x

Marynaty Fusion Spices

Kategoria: Twój biznes - oferta

Sekretem każdego aromatycznego, delikatnego i kruchego mięsa jest oczywiście doskonała marynata.

Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Wielu kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów – ma swój własny, sekretny przepis na wyśmienitą marynatę. Jednak różnorodność i kreatywność pomysłów na marynaty z całego świata, mogą niejednego przyprawić o zawrót głowy.

Idąc tym tropem, kiedy tworzyliśmy naszą nową linię przypraw Fusion Spices, nie mogliśmy oczywiście zapomnieć o wyjątkowych w smaku oraz uniwersalnych w użyciu marynatach. Wszystko po to, aby dać kucharzom gotowe rozwiązania o ponadprzeciętnych smakach, które można dodatkowo połączyć z naszymi sosami oraz dodatkami gastronomicznymi Tres Amigos. Nasze marynaty wzbogacą smak dań zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nawiązujących do kuchni świata. Każdy pojedynczy produkt powstał z pasji smaku, jaką od lat kultywujemy w firmie.

W naszej ofercie znajdują się np. wyjątkowe i niebanalne propozycje - egzotyczna marynata o smaku mango i kokosa to nasza autorska kompozycja przypraw do potraw kuchni orientalnej, skomponowana bez udziału wzmacniaczy smaku, a z kolei marynata pieprz i sól maślana, dzięki dodatkowi smaku masła, w wyjątkowy sposób przełamuje prosty i znajomy smak tego najpopularniejszego miksu, ale jednocześnie wymyka się utartym schematom kulinarnym.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

DOBRA ENERGIA

Prowadzenie własnego lokalu gastronomicznego wiąże się z różnego rodzaju kosztami, z których niektóre wydają się stałe, jak czynsz najmu, raty kredytów i leasingów, a inne są zdecydowanie zmienne i wobec tego mogą być zredukowane, jak chociażby koszty energii elektrycznej i paliwa gazowego.

POŻYTECZNE PAKOWANIE

W USA oraz kilku krajach europejskich nie jest to nic niezwykłego - i spotkamy się z tym niemal w każdej restauracji. Pakowanie na wynos niedokończonych potraw (tzw. doggy bag) to nie tylko wygoda dla gościa i restauratora, ale również skuteczna metoda walki z marnowaniem żywności.

SYPKA TRADYCJA

Pszenna, żytnia, kukurydziana czy ze starych odmian zbóż - choć temat wydaje się oczywisty, mąki mogą mieć różne wcielenia. Postanowiliśmy porównać oferty polskich producentów i przedstawiamy najciekawsze z nich.

Wielkie grillowanie

Na zewnątrz robi się coraz ładniej i coraz cieplej. Chętniej wychodzimy z domu, częściej spotykamy się ze znajomymi w plenerze. Na mapy miast powracają ogródki restauracyjne, foodtrucki oraz sezonowe bary. Rozpoczyna się też sezon piknikowo-grillowy.

Pieczenie kompleksowe

Piec konwekcyjny łączy w sobie funkcje różnych innych urządzeń i może okazać się przydatny właściwie w każdej kuchni i w wielu sytuacjach. Jak wybrać odpowiedni piec do swojego lokalu - taki, który maksymalnie pomoże kucharzom i sprawi, że ich praca będzie bardziej wydajna?

Nowość od firmy Tork

W miejscach o dużym natężeniu ruchu np. na stadionach, lotniskach, w centrach handlowych, łazienki są często zatłoczone i brudne, a ich utrzymanie w czystości stanowi duże wyzwanie. Aby zapobiec tego rodzaju problemom, Tork opracował nowy system do wycierania rąk - Tork PeakServe®

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej