x

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.10.2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
Kurta Schellera nie trzeba nikomu przedstawiać. To przede wszystkim autorytet i dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej o ogromnej wiedzy i bogatym doświadczeniu. Jego pojawienie się w Polsce niespełna 30 lat temu
miało duży wpływ na oblicze i kształt obecnej gastronomii w naszym kraju.

Emmanuel Renaut jest jednym z najlepszych szefów kuchni na świecie, właścicielem restauracji Flocons de Sel w Mégève w Górnej Sabaudii, posiadaczem trzech gwiazdek Michelin. W rankingu 100 Best Chefs in the World według Le Chef w 2019 roku zajął zaszczytne siódme miejsce.

Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.
Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.


Przypomnijmy – 21 listopada w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej sześciu
znakomitych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski oraz Mateusz Suliga) w asyście swoich pomocników stanie do rywalizacji o miano najlepszego, otwierając sobie tym samym drogę do europejskich finałów konkursu Bocuse d’Or w Tallinie 2020. Wszystko rozgrywać się będzie pod czujnym okiem Adama Chrząstowskiego, Head Chefa
Akademii Bocuse d’Or Poland.
Do 15 listopada można się bezpłatnie zarejestrować na stronie Targów Horeca, by móc oglądać z bliska zmagania sześciu utalentowanych szefów kuchni podczas tegorocznej selekcji Bocuse d'Or Poland. Konkurs będzie z pewnością nie lada widowiskiem okraszonym wieloma towarzyszącymi atrakcjami. Poza podglądaniem kandydatów przy 5 i półgodzinnej pracy na stanowiskach będzie można obcować z szefami z ekskluzywnego stowarzyszenia Bocuse d’Or Winners, czyli najznakomitszymi szefami kuchni światowej rangi, zwycięzcami tego najlepszego konkursu kulinarnego na świecie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Konkurs Bocuse d’Or wraca do Polski

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.

Podróż do źródeł

Żywiec Zdrój wprowadził na rynek krystaliczną górską wodę źródlaną w szklanych butelkach. Nowość została oficjalnie zaprezentowana 13 czerwca podczas konferencji "Arcydzieło natury. U źródeł - trendy i inspiracje" w hotelu Warszawa.

WIELKIE ŚWIĘTO WHISKY

W dniach 13-14 października w Sangate Hotel Airport odbyła się kolejna edycja festiwalu poświęconego whisky - Whisky Live Warsaw. Główną częścią festiwalu jak zawsze była duża sala wystawiennicza ze stoiskami ambasadorów marek oraz przedstawicieli destylarni.

Trzy srebrne medale dla Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie w Stuttgarcie!

Ponad 2000 szefów kuchni z 60 krajów świata spotkało się na zakończonej właśnie 25. Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy wróciła z niej z trzema srebrnymi medalami!

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

Bocuse D’or Europe 2018 za nami

11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej