x

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    28.10.2019

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

Jakub Pietraszek, General Manager w Uber Eats Polska. Foto: materiały prasowe.
Jakub Pietraszek, General Manager w Uber Eats Polska. Foto: materiały prasowe.
Zamówienia z aplikacją Uber Eats mogą już składać mieszkańcy 16 miast. Na start aplikacji w Szczecinie i Białymstoku zostały przewidziane promocje dla użytkowników.

Co zrobić, by skorzystać ze zniżki?

W celu skorzystania ze specjalnej zniżki o wartości 15 zł na 3 pierwsze zamówienia w Białymstoku i Szczecinie trzeba mieć zainstalowaną na swoim smartfonie aplikację Uber Eats. Następnie, w zakładce „Promocje” należy wpisać jeden z kodów promocyjnych, dostępnych dla każdego z miast i... można cieszyć się promocją. Kody obowiązują do 23.12.2019 r. Użytkownicy telefonów z systemem operacyjnym Android znajdą Uber Eats w sklepie Google Play. Natomiast posiadacze smartfonów z systemem iOS pobiorą ją ze sklepu App Store.

Kody:
Białystok - BIALYSTOK3X15
Szczecin - SZCZECIN3X15

Osoby korzystające z Uber Eats po raz pierwszy mogą składać zamówienia z 50 restauracji w Białymstoku oraz z 40 lokali w Szczecinie, serwujących dania zróżnicowanych kuchni.

- Jeszcze w połowie października informowaliśmy o dołączeniu do naszej platformy nowych restauracji na południu Polski, czyli w Gliwicach i Sosnowcu, a już dzisiaj podkreślamy swoją obecność na północy kraju - w Białymstoku i Szczecinie. W niespełna 1,5 tygodnia Uber Eats stał się potencjalnie dostępny dla ponad miliona Polaków. Wierzymy, że każdy znajdzie dania odpowiadające swoim gustom kulinarnym - mówi Jakub Pietraszek, General Manager w Uber Eats Polska.

Wśród białostockich i szczecińskich restauracji na szczególną uwagę zasługuje zwłaszcza 10 lokali, które podbijają kubki smakowe zarówno mieszkańców tych dwóch miast, jak i odwiedzających je turystów:

TOP 5 restauracji w Białymstoku:

1. Trattoria Czarna Owca, włoska kuchnia.
2. MAHO sushi, sushi.
3. Gorący trójkąt, pizza na kawałki.
4. Krowarzywa, wegańskie burgery.
5. Miły Burgery, klasyczne burgery.

TOP 5 restauracji w Szczecinie:

1. Ziemniak i Spółka, ziemniaki pod różnymi postaciami.
2. Pasta Fresca, domowe makarony, z szerokim wyborem sosów.
3. Bajgle Króla Jana, kanapki przygotowywane na bazie świeżych, wypiekanych na miejscu bajgli.
4. Wół i Krowa, burgery i steki.
5. Public Fontanny, kuchnia europejska.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

W SŁUSZNEJ SPRAWIE

5 stycznia na Stadionie Energa Gdańsk odbyła się charytatywna "Kolacja Szefów Kuchni". Kolacje przygotowywane wspólnie przez kilku szefów kuchni to zawsze świetna okazja do wymiany pomysłów i doświadczeń, zdobycia nowych inspiracji.

Ponad 800 tysięcy złotych na walkę z koronawirusem od marki Koral!

Koral to prywatna firma rodzinna i jednocześnie największy producent lodów w Polsce, który od ponad 40 lat działa na polskim rynku. Dowiedz się, jak postanowiła pomóc w czasie pandemii.

Już niedługo Singapore Food Festival 2020

Singapur słynie z kulinarnej różnorodności. Można w nim odkrywać smaki z wielu zakątków świata, zarówno te street foodowe, jak i te w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin. Singapore Food Festiwal (SFF) to ich święto - w tym roku po raz pierwszy od 27 lat odbędzie się w wirtualnej formie.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

Finał II Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego "Gęsina nie tylko na św. Marcina"

19 lipca 2017 r. odbyła się gala finałowa drugiej edycji tego kulinarnego święta.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej