Miejsce jest niezobowiązującym barem z winami i koktajlami, którym towarzyszy włoska i chińska kuchnia. Inspiracją tego nieoczywistego połączenia kulinarnego jest nowojorski Manhattan, gdzie dzielnice Little Italy i China Town wzajemnie się łączą i kulinarnie przenikają. Zjemy tu m.in. Kurczaka generała Tso, Crudo z przegrzebków, Kaczkę po kantońsku. Menu podzielono na dania zimne (8-26 zł), ciepłe (15-35 zł) i pizze (19-28 zł). Ideą jest, żeby goście dzielili się jedzeniem. W karcie koktajli znajdziemy autorskie drinki Little Italy (rye whiskey, cynar, vermouth rosso) czy Kanina-bu (tequila, limonka, crème de casis, agawa, piwo imbirowe). Za koktajle zapłacimy 19-29 zł. Z alkoholi dostępne są również wina – trzy musujące i po dziesięć białych i czerwonych. Dostawcami win są Winni Czarodzieje i AlterWina. Regina Bar ma 80 miejsc siedzących.
ul. Koszykowa 1, Warszawa
Felieton ukazał się w „Food Service" 1/2017 nr 161.