x

Konkurs "Greater Poland" Beer Cup 2019

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    30.10.2019

8 i 9 listopada w Poznaniu zostanie wybrane najlepsze piwo i cydr konkursu "Greater Poland" Beer Cup organizowanego przez Poznańskie Targi Piwne. To konkurs otwarty dla profesjonalnych browarów i cydrowni z kraju i z zagranicy. Zgłoszenia można przesyłać do 31 października 2019 roku.

Rynek piwa i cydrów w Polsce rozwija się prężnie, zwłaszcza w segmencie mikroproducentów, czyli tzw. rzemieślników. Od 2011 roku trwa w Polsce piwna rewolucja, czyli nowa fala piwowarstwa. Powstają piwa coraz ciekawsze i coraz lepsze, a browary rzemieślnicze przebijają się do świadomości konsumentów coraz wyraźniej. „Greater Poland” Beer Cup zorganizowany został w odpowiedzi na rynkową potrzebę obiektywnej oceny poziomu branży piwnej okiem doświadczonych sędziów.
Profesjonalni sędziowie piwa to odpowiednio przeszkoleni i certyfikowani znawcy. Szkoli ich Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych i zagraniczna organizacja Beer Judge Certification Program. Swoje umiejętności wykorzystają do oceny piw i cydrów podzielonych na 27 kategorii. Z każdej wyłonią swoich trzech faworytów, zaś najlepsze piwo i cydr całego konkursu uzyskają tytuły „The Greatest Beer” i „The Greatest Cider”.
Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej Gali Finałowej na Poznańskich Targach Piwnych, 15 listopada 2019.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Kongres Gastronomika

Odbywający się cyklicznie w hiszpańskim San Sebastian kongres Gastronomika powróci z 23. edycją w formie stacjonarnej oraz online. Potrwa od 4 do 6 października br.

Bezpłatne szkolenie online "Korek czy zakrętka"

Wolny czas związany z koniecznością pozostania w izolacji można wykorzystać m.in. na zdobycie lub poszerzenie wiedzy dotyczącej wina. Firma Kondrat Wina Wybrane zaprasza na bezpłatny "Kurs podstawowej wiedzy o winach" pod hasłem "Korek czy zakrętka" już 28 kwietnia (wtorek) o godz. 18:30.

FILMS for FOOD - Alain Ducasse: kuchenne wyzwania

12 kwietnia o godz. 19:30 zaprezentowany zostanie film dokumentalny pt. "Alain Ducasse: kuchenne wyzwania" ("La quête d'Alain Ducasse" ). Po filmie odbędzie się też dyskusja o kuchni francuskiej z udziałem gości specjalnych.

Festiwal Polskich Win

Już po raz siódmy najlepsi winiarze z całej Polski przyjadą do poznańskiego SPOT. 19-20 czerwca kilkunastu producentów zaprezentuje tam kilkadziesiąt win. Będzie można je poznać, zdegustować oraz - co najważniejsze - kupić w cenie producenta.

Gęsina Na Św. Marcina 2019

Od 8 listopada do 1 grudnia trwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej