x

Marynaty Fusion Spices

Kategoria: Twój biznes - oferta

Sekretem każdego aromatycznego, delikatnego i kruchego mięsa jest oczywiście doskonała marynata.

Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Marynata do mięsa. Foto: materiały prasowe.
Wielu kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów – ma swój własny, sekretny przepis na wyśmienitą marynatę. Jednak różnorodność i kreatywność pomysłów na marynaty z całego świata, mogą niejednego przyprawić o zawrót głowy.

Idąc tym tropem, kiedy tworzyliśmy naszą nową linię przypraw Fusion Spices, nie mogliśmy oczywiście zapomnieć o wyjątkowych w smaku oraz uniwersalnych w użyciu marynatach. Wszystko po to, aby dać kucharzom gotowe rozwiązania o ponadprzeciętnych smakach, które można dodatkowo połączyć z naszymi sosami oraz dodatkami gastronomicznymi Tres Amigos. Nasze marynaty wzbogacą smak dań zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nawiązujących do kuchni świata. Każdy pojedynczy produkt powstał z pasji smaku, jaką od lat kultywujemy w firmie.

W naszej ofercie znajdują się np. wyjątkowe i niebanalne propozycje - egzotyczna marynata o smaku mango i kokosa to nasza autorska kompozycja przypraw do potraw kuchni orientalnej, skomponowana bez udziału wzmacniaczy smaku, a z kolei marynata pieprz i sól maślana, dzięki dodatkowi smaku masła, w wyjątkowy sposób przełamuje prosty i znajomy smak tego najpopularniejszego miksu, ale jednocześnie wymyka się utartym schematom kulinarnym.

Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wirtualny sommelier już dostępny dla polskich konsumentów

Firma CEDC International przygotowała niespodziankę dla amatorów wina. Dzięki kampanii z wykorzystaniem technologii AR - rozszerzonej rzeczywistości, kupując wybrane wina z winnic Torres lub Mare Magnum, można wziąć udział w indywidualnym szkoleniu prowadzonym przez sommeliera.

Nowe, ekologiczne rozwiązania na Pol’and’Rock Festival - Tork partnerem imprezy

W tym roku największy i jeden z najbardziej ekologicznych polskich festiwali muzycznych zmienił nazwę - Przystanek Woodstock od tegorocznej edycji nazywać się będzie Pol’and’Rock Festiwal.

Systemy POS - przegląd ofert

Każdy lokal gastronomiczny ewoluuje, w zależności od potrzeb rynku rozrasta się lub kurczy, zmienia układ sali, menu, niekiedy całą koncepcję. System POS też nie jest na zawsze. Reorganizując pracę i wprowadzając nowe pomysły, warto pomyśleć, czy nie jest to odpowiedni czas na zmianę oprogramowania.

Wielkie grillowanie

Na zewnątrz robi się coraz ładniej i coraz cieplej. Chętniej wychodzimy z domu, częściej spotykamy się ze znajomymi w plenerze. Na mapy miast powracają ogródki restauracyjne, foodtrucki oraz sezonowe bary. Rozpoczyna się też sezon piknikowo-grillowy.

ZAMÓWIONE, DOSTARCZONE

To już od dawna nie tylko pizza i fast food. Jak wygląda rynek dostaw jedzenia do domu, jak rozwija się w Polsce i jakie są światowe trendy? Na branżowych konferencjach coraz częściej porusza się wspomniane kwestie.

McDonald's rozwija franczyzę

W skali globalnej już ponad 80 proc. lokali tej wiodącej marki gastronomicznej jest własnością indywidualnych przedsiębiorców.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej