x

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
KurtScheller. Zdjęcie: materiały prasowe.
Kurta Schellera nie trzeba nikomu przedstawiać. To przede wszystkim autorytet i dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej o ogromnej wiedzy i bogatym doświadczeniu. Jego pojawienie się w Polsce niespełna 30 lat temu
miało duży wpływ na oblicze i kształt obecnej gastronomii w naszym kraju.

Emmanuel Renaut jest jednym z najlepszych szefów kuchni na świecie, właścicielem restauracji Flocons de Sel w Mégève w Górnej Sabaudii, posiadaczem trzech gwiazdek Michelin. W rankingu 100 Best Chefs in the World według Le Chef w 2019 roku zajął zaszczytne siódme miejsce.

Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.
Emmanuel Renaut, właściciel restauracji Flocons de Sel. Zdjęcie: materiały prasowe.


Przypomnijmy – 21 listopada w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej sześciu
znakomitych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski oraz Mateusz Suliga) w asyście swoich pomocników stanie do rywalizacji o miano najlepszego, otwierając sobie tym samym drogę do europejskich finałów konkursu Bocuse d’Or w Tallinie 2020. Wszystko rozgrywać się będzie pod czujnym okiem Adama Chrząstowskiego, Head Chefa
Akademii Bocuse d’Or Poland.
Do 15 listopada można się bezpłatnie zarejestrować na stronie Targów Horeca, by móc oglądać z bliska zmagania sześciu utalentowanych szefów kuchni podczas tegorocznej selekcji Bocuse d'Or Poland. Konkurs będzie z pewnością nie lada widowiskiem okraszonym wieloma towarzyszącymi atrakcjami. Poza podglądaniem kandydatów przy 5 i półgodzinnej pracy na stanowiskach będzie można obcować z szefami z ekskluzywnego stowarzyszenia Bocuse d’Or Winners, czyli najznakomitszymi szefami kuchni światowej rangi, zwycięzcami tego najlepszego konkursu kulinarnego na świecie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rusza globalny finał World Class Competition 2018

57 najbardziej utalentowanych barmanów świata od 5 do 8 października w Berlinie będzie walczyć o trofeum w największym konkursie barmańskim globu: World Class Competitition. Polskę reprezentuje Marcin Kruk z Kity K oguta.

MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

Z początkiem tego roku MAKRO Polska przygotowało limitowaną edycję kalendarza w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Do udziału w projekcie zaproszono 30 czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej.

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.

Bocuse D’or Europe 2018 za nami

11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

FOOD INTERACTIVE DAYS

Na początku lutego w gdańskim AmberExpo odbyło się zupełnie nowe wydarzenie skierowane do branży HoReCa - Food Interactive Days. Dwudniowy cykl warsztatów z ekspertami i profesjonalistami z branży miał na celu przybliżenie sposobów budowania strategii ukierunkowanej na sukces.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej