x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

MATTHEW MCCONAUGHEY I NOWY BURBON WILD TURKEY LONGBRANCH™

Kategoria: Karta - napoje    04.11.2019

Dyrektor kreatywny Wild Turkey, Matthew McConaughey, oraz mistrz destylacji, Eddie Russell, prezentują nowy wariant bourbona, filtrowanego przez drewno mesquite.

Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Wild Turkey Longbranch to najnowszy efekt współpracy marki z nagrodzonym Oscarem aktorem. Nazwisko Matthew McConaughey’a znalazło się na butelce trunku – po raz pierwszy w historii, produkt marki Wild Turkey został sygnowany przez kogoś innego niż wieloletni mistrzowie destylacji, Jimmy i Eddie Russell.

Inspiracją do stworzenia tego trunku były rodzinne korzenie McConaughey'a, który wywodzi się z Teksasu. Nowy wariant został wzbogacony o wpływ drewna mesquite i powstał przy wykorzystaniu filtracji z użyciem węgla drzewnego. Ta unikalna metoda pozwoliła pogłębić zarówno smak, jak i złożoność whiskey.

Aby uzyskać charakterystyczny smak Wild Turkey Longbranch, McConaughey i Russell spędzili wiele godzin na dzieleniu się pomysłami. Następnie, po dwóch latach testów, udoskonalili proces produkcyjny, oparty na dwustopniowej filtracji węglem drzewnym. Pierwszy etap wykorzystuje węgiel drzewny z amerykańskiego białego dębu, a drugi – węgiel z popularnego w Teksasie drewna mesquite (znanego w Polsce jako jadłoszyn baziowaty). Zabieg ten nadaje nowemu burbonowi nuty dymnej słodyczy.

Wild Turkey Longbranch to wyjątkowy bourbon dojrzewający 8 lat, o jasnym złotym kolorze i aromacie, który jest zrównoważoną mieszanką wanilii i przypraw. Doskonale uzupełniają go smaki karmelu, gruszki i cytrusów. Subtelne, dymne wykończenie jest maślane i gładkie, z nutami łagodnego pieprzu i tostowego dębu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zamieszana historia rumu

Doskonale znane połączenie rumu z herbatą to klasyka domowego lecznictwa podczas pierwszych chłodów jesieni bądź mroźnych dni wczesnej wiosny. Pytanie, czym tak naprawdę jest rum? Skąd pochodzi i dlaczego Polacy i Czesi tak umiłowali sobie ten trunek jako ideał mieszania z innymi napojami?

Koktajl Peat under feet według Macieja Krzywoszyńskiego

Barman Papa Baru proponuje koktajl na bazie whisky i naparu z borowików.

Chochle w dłoń, czyli poncz na sylwestra

Z okazji zbliżającego się sylwestra polecam przygotowanie ponczu. Wielka misa tego aromatycznego koktajlu może stać się gwoździem programu każdej domówki.

CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE... CZYLI KOKTAJLE Z POLSKIM AKCENTEM

Moda na używanie polskich produktów coraz śmielej przekracza progi rodzimych barów. W rozmowie z Emilem Oponowiczem, właścicielem baru Woda Ognista, rozmawiam o tym jak zaakcentować regionalny rys w koktajlach, by polski bar nie kojarzył się wyłącznie z kieliszkiem zmrożonej wódki

Whiskey Boba Dylana dotarła do Polski

Amerykańska whiskey sygnowana nazwiskiem Boba Dylana i nawiązująca do jego największego przeboju "Knockin’ on heaven’s door" pojawiła się na polskim rynku. Legendarny piosenkarz, kompozytor oraz laureat Literackiej Nagrody Nobla (2016) a od ponad dwóch lat jest posiadaczem własnej marki whiskey.

Niespodzianka dla fanów "Peaky Blinders". Zakręci w głowie!

Powiększa się rodzina trunków Peaky Blinder. Polscy miłośnicy historii ulicznego gangu z Birmingham mogli się dotąd raczyć smakiem whiskey inspirowanej losami "kaszkietowych oślepiaczy". Teraz do oferty alkoholi nawiązującej do losów Thomasa Gilberta i jego bandy dołączył gin oraz rum.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej