x

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.10.2019

Przygotowania do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ruszyły pełną parą. Znamy już listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do udziału w tej prestiżowej rywalizacji.

Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.
Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.

Kulinarnemu Pucharowi Polski patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce. O tym jak będzie przebiegać jego przyszłoroczna edycja decyduje Rada Programowa. Jej członkowie ustalili właśnie listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do KPP. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
O nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów:
1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
2. Konkurs „L’art De la cuisine Martell”, Ryn
3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
7. Smaki Galicji, Gorajec
8. Archimagirus - Zamek Gniew
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Showroom Segafredo Zanetti Poland - relacja z uroczystości otwarcia.

27 września odbyło się oficjalne otwarcie nowej siedziby Segafredo Zanetti Poland oraz Szkoły Baristów Coffee Art Masters. Wydarzenie miało miejsce w Warszawie w budynku Adgar Park West, zlokalizowanym przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

AKADEMIA GASTRONOMICZNA WRĘCZYŁA NAGRODY

30 marca br. w hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Szefem Przyszłości został Marcin Filipkiewicz z restauracji Copernicus w Krakowie.

Legendarny konkurs

Pod koniec lutego w Warszawie odbędzie się finał polskich eliminacji konkursu Bocuse d’O r. O kulisach jednego z najstarszych (30- letnia tradycja) i najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie rozmawiamy z Jarosławem Walczykiem, przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego polskiej edycji

WIELKIE ŚWIĘTO WHISKY

W dniach 13-14 października w Sangate Hotel Airport odbyła się kolejna edycja festiwalu poświęconego whisky - Whisky Live Warsaw. Główną częścią festiwalu jak zawsze była duża sala wystawiennicza ze stoiskami ambasadorów marek oraz przedstawicieli destylarni.

Festiwal Whisky Jastrzębia Gora już wkrótce

IV edycja festiwalu odbędzie się w dniach 25. i 26. sierpnia.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej