x

Kinga Pienińska oficjalnym partnerem Europejskiego Kongresu Gastronomicznego

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska została oficjalnym partnerem Europejskiego Kongresu Gastronomicznego.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Wydarzenie odbywa się w Krakowie, jako element działań związanych z Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej Kraków 2019. Podczas prestiżowego spotkania światowych autorytetów z branży kulinarnej i sommelierskiej Kinga Pienińska będzie serwowana w części oficjalnej oraz w trakcie bankietu, jako jedyna marka wody mineralnej. 

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” to wydarzenie o charakterze międzynarodowym, którego partnerem strategicznym jest Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej Kraków 2019. Tytuł przyznany miastu przez Europejską Akademię Gastronomiczną stał się inspiracją do realizacji projektu, w który zaangażowała się również marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska. Jako oficjalny partner Europejskiego Kongresu Gastronomicznego jest jedyną marką wody, która będzie serwowana podczas panelowej części oficjalnej oraz na bankiecie wieńczącym spotkanie. 

– Wybór Kingi Pienińskiej na oficjalnego partnera Kongresu był dla nas naturalny. Marka wielokrotnie nagradzana za jakość i smak w Polsce oraz za granicą stanowi doskonałą oprawę dla dyskusji i spotkań w gronie znawców sztuki kulinarnej – mówi Maciej Dobrzyniecki, Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce.

Kinga Pienińska będzie obecna nie tylko na stołach. Przedstawiciele działu HoReCa chętnie udzielą wszelkich informacji o marce i produkcie. 

– Kinga Pienińska była kilkukrotnie doceniona przez International Taste Institute z Brukseli za swój delikatny i niepowtarzalny smak. Ostatni raz w 2019 roku trzema złotymi gwiazdkami za wodę niegazowaną oraz dwiema złotymi gwiazdkami za wodę gazowaną i lekko gazowaną – opowiada Kamila Rybikowska, rzecznik prasowy marki.

– W środowisku gastronomicznym gwiazdki przyznawane w konkursie Superior Taste Award uchodzą za porównywalne do 3-gwiazdkowej skali oceny według słynnego przewodnika Michelin. Takie wyróżnienie dla Kingi Pienińskiej w kategorii wód niegazowanych pokazuje jak wysoko cenią ją europejscy znawcy sztuki kulinarnej – tłumaczy Monika Bielka-Vescovi, ekspert z zakresu sztuki sommelierskiej w Polsce. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ucz się o kawie z marką Lavazza

W połowie października w warszawskim Forcie 8 odbyło się uroczyste otwarcie Polskiego Centrum Szkoleniowego Lavazza.

WHISKY NAD BAŁTYKIEM

W dniach 26-27 sierpnia 2017 r. w Jastrzębiej Górze odbyła się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Wydarzenie odwiedziło niespełna 7000 gości - zarówno miłośników whisky, jak i osób, które rozpoczynają przygodę z tym szlachetnym trunkiem.

25 lat MULTIVAC Polska

MULTIVAC to wiodący na świecie producent dostarczający najlepszych rozwiązań opakowaniowych, stosowanych do pakowania artykułów spożywczych oraz produktów biotechnologicznych i sprzętu medycznego a także towarów przemysłowych.

Polacy w Wielkim Finale podczas 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

Organizowany co dwa lata Wielki Finał konkursu cukierniczego na Coupe du Monde de la Patisserie odbędzie się po raz 15. w dniach 27-28 stycznia 2019 roku podczas targów Sirha w Lyonie.

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej