x

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
Kurta Schellera nie trzeba nikomu przedstawiać. To przede wszystkim autorytet i dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej o ogromnej wiedzy i bogatym doświadczeniu. Jego pojawienie się w Polsce niespełna 30 lat temu
miało duży wpływ na oblicze i kształt obecnej gastronomii w naszym kraju.

Emmanuel Renaut jest jednym z najlepszych szefów kuchni na świecie, właścicielem restauracji Flocons de Sel w Mégève w Górnej Sabaudii, posiadaczem trzech gwiazdek Michelin. W rankingu 100 Best Chefs in the World według Le Chef w 2019 roku zajął zaszczytne siódme miejsce.

Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.
Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.


Przypomnijmy – 21 listopada w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej sześciu
znakomitych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski oraz Mateusz Suliga) w asyście swoich pomocników stanie do rywalizacji o miano najlepszego, otwierając sobie tym samym drogę do europejskich finałów konkursu Bocuse d’Or w Tallinie 2020. Wszystko rozgrywać się będzie pod czujnym okiem Adama Chrząstowskiego, Head Chefa
Akademii Bocuse d’Or Poland.
Do 15 listopada można się bezpłatnie zarejestrować na stronie Targów Horeca, by móc oglądać z bliska zmagania sześciu utalentowanych szefów kuchni podczas tegorocznej selekcji Bocuse d'Or Poland. Konkurs będzie z pewnością nie lada widowiskiem okraszonym wieloma towarzyszącymi atrakcjami. Poza podglądaniem kandydatów przy 5 i półgodzinnej pracy na stanowiskach będzie można obcować z szefami z ekskluzywnego stowarzyszenia Bocuse d’Or Winners, czyli najznakomitszymi szefami kuchni światowej rangi, zwycięzcami tego najlepszego konkursu kulinarnego na świecie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

CAŁY ŚWIAT HORECA W JEDNYM MIEJSCU

W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.

Rozpal biznes w plenerze

W październiku tego roku w Krynicy Zdrój odbyła się trzecia i zarazem ostatnia w tym roku kolacja z cyklu Dinner With A View. Jakie są korzyści z realizacji tego typu projektów i czy możemy liczyć na kontynuację?

PRAKTYKA GOŚCINNOŚCI

To mit, że tylko duże nakłady finansowe przekładają się na odpowiedni serwis. Główną inwestycją w dobrą obsługę jest poświęcenie czasu na stworzenie procedur i ich konsekwentne wdrażanie - mówią Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski MS autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii".

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej