x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

MATTHEW MCCONAUGHEY I NOWY BURBON WILD TURKEY LONGBRANCH™

Kategoria: Karta - napoje

Dyrektor kreatywny Wild Turkey, Matthew McConaughey, oraz mistrz destylacji, Eddie Russell, prezentują nowy wariant bourbona, filtrowanego przez drewno mesquite.

Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Matthew McConaughey i Eddie Russell. Foto: materiały prasowe.
Wild Turkey Longbranch to najnowszy efekt współpracy marki z nagrodzonym Oscarem aktorem. Nazwisko Matthew McConaughey’a znalazło się na butelce trunku – po raz pierwszy w historii, produkt marki Wild Turkey został sygnowany przez kogoś innego niż wieloletni mistrzowie destylacji, Jimmy i Eddie Russell.

Inspiracją do stworzenia tego trunku były rodzinne korzenie McConaughey'a, który wywodzi się z Teksasu. Nowy wariant został wzbogacony o wpływ drewna mesquite i powstał przy wykorzystaniu filtracji z użyciem węgla drzewnego. Ta unikalna metoda pozwoliła pogłębić zarówno smak, jak i złożoność whiskey.

Aby uzyskać charakterystyczny smak Wild Turkey Longbranch, McConaughey i Russell spędzili wiele godzin na dzieleniu się pomysłami. Następnie, po dwóch latach testów, udoskonalili proces produkcyjny, oparty na dwustopniowej filtracji węglem drzewnym. Pierwszy etap wykorzystuje węgiel drzewny z amerykańskiego białego dębu, a drugi – węgiel z popularnego w Teksasie drewna mesquite (znanego w Polsce jako jadłoszyn baziowaty). Zabieg ten nadaje nowemu burbonowi nuty dymnej słodyczy.

Wild Turkey Longbranch to wyjątkowy bourbon dojrzewający 8 lat, o jasnym złotym kolorze i aromacie, który jest zrównoważoną mieszanką wanilii i przypraw. Doskonale uzupełniają go smaki karmelu, gruszki i cytrusów. Subtelne, dymne wykończenie jest maślane i gładkie, z nutami łagodnego pieprzu i tostowego dębu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Magia drewna - rzemiosło bednarzy, smak whisky

Dostępność alkoholi na polskim rynku z roku na rok jest coraz większa. Warto zatem poruszyć temat grupy alkoholi, które nie mogłyby cieszyć się tak zacnym smakiem, gdyby nie odrobina magii ukryta w otulinie drewna.

Czy to jeszcze bar, czy już raczej kuchnia?

Ostatnie lata w polskiej gastronomii to rozwój rzemieślniczych browarów, autorskiej kuchni, food trucków, ale również moda na koktajlbary, która przywędrowała do nas z Londynu, Nowego Jorku czy Berlina.

Koktajl Tanbo według Łukasza Chodackiego

Finalista World Class Poland 2019, barman w Flisak'76 proponuje koktajl na bazie ginu i likieru ryżowego.

KINLEY TONIC OD MEDYKAMENTU DO WYRAFINOWANEGO DRINKA

Ten wyjątkowy gorzko-słodki smak zna chyba każdy. Tonik, bo o nim mowa, zamówić czy kupić można niemal w każdym zakątku świata. Niewielu jednak wie, skąd pochodzi ten popularny napój i komu zawdzięczamy jego istnienie.

Rozgrzewająco, nie tylko na ciepło

Zima to okres, w  którym nasza gościnność wystawiona jest na najcięższą próbę - z doświadczenia wiem, że dużo łatwiej jest zapewnić gościom smaczne orzeźwienie niż niebanalne rozgrzanie.

HISTORIA GORZKIEGO TRUNKU

Spożywany w milionach litrów rocznie na całym świecie, pity "wstrząśnięty lub zmieszany" w koktajlach przez najsłynniejszego agenta brytyjskiego wywiadu, spożywany z tonikiem lub wodą gazowaną w barach i na rodzinnych przyjęciach. Wspomaga trawienie i walczy ze zgagą. Czym właściwie jest gin?

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej