x

Śniadania hotelowe z Fanex

Kategoria: Twój biznes - oferta

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - zarówno w opinii dietetyków, jak i hotelarzy. Jest ono także coraz ważniejszym argumentem, który hotelowi goście biorą pod uwagę wybierając obiekt.

Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Dla firmy Fanex, branża hotelowa jest niezwykle istotnym rynkiem sprzedaży produktów. Stale śledzimy trendy związane z hotelarstwem, w szczególności te związane z serwowaniem gościom posiłków. Produkty na śniadania zamawia zazwyczaj szef kuchni hotelu, jego zastępca lub osoba przez niego upoważniona. Staramy się zatem wsłuchiwać w informacje od nich płynące.

Oferta śniadaniowa w hotelach wymaga połączenia tradycyjnych potraw z nietypowymi propozycjami. Te drugie stanowią rodzaj wabika, który sprawia, że posiłek zostanie zapamiętany, a miejsce być może polecone znajomym. Tradycyjne potrawy są obowiązkowe, bowiem stanowią gwarancję, że każdy gość znajdzie wśród nich to, co lubi. Z drugiej strony przebywając w hotelu podczas wyjazdu turystycznego czy służbowego większość z nas czuje się wyjątkowo, traktując taką sytuację, jak rodzaj pewnej odmiany od codzienności.

Nasza firma posiada dodatki gastronomiczne do większości typów śniadań. Sniadania klasyczne cieszą się niesłabnącą popularnością – tutaj mamy bardzo szeroki asortyment ketchupów, musztard i majonezów (również wegańska wersja), które można zamówić zarówno w małych saszetkach dla gości, jak i w dużych opakowaniach na potrzeby kuchni. 

Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Wegański majonez. Foto: materiały prasowe.
Coraz popularniejsze stają się także poranne posiłki czerpiące z międzynarodowej kuchni, które są pewnym wyróżnikiem obiektów hotelowych, lub też serwowane są tematycznie, tylko w określone dni tygodnia. I tak coraz częściej możemy spotkać takie wersje śniadań, jak: orientalne - do których oferujemy np. nasze sosy Curry, Sriracha, czy z Sambalem, bliskowschodnie – gdzie świetnie sprawdzą się nasze Sosy Arabskie, meksykańskie – do których idealnie pasuje nasz sos Salsa Mexicana lub Meksykański, skandynawskie – np. małe kawałki surowych ryb podane z sosem duński Remoulada. Do każdego z tych rodzajów śniadań, posiadamy także uniwersalne dodatki warzywne Tres Amigos oraz wyraziste przyprawy i marynaty Fusion Spices.

Warto też pamiętać o porannych posiłkach na słodko, które uwielbiane są przez dość sporą cześć gości hotelowych. Jogurty owocowe, pożywne ciasta, słodkie płatki… możliwości jest naprawdę wiele. Naszym Klientom proponujemy w tym przypadku coś wyjątkowego – owocowe kulki żelowe Fan&Joy, które są niebanalnym uzupełnieniem smakowo-dekoracyjnym posiłku lub napoju.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ekologiczna rewolucja

Restauracje, bary, bistra, street foody, food trucki, kawiarnie, cukiernie - słowem, wszystkie lokale gastronomiczne, którym choć trochę zależy na modnym obecnie wizerunku eko, popadły w słomkowe szaleństwo. Jednak słomki to nie wszystko. Zmienia się cały rynek jednorazowych opakowań na żywność.

Najlepsze standardy chłodzenia

Nie istnieje restauracja ani kawiarnia, która mogłaby się obyć bez szaf chłodniczych, lodówek czy witryn chłodzących. Ich wybór jest tak duży, że może przyprawić o niechciane zawroty głowy (w przeciwieństwie do bąbelków chłodzonych we wspomnianych lodówkach). Czym się wobec tego kierować?

W szybkim tempie

W fast foodzie i street foodzie tak jak w każdym innym segmencie gastronomii wyraźnie widać zmiany i określone trendy. Zobaczcie, co jest teraz w modzie.

ŚWIEŻE POWIETRZE

Jak pozbyć się uciążliwego zapachu na restauracyjnym zapleczu, dbając tym samym o komfort pracowników i gości? Przedstawiamy wybór okapów oraz systemów wentylacyjnych i doradzamy: co należy wziąć pod uwagę i jak wybrać ten optymalny do swojego lokalu.

Wielkie grillowanie

Na zewnątrz robi się coraz ładniej i coraz cieplej. Chętniej wychodzimy z domu, częściej spotykamy się ze znajomymi w plenerze. Na mapy miast powracają ogródki restauracyjne, foodtrucki oraz sezonowe bary. Rozpoczyna się też sezon piknikowo-grillowy.

W KAWIE SIŁA

Jak zadbać o jakość kawy w lokalu, który nie jest specjalistyczną kawiarnią? Czy można zapewnić dobrą kawę na większą skalę i wreszcie: jakie mogą płynąć z tego wymierne korzyści? O to zapytaliśmy kilku specjalistów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej