x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

MATTHEW MCCONAUGHEY I NOWY BURBON WILD TURKEY LONGBRANCH™

Kategoria: Karta - napoje    04.11.2019

Dyrektor kreatywny Wild Turkey, Matthew McConaughey, oraz mistrz destylacji, Eddie Russell, prezentują nowy wariant bourbona, filtrowanego przez drewno mesquite.

Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Wild Turkey Longbranch to najnowszy efekt współpracy marki z nagrodzonym Oscarem aktorem. Nazwisko Matthew McConaughey’a znalazło się na butelce trunku – po raz pierwszy w historii, produkt marki Wild Turkey został sygnowany przez kogoś innego niż wieloletni mistrzowie destylacji, Jimmy i Eddie Russell.

Inspiracją do stworzenia tego trunku były rodzinne korzenie McConaughey'a, który wywodzi się z Teksasu. Nowy wariant został wzbogacony o wpływ drewna mesquite i powstał przy wykorzystaniu filtracji z użyciem węgla drzewnego. Ta unikalna metoda pozwoliła pogłębić zarówno smak, jak i złożoność whiskey.

Aby uzyskać charakterystyczny smak Wild Turkey Longbranch, McConaughey i Russell spędzili wiele godzin na dzieleniu się pomysłami. Następnie, po dwóch latach testów, udoskonalili proces produkcyjny, oparty na dwustopniowej filtracji węglem drzewnym. Pierwszy etap wykorzystuje węgiel drzewny z amerykańskiego białego dębu, a drugi – węgiel z popularnego w Teksasie drewna mesquite (znanego w Polsce jako jadłoszyn baziowaty). Zabieg ten nadaje nowemu burbonowi nuty dymnej słodyczy.

Wild Turkey Longbranch to wyjątkowy bourbon dojrzewający 8 lat, o jasnym złotym kolorze i aromacie, który jest zrównoważoną mieszanką wanilii i przypraw. Doskonale uzupełniają go smaki karmelu, gruszki i cytrusów. Subtelne, dymne wykończenie jest maślane i gładkie, z nutami łagodnego pieprzu i tostowego dębu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Magia drewna - rzemiosło bednarzy, smak whisky

Dostępność alkoholi na polskim rynku z roku na rok jest coraz większa. Warto zatem poruszyć temat grupy alkoholi, które nie mogłyby cieszyć się tak zacnym smakiem, gdyby nie odrobina magii ukryta w otulinie drewna.

Rozgrzewająco, nie tylko na ciepło

Zima to okres, w  którym nasza gościnność wystawiona jest na najcięższą próbę - z doświadczenia wiem, że dużo łatwiej jest zapewnić gościom smaczne orzeźwienie niż niebanalne rozgrzanie.

Koktajle z (bardzo) dojrzałymi owocami

Wiemy, jak wygląda nadające się do zjedzenia jabłko, gruszka czy truskawka. Bardziej wprawieni w kulinarnych bojach są też w stanie określić stopień dojrzałości ananasa, mango czy limonki. Ale czy pozytywnych doznań smakowych mogą nam dostarczyć tylko owoce w pełni dojrzałe?

Kombucha - naturalnie zdrowa

Jeżeli do tej pory nie słyszeliście o kombuchy, to znaczy, że ominął was bardzo ważny trend. Początkowo nieznany, niszowy napój obecnie pojawia się w coraz większej liczbie sklepów, lokali gastronomicznych, cateringów dietetycznych, a nawet na siłowniach i w klubach fitness.

KIWI ZENZERO

Przepis na koktajl Kiwi Zenzero pochodzi z karty napojów restauracji Regina, której właścicielkami są Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska.

KeVita - kombucha ze słonecznej Kalifornii

Na polskim rynku coraz popularniejsza staje się kombucha, czyli fermentowana herbata. Jest nie tylko smaczna i orzeźwiająca, ale również bardzo zdrowa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej