x

Śniadania hotelowe z Fanex

Kategoria: Twój biznes - oferta    14.11.2019

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - zarówno w opinii dietetyków, jak i hotelarzy. Jest ono także coraz ważniejszym argumentem, który hotelowi goście biorą pod uwagę wybierając obiekt.

Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Dla firmy Fanex, branża hotelowa jest niezwykle istotnym rynkiem sprzedaży produktów. Stale śledzimy trendy związane z hotelarstwem, w szczególności te związane z serwowaniem gościom posiłków. Produkty na śniadania zamawia zazwyczaj szef kuchni hotelu, jego zastępca lub osoba przez niego upoważniona. Staramy się zatem wsłuchiwać w informacje od nich płynące.

Oferta śniadaniowa w hotelach wymaga połączenia tradycyjnych potraw z nietypowymi propozycjami. Te drugie stanowią rodzaj wabika, który sprawia, że posiłek zostanie zapamiętany, a miejsce być może polecone znajomym. Tradycyjne potrawy są obowiązkowe, bowiem stanowią gwarancję, że każdy gość znajdzie wśród nich to, co lubi. Z drugiej strony przebywając w hotelu podczas wyjazdu turystycznego czy służbowego większość z nas czuje się wyjątkowo, traktując taką sytuację, jak rodzaj pewnej odmiany od codzienności.

Nasza firma posiada dodatki gastronomiczne do większości typów śniadań. Sniadania klasyczne cieszą się niesłabnącą popularnością – tutaj mamy bardzo szeroki asortyment ketchupów, musztard i majonezów (również wegańska wersja), które można zamówić zarówno w małych saszetkach dla gości, jak i w dużych opakowaniach na potrzeby kuchni. 

Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Coraz popularniejsze stają się także poranne posiłki czerpiące z międzynarodowej kuchni, które są pewnym wyróżnikiem obiektów hotelowych, lub też serwowane są tematycznie, tylko w określone dni tygodnia. I tak coraz częściej możemy spotkać takie wersje śniadań, jak: orientalne - do których oferujemy np. nasze sosy Curry, Sriracha, czy z Sambalem, bliskowschodnie – gdzie świetnie sprawdzą się nasze Sosy Arabskie, meksykańskie – do których idealnie pasuje nasz sos Salsa Mexicana lub Meksykański, skandynawskie – np. małe kawałki surowych ryb podane z sosem duński Remoulada. Do każdego z tych rodzajów śniadań, posiadamy także uniwersalne dodatki warzywne Tres Amigos oraz wyraziste przyprawy i marynaty Fusion Spices.

Warto też pamiętać o porannych posiłkach na słodko, które uwielbiane są przez dość sporą cześć gości hotelowych. Jogurty owocowe, pożywne ciasta, słodkie płatki… możliwości jest naprawdę wiele. Naszym Klientom proponujemy w tym przypadku coś wyjątkowego – owocowe kulki żelowe Fan&Joy, które są niebanalnym uzupełnieniem smakowo-dekoracyjnym posiłku lub napoju.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ketchup Curry - nowy sos marki Fanex

Fanex - polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek zupełnie nowy sos - Ketchup Curry. Receptura przypadnie do gustu miłośnikom orientalnych smaków z charakterem. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych.

Nowe, ekologiczne rozwiązania na Pol’and’Rock Festival - Tork partnerem imprezy

W tym roku największy i jeden z najbardziej ekologicznych polskich festiwali muzycznych zmienił nazwę - Przystanek Woodstock od tegorocznej edycji nazywać się będzie Pol’and’Rock Festiwal.

Praca w gastro

Ruszyła właśnie pierwsza polska platforma rekrutacyjna skierowana wyłącznie do sektora HoReCa. Szukasz pracy? Potrzebujesz pracowników? GastroJob jest właśnie dla ciebie!

Smaczna fotografia

Czy współpraca restauratora i szefa kuchni z profesjonalnym fotografem się opłaca? Jakie możliwości oferuje rynek i jak wybrać optymalną opcję dostosowaną do charakteru lokalu? Przedstawiamy kilka możliwości i specyfikę restauracyjnej fotografii.

Amerykańska marka pizzy Papa John’s rozwija sieć w Polsce

- Widzimy coraz większe zainteresowanie współpracą z Papa John’s. Okres pandemii i chęć znalezienia biznesu gwarantującego stabilny przychód na pewno skłania sięgnięcia po sprawdzone koncepty franczyzowe - mówi Grzegorz Ziarek, dyrektor zarządzający Papa John’s w Polsce.

Transportowanie żywności

Catering to chyba najbardziej skomplikowana działalność na rynku gastronomicznym. Już samo dostarczenie jedzenia na miejsce wydarzenie jest nie lada przedsięwzięciem wymagającym precyzyjnego zaplanowania oraz sporej liczby specjalistycznego sprzętu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej