x

Ameryka od Kuchni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.10.2019

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ameryka od kuchni. Zdjęcie: materiały prasowe.
Dla odwiedzających stoisko Ameryka od Kuchni organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych takich jak wołowina, ryby z Alaski czy pataty.

Odbędą się również trzy praktyczne warsztaty z food & wine pairingu, podczas których Tomasz Prange-Barczyński zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie

Na trzecim tegorocznym Gault&Millau Tour spotka się ponad 150 szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Wydarzenie odbędzie się 4 września br. w restauracji l’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach.

Targi EuroGastro i WorldHotel 2018 za nami

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11.Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób.

Szef dla Młodych Talentów przechodzi do kanałów cyfrowych

Program odpowiedzialności społecznej Szef dla Młodych Talentów, organizowany przez MAKRO Polska, przechodzi do kanałów cyfrowych. W odpowiedzi na zawieszenie zajęć dydaktycznych sieć hurtowni przygotowała ogólnodostępną, internetową akcję edukacyjną pt. "Dokształcaj się ONLINE!".

ZNAMY ZWYCIĘZCÓW V MISTRZOSTW POLSKI W POTRAWACH I KAWIORZE Z JESIOTRA

Do rywalizacji zorganizowanej 9 marca w hotelu Atut w Licheniu Starym stanęło aż 12 dwuosobowych zespołów z restauracji i hoteli z całego kraju. Tytuł mistrzów potraw i kawioru z jesiotra wywalczyli Grzegorz Adamarek i Jan Cup z Hotelu Blue Diamond Active SPA - Nowa Wieś.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

MISTRZOSTWA POLSKI AEROPRESS 2018

22 września w palarni kawy Czarna Fala w Warszawie odbędą się Mistrzostwa Polski Aeropress 2018.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej