x

Śniadania hotelowe z Fanex

Kategoria: Twój biznes - oferta    14.11.2019

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - zarówno w opinii dietetyków, jak i hotelarzy. Jest ono także coraz ważniejszym argumentem, który hotelowi goście biorą pod uwagę wybierając obiekt.

Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Dla firmy Fanex, branża hotelowa jest niezwykle istotnym rynkiem sprzedaży produktów. Stale śledzimy trendy związane z hotelarstwem, w szczególności te związane z serwowaniem gościom posiłków. Produkty na śniadania zamawia zazwyczaj szef kuchni hotelu, jego zastępca lub osoba przez niego upoważniona. Staramy się zatem wsłuchiwać w informacje od nich płynące.

Oferta śniadaniowa w hotelach wymaga połączenia tradycyjnych potraw z nietypowymi propozycjami. Te drugie stanowią rodzaj wabika, który sprawia, że posiłek zostanie zapamiętany, a miejsce być może polecone znajomym. Tradycyjne potrawy są obowiązkowe, bowiem stanowią gwarancję, że każdy gość znajdzie wśród nich to, co lubi. Z drugiej strony przebywając w hotelu podczas wyjazdu turystycznego czy służbowego większość z nas czuje się wyjątkowo, traktując taką sytuację, jak rodzaj pewnej odmiany od codzienności.

Nasza firma posiada dodatki gastronomiczne do większości typów śniadań. Sniadania klasyczne cieszą się niesłabnącą popularnością – tutaj mamy bardzo szeroki asortyment ketchupów, musztard i majonezów (również wegańska wersja), które można zamówić zarówno w małych saszetkach dla gości, jak i w dużych opakowaniach na potrzeby kuchni. 

Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Coraz popularniejsze stają się także poranne posiłki czerpiące z międzynarodowej kuchni, które są pewnym wyróżnikiem obiektów hotelowych, lub też serwowane są tematycznie, tylko w określone dni tygodnia. I tak coraz częściej możemy spotkać takie wersje śniadań, jak: orientalne - do których oferujemy np. nasze sosy Curry, Sriracha, czy z Sambalem, bliskowschodnie – gdzie świetnie sprawdzą się nasze Sosy Arabskie, meksykańskie – do których idealnie pasuje nasz sos Salsa Mexicana lub Meksykański, skandynawskie – np. małe kawałki surowych ryb podane z sosem duński Remoulada. Do każdego z tych rodzajów śniadań, posiadamy także uniwersalne dodatki warzywne Tres Amigos oraz wyraziste przyprawy i marynaty Fusion Spices.

Warto też pamiętać o porannych posiłkach na słodko, które uwielbiane są przez dość sporą cześć gości hotelowych. Jogurty owocowe, pożywne ciasta, słodkie płatki… możliwości jest naprawdę wiele. Naszym Klientom proponujemy w tym przypadku coś wyjątkowego – owocowe kulki żelowe Fan&Joy, które są niebanalnym uzupełnieniem smakowo-dekoracyjnym posiłku lub napoju.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Frytura

Oferta tłuszczów smażalniczych na rynku jest ogromna. Aby wybrać najlepszy, należy zwrócić uwagę na podstawowe parametry jakości, dzięki czemu łatwiej będzie dobrać tłuszcz do planowanego zastosowania oraz wydłużyć jego żywotność.

Marynaty Fusion Spices

Sekretem każdego aromatycznego, delikatnego i kruchego mięsa jest oczywiście doskonała marynata.

WYPOSAŻENIE RESTAURACJI O DUŻYM NATĘŻENIU RUCHU

Duże restauracje i obiekty o zwiększonym natężeniu gości rządzą się swoimi prawami i nie zawsze mogą być traktowane jak szeregowe restauracje. Różnice to nie tylko czas poświęcony na konsumpcję, ale także ilość wyposażenia i rodzaj kalkulacji zużycia materiałów.

Nowa rola szaf chłodniczych

Chłodzenie jest jedną z najlepszych technik przedłużania świeżości i trwałości produktów spożywczych i dań gotowych. Profesjonalne szafy chłodnicze są nie tylko niezbędną częścią wyposażenia zaplecza gastronomicznego, ale teraz mają szansę stać się również ważnym elementem frontu restauracji.

NOWE MAGAZYNY CHEFS CULINAR W POLSCE

Na przełomie 2016 i 2017 r. firma Chefs Culinar wzbogaciła się o dwa magazyny: w Poznaniu i Ożarowie Mazowieckim.

50% większe obroty dzięki innowacji Klikbot?

Na rynku pojawił się nowy produkt, który ma nie tylko zwiększyć zyski restauracji, ale także uelastycznić branżę restauracyjną na sytuację związaną z obostrzeniami w czasach pandemii. Firma z Wrocławia proponuje innowacyjną platformę, która jest zintegrowana z Facebook Messengerem. Jak działa?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej