x

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Przygotowania do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ruszyły pełną parą. Znamy już listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do udziału w tej prestiżowej rywalizacji.

Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.
Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.

Kulinarnemu Pucharowi Polski patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce. O tym jak będzie przebiegać jego przyszłoroczna edycja decyduje Rada Programowa. Jej członkowie ustalili właśnie listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do KPP. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
O nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów:
1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
2. Konkurs „L’art De la cuisine Martell”, Ryn
3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
7. Smaki Galicji, Gorajec
8. Archimagirus - Zamek Gniew
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Ameryka od Kuchni

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

Po godzinach

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

23. urodziny MAKRO Polska

Z tej okazji firma przygotowała dla swoich klientów specjalne oferty produktowe i konkursy

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.

EXPO SWEET 2019

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej