x

Koktajl Peat under feet według Macieja Krzywoszyńskiego

Kategoria: Karta - napoje

Barman Papa Baru proponuje koktajl na bazie whisky i naparu z borowików.

Maciej Krzywoszyński. Foto: World Class.
Maciej Krzywoszyński. Foto: World Class.
– Scena barmańska w Polsce zmienia się dynamicznie, łapiemy dobre trendy z zagranicy i wzorujemy się na najlepszych. Ta podróż smaków i inspiracji nie ma końca. Sami barmani, którzy startują w konkursach, prezentują swoje koktajle w sieci, a przede wszystkim w swojej codziennej pracy za barem stają się wzorem dla początkujących pracowników gastronomii.

Koktajl Peat under feet. Foto: World Class.
Koktajl Peat under feet. Foto: World Class.

PEAT UNDER FEET
- 50 ml whisky z nutami torfu,
- 10 ml likieru ziołowego,
- 10 ml likieru orzechowego,
- 15 g cukru,
- 25 ml naparu z borowików,
- garnish: suszona nóżka prawdziwka.

Wszystkie składniki koktajlu połącz w shakerze i wstrząśnij z lodem. Koktajl serwuj w słoiczku lub szklance na dużych kościach lodu. Ozdób suszoną nóżką prawdziwka.

Przepis ukazał się w „Food Service" 7-8/2019 nr 187.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej