x

Ameryka od Kuchni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dla odwiedzających stoisko Ameryka od Kuchni organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych takich jak wołowina, ryby z Alaski czy pataty.

Odbędą się również trzy praktyczne warsztaty z food & wine pairingu, podczas których Tomasz Prange-Barczyński zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

KOMPLEKSOWO DLA SEKTORA HORECA

Najnowsze trendy w gastronomii, wiele inspiracji i finał 17. Kulinarnego Pucharu Polski - tak można podsumować 33. edycję targów Polagra Gastro i Invest Hotel, która odbyła się w dniach 25-28 września w Poznaniu, w halach Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

WHISKY NAD BAŁTYKIEM

W dniach 26-27 sierpnia 2017 r. w Jastrzębiej Górze odbyła się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Wydarzenie odwiedziło niespełna 7000 gości - zarówno miłośników whisky, jak i osób, które rozpoczynają przygodę z tym szlachetnym trunkiem.

BOCUSE D'OR POLAND 2018 ZA NAMI

W dniach 27-28 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbył się Finał Krajowych Eliminacji ocuse d’Or Poland 2018. Z wyciężył Dawid Szkudlarek, szef kuchni Folwarku Folińscy. II i III miejsca zajęli kolejno: Jakub Kasprzak i Paweł Kubera.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na Eurogastro

Wszechstronność to hasło przewodnie dla tegorocznej obecności Transgourmet i Selgros podczas targów EuroGastro 2019. Obie marki słyną nie tylko z wysokiej jakości oferty produktów i usług, ale także z intensywnego wspierania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce.

Spotkanie z marką Tork na PGE Narodowym

14 września na Stadionie Narodowym PGE Narodowy w Warszawie, miejscu najlepszych wydarzeń sportowych, rozrywkowych i biznesowych w Polsce, odbyło się spotkanie reprezentantów firm i mediów zajmujących się branżą nieruchomości z przedstawicielami firmy Essity

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej