x

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.10.2019

Na stanowisku eksperta ds. gastronomii będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń, warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Łukasz Lisowski. Foto: materiały prasowe.
Łukasz Lisowski. Foto: materiały prasowe.
Łukasz Lisowski – kucharz oraz technolog żywienia z zawodu i z zamiłowania, to absolwent technikum gastronomicznego oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie.
Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Warsaw Marriott Hotel, Stuttgart Marriott Hotel Sindelfingen oraz w Courtyard by Marriott przy warszawskim Lotnisku Chopina. Wcześniej współpracował także hotelami InterContinental w Warszawie oraz w Berlinie.

Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe, od dłuższego czasu zajmuje się  doradztwem dla firm spożywczych. Wiele lat był odpowiedzialny za organizację i prowadzenie prezentacji, warsztatów kulinarnych oraz profesjonalnych szkoleń gastronomicznych. Współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni światowego formatu, m.in. z Marco Pierre White.

Żadne stanowisko w kuchni nie jest mu obce, a jego bogate i uniwersalne doświadczenie wiąże się zarówno z kuchnią zimną, gorąca, a la carte, bankietową, cateringową, a także z cukiernictwem. Hobbystycznie oraz zawodowo zajmuje się również profesjonalną stylizacją i fotografią kulinarną.

Obecnie w firmie Fanex zajmuje stanowisko Eksperta do spraw Gastronomii i prowadzić będzie spotkania, szkolenia oraz warsztaty kulinarne. Jednocześnie będzie merytorycznym oraz kulinarnym wsparciem dla poszczególnych działów firmy, takich jak np. laboratorium, czy też dział produkcji lub obsługi klienta.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Tork po raz trzeci z rzędu otrzymuje statuetkę Superbrands

Superbrands Polska po raz 16. nagrodziło najsilniejsze marki na krajowym rynku. Tork, marka firmy Essity, trzeci raz z rzędu znalazła się w gronie laureatów.

Kontrowersje wokół Kulinarnego Pucharu Polski 2022 - Kamil Tłuczek podejrzewa jury konkursu o stronniczość

Nie milkną kontrowersje wokół tegorocznego finału Kulinarnego Pucharu Polski. Dwa dni po ogłoszeniu zwycięzców, organizatorzy konkursu ponownie przeliczyli głosy jurorów i wskazali nowych laureatów. Decyzję tę kwestionuje Kamil Tłuczek, zawodnik pierwotnie sklasyfikowany na pierwszym miejscu.

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski ostatecznymi zwycięzcami Kulinarnego Pucharu Polski

Poznaliśmy prawdziwych laureatów 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Konkursowi towarzyszyły kontrowersje związane ze sposobem naliczania punktów. Ostatecznie na szczycie podium stanął duet Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski.

Kreatywne projekty w branży gastro poszukiwane

Kreatura to ogólnopolski konkurs dla twórców, firm oraz podmiotów, które na zlecenie lub w ramach promocji własnej przeprowadziły kampanię marketingową lub uczestniczyły w jej realizacji. Konkurs skierowany jest także do przedstawicieli branży gastronomicznej, firm z sektora HoReCa oraz restauracji.

Krakowski TAG. na liście 100 najlepszych koktajlbarów na świecie

Na tydzień przed ogłoszeniem listy najlepszych koktajbarów The World’s 50 Best Bars 2022, poznaliśmy drugą pięćdziesiątkę lokali, które uplasowały się na pozycjach od 51 do 100. Wśród wyróżnionych na 97. lokacie znalazł się krakowski TAG.

Konferencja Plant-Powered Perspectives: o nadchodzących dynamicznych zmianach w branży spożywczej

Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej w tej części Europy, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie. Zapewni przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej