x

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.10.2019

Przygotowania do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ruszyły pełną parą. Znamy już listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do udziału w tej prestiżowej rywalizacji.

Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.
Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.

Kulinarnemu Pucharowi Polski patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce. O tym jak będzie przebiegać jego przyszłoroczna edycja decyduje Rada Programowa. Jej członkowie ustalili właśnie listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do KPP. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
O nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów:
1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
2. Konkurs „L’art De la cuisine Martell”, Ryn
3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
7. Smaki Galicji, Gorajec
8. Archimagirus - Zamek Gniew
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

KOMPLEKSOWO DLA SEKTORA HORECA

Najnowsze trendy w gastronomii, wiele inspiracji i finał 17. Kulinarnego Pucharu Polski - tak można podsumować 33. edycję targów Polagra Gastro i Invest Hotel, która odbyła się w dniach 25-28 września w Poznaniu, w halach Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU 2018

Konkurs im. RAFAŁA JELEWSKIEGO odbędzie się 8. czerwca 2018 r. w Hotelu PURO w Poznaniu. Znacząca większość uczestników to kucharze pracujący w najlepszych lokalach gastronomicznych w Wielkopolsce.

Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie

Sieć hurtowni MAKRO Polska otworzyła Akademię Inspiracji w drugiej lokalizacji. Gościem specjalnym wydarzenia był Tim Raue, szef kuchni i właściciel berlińskiej restauracji wyróżnionej dwoma gwiazdkami Michelin.

IX edycja akcji GĘSINA NA ŚW. MARCINA

Od 10 listopada do 3 grudnia trwać będzie w tym roku IX edycja slowfoodowej akcji “Gęsina na św. Marcina".

Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria

23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej