x

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    16.10.2019

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

Chodzi o owoce mandora z Cypru, wiśnie z Bułgarii, jabłka i pomidory z Rumunii oraz kiwi, brzoskwinie, arbuzy, truskawki i morele z Grecji. Wysoką wartość odżywczą świeżych owoców i warzyw zapewniają obowiązujące unijne normy i wymagania systemów jakości dotyczące produkcji. Zgodnie ze standardami europejskimi owoce i warzywa dostępne na rynku są pożywne, zdrowe, dojrzewają w odpowiedni, określony sposób oraz zawierają wszystkie niezbędne informacje, na przykład instrukcję, jak spożywać je po umyciu, itp.
W programie uczestniczą organizacje zrzeszające producentów: Panagrotikos Cyprus, Związek Izb Greckich (UHCC), Bułgarskie Narodowe Ogrodnictwo (BNHU) oraz PRODCOM Rumunia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MODRA KAPUSTA I ORKIESTRA DĘTA

"Kiszki marsza grają! Spotkania kulinarno-śpiewacze" - pierwsze odbędzie się już 20 marca 2017 r. w Cafe Kulturalna w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Organizatorzy planują kolejnych siedem spotkań dotyczących innych regionów.

Deser charytatywny w Lourse Warszawa

Już po raz drugi Cukiernia Lourse Warszawa została partnerem Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi Estée Lauder Companies.

#WiwatGoście! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Wraz z powrotem życia restauracyjnego startuje także Restaurant Week. Nowa edycja festiwalu potrwa od 17 do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 restauracji z czternastu regionów.

Wrocławska restauracja Ramzes I zwycięzcą Pyszne.pl Awards

Już po raz szósty serwis do zamawiania jedzenia online ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. W plebiscycie wyłoniono najlepsze restauracje w kraju i poszczególnych województwach w 26 kategoriach.

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne

Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują w tym roku jedni z najwybitniejszych w Polsce szefów kuchni. To niecodzienne wydarzenie, łączące sztukę filmową i kulinarną, podobnie jak w latach ubiegłych przygotowywane jest we współpracy z Międzynarodowym Festiwalem Filmowym Berlinale.

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej