x

Ameryka od Kuchni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.10.2019

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dla odwiedzających stoisko Ameryka od Kuchni organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych takich jak wołowina, ryby z Alaski czy pataty.

Odbędą się również trzy praktyczne warsztaty z food & wine pairingu, podczas których Tomasz Prange-Barczyński zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

PODRÓŻ ZMYSŁÓW

Na początku listopada br. w restauracji Senses w Warszawie odbyła się kolacja, podczas której ogłoszono szefa patrona dla wprowadzenia dwóch nowych kaw z kolekcji Exclusive Selection, przeznaczonych tylko dla gwiazdkowych restauracji.

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU 2018

Konkurs im. RAFAŁA JELEWSKIEGO odbędzie się 8. czerwca 2018 r. w Hotelu PURO w Poznaniu. Znacząca większość uczestników to kucharze pracujący w najlepszych lokalach gastronomicznych w Wielkopolsce.

Polacy na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA w Stuttgarcie

Około 2 tysięcy kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów zaprezentuje swoje umiejętności podczas Olimpiady IKA, która potrwa od 14 do 19 lutego 2020 r. Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski - seniorów i juniorów.

Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej