x

Marynaty Fusion Spices

Kategoria: Twój biznes - oferta    07.11.2019

Sekretem każdego aromatycznego, delikatnego i kruchego mięsa jest oczywiście doskonała marynata.

Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Wielu kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów – ma swój własny, sekretny przepis na wyśmienitą marynatę. Jednak różnorodność i kreatywność pomysłów na marynaty z całego świata, mogą niejednego przyprawić o zawrót głowy.

Idąc tym tropem, kiedy tworzyliśmy naszą nową linię przypraw Fusion Spices, nie mogliśmy oczywiście zapomnieć o wyjątkowych w smaku oraz uniwersalnych w użyciu marynatach. Wszystko po to, aby dać kucharzom gotowe rozwiązania o ponadprzeciętnych smakach, które można dodatkowo połączyć z naszymi sosami oraz dodatkami gastronomicznymi Tres Amigos. Nasze marynaty wzbogacą smak dań zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nawiązujących do kuchni świata. Każdy pojedynczy produkt powstał z pasji smaku, jaką od lat kultywujemy w firmie.

W naszej ofercie znajdują się np. wyjątkowe i niebanalne propozycje - egzotyczna marynata o smaku mango i kokosa to nasza autorska kompozycja przypraw do potraw kuchni orientalnej, skomponowana bez udziału wzmacniaczy smaku, a z kolei marynata pieprz i sól maślana, dzięki dodatkowi smaku masła, w wyjątkowy sposób przełamuje prosty i znajomy smak tego najpopularniejszego miksu, ale jednocześnie wymyka się utartym schematom kulinarnym.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ZDROWIE Z PIECA

Techniki gotowania bardzo się zmieniły na przestrzeni ostatnich kilku lat, podobnie jest ze sprzętem. Piekarniki starego typu wypierane są przez znacznie nowocześniejsze piece. A do panteonu niezbędnych urządzeń restauracyjnych weszły urządzenia, które jeszcze niedawno uważane były za kosmiczne.

Przestrzeń sezonowa

Ogródek restauracji czy kawiarni latem to najbardziej pożądane miejsce. W letnim sezonie powstaje też coraz więcej lokali, które działają wyłącznie plenerowo. Jak ciekawie zaaranżować, wyposażyć i zadaszyć gastroogródek?

Marnuj mniej! Systemy optymalizacji biznesu gastronomicznego

Coraz głośniej ostatnio o marnowaniu żywności. Problem ten jest ważny także dla wielu restauratorów, bo straty żywności to nie tylko kwestia ekologii, ale również koszty, z którymi na co dzień musi zmierzyć się każdy właściciel gastronomii.

Śniadania hotelowe z Fanex

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - zarówno w opinii dietetyków, jak i hotelarzy. Jest ono także coraz ważniejszym argumentem, który hotelowi goście biorą pod uwagę wybierając obiekt.

Sfinks oferuje "Franczyzę za 1 zł"

Sfinks Polska wprowadza program "Franczyza za 1 zł", w ramach którego restauracje niesieciowe mogą przekształcić się w lokal pod szyldem jednej z marek operatora: Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło, Meta czy Fabryka Pizzy. Opłata franczyzowa w ciągu pierwszych 12 miesięcy to 1 zł.

SYSTEMOWA JAKOŚĆ

Każdy lokal gastronomiczny to złożony mechanizm. W zapanowaniu nad nim pomocny jest odpowiedni system - zwłaszcza w przypadku dużej liczby lokali w ramach sieci. Jakie są nowości w rozwiązaniach programowych dla gastronomii?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej