x

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.10.2019

Przygotowania do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ruszyły pełną parą. Znamy już listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do udziału w tej prestiżowej rywalizacji.

Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.
Kulinarny Puchar Polski 2020. Zdjecie: materiały prasowe.

Kulinarnemu Pucharowi Polski patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce. O tym jak będzie przebiegać jego przyszłoroczna edycja decyduje Rada Programowa. Jej członkowie ustalili właśnie listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do KPP. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
O nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów:
1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
2. Konkurs „L’art De la cuisine Martell”, Ryn
3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
7. Smaki Galicji, Gorajec
8. Archimagirus - Zamek Gniew
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polska reprezentacja po Wielkim Finale 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

W dniach 27-28 stycznia 2019 roku podczas targów Sirha w Lyonie odbył się po raz 15. Wielki Finał jednego z najbardziej prestiżowych konkursów cukierniczych na świecie Coupe du Monde de la Patisserie.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Uczniowie z Torunia zwyciężyli w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa

Celem organizowanego przez MAKRO konkursu jest promowanie polskiej kuchni historycznej oraz produktów marek własnych, w tym MAKRO Chef, linii wysokiej jakości składników lokalnego pochodzenia.

Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Pięć wyjątkowych dań od pięciu najlepszych szefów kuchni z Polski Południowej - według Żółtego Przewodnika Gault&Millau

Podczas Gault&Millau Tour w Krakowie przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Oto przepisy na popisowe dania Szefa Roku, Kobiety Szefa, Szefa Jutra, Szefa Kuchni Tradycyjnej i Młodego Talentu.

Co wspólnego z gastronomią ma premiera musicalu "Waitress" w Teatrze Muzycznym ROMA?

Akcja najnowszego musicalu "Waitress" w Teatrze Muzycznym ROMA w Warszawie rozgrywa się w przydrożnym barze serwującym kawę oraz tarty. Aktorów szkolili bariści z Green Caffè Nero. Kawiarniana sieć stworzyła też specjalne "ciastko musicalowe".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej