x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

MATTHEW MCCONAUGHEY I NOWY BURBON WILD TURKEY LONGBRANCH™

Kategoria: Karta - napoje

Dyrektor kreatywny Wild Turkey, Matthew McConaughey, oraz mistrz destylacji, Eddie Russell, prezentują nowy wariant bourbona, filtrowanego przez drewno mesquite.

Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Wild Turkey Longbranch to najnowszy efekt współpracy marki z nagrodzonym Oscarem aktorem. Nazwisko Matthew McConaughey’a znalazło się na butelce trunku – po raz pierwszy w historii, produkt marki Wild Turkey został sygnowany przez kogoś innego niż wieloletni mistrzowie destylacji, Jimmy i Eddie Russell.

Inspiracją do stworzenia tego trunku były rodzinne korzenie McConaughey'a, który wywodzi się z Teksasu. Nowy wariant został wzbogacony o wpływ drewna mesquite i powstał przy wykorzystaniu filtracji z użyciem węgla drzewnego. Ta unikalna metoda pozwoliła pogłębić zarówno smak, jak i złożoność whiskey.

Aby uzyskać charakterystyczny smak Wild Turkey Longbranch, McConaughey i Russell spędzili wiele godzin na dzieleniu się pomysłami. Następnie, po dwóch latach testów, udoskonalili proces produkcyjny, oparty na dwustopniowej filtracji węglem drzewnym. Pierwszy etap wykorzystuje węgiel drzewny z amerykańskiego białego dębu, a drugi – węgiel z popularnego w Teksasie drewna mesquite (znanego w Polsce jako jadłoszyn baziowaty). Zabieg ten nadaje nowemu burbonowi nuty dymnej słodyczy.

Wild Turkey Longbranch to wyjątkowy bourbon dojrzewający 8 lat, o jasnym złotym kolorze i aromacie, który jest zrównoważoną mieszanką wanilii i przypraw. Doskonale uzupełniają go smaki karmelu, gruszki i cytrusów. Subtelne, dymne wykończenie jest maślane i gładkie, z nutami łagodnego pieprzu i tostowego dębu.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej