.

Abruzja nieznana

Abruzja to region winiarski w środkowych Włoszech położony między wybrzeżem Adriatyku a Apeninami. W połączeniu z lokalną kuchnią i wciąż umiarkowanym ruchem turystycznym tworzy fascynującą destynację dla miłośników nieoczywistych smaków i lokalnych win.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej