x

Czyste ręce dla wszystkich

Kategoria: Twój biznes - wiedza    15.10.2019

Mycie rąk to jedna z najprostszych i najważniejszych metod walki z drobnoustrojami. Światowy Dzień Mycia Rąk jest okazją dla marki Tork, aby przypomnieć jak ważne jest podnoszenie świadomości na temat higieny - dlaczego, kiedy, jak i gdzie myjemy ręce pomaga w tworzeniu zdrowszego świata.

Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Według najnowszych badań mycie rąk sprawia, że ludzie są szczęśliwsi i zdrowsi. 45% osób czuje się bardziej komfortowo ściskając czyjąś dłoń, gdy wie, że została ona umyta. 47% ankietowanych deklaruje, że wróci do danej restauracji jeśli będą pewni, że jej pracownicy przestrzegają zasad higieny, w tym procedury mycia rąk. 60% pracowników w biurach typu open-space obawia się o poziom higieny w pracy. 20% infekcji dróg oddechowych (np. przeziębień) można uniknąć poprzez mycie rąk (dane za: When and How to Wash Your Hands. CDC. Centers for Disease Control and Prevention). Przytoczone dane wskazują, że prawidłowa higiena dłoni ma kluczowe znaczenie w każdej branży oraz dla wielu aspektów naszego życia.

Marce Tork, jako wiodącej na świecie marce produktów higienicznych, zależy na zdrowiu i higienie pracowników oraz pracodawców. Tork wierzy w połączenie najlepszej jakości produktów higienicznych, specjalistycznej wiedzy i niezawodnych narzędzi wspierających. Dzięki kompetentnemu zespołowi, odpowiednim narzędziom oraz innowacyjnym pomysłom, marka pomaga swoim klientom podwyższać standardy higieny w budynkach komercyjnych oraz użytku publicznego na całym świecie. Produkty Tork promują ideę czystych rąk dla wszystkich. 78% ręczników do dozowników Tork Elevation jest pakowanych w opakowania Easy Handling, a wszystkie dozowniki do mydła Tork posiadają certyfikat "Łatwy w obsłudze", co sprawia, że są one proste w użytkowaniu nawet przez osoby, mające mniejszą sprawność i siłę w rękach.

Z okazji Światowego Dnia Mycia Rąk Tork zachęca to przeprowadzenia testu pozwalającego sprawdzić czystość naszych dłoni. Marka przygotowała także instruktażową infografikę na temat znaczenia mycia rąk, która w obrazowy sposób pomaga przybliżyć temat właściwej higieny rak klientom, pracownikom i osobom w naszym najbliższym otoczeniu.

Materiały do pobrania:
Instrukcja mycia rąk
Plakat

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Piekarnie w potrzasku: długi rosną, popyt na chleb spada

Zaległości piekarni wobec kontrahentów w ciągu ostatniego roku wzrosły o 10,5% do pół miliarda zł - wynika z danych BIG InfoMonitor. Ceny chleba poszły w górę o 29%, a konsumenci kupują go mniej. Analitycy prognozują, że duża część firm piekarskich może nie dotrwać do wiosny.

Foodsi pozyskało 6 mln zł na rozwój. Dzięki temu uratuje jeszcze więcej jedzenia przed marnotrawstwem

Polski startup Foodsi, który rozwija platformę umożliwiającą zakup nadwyżek jedzenia z restauracji, piekarni i sklepów, pozyskał 6 mln zł w rundzie seed. Finansowanie zapewniły m.in. fundusze CofounderZone i Satus Starter oraz doświadczeni inwestorzy prywatni, m.in. założyciele Pyszne.pl.

Kawa - branżowe trendy i zmiany w preferencjach Polaków

Polska jest dla kawowej branży rynkiem z ogromnymi perspektywami rozwoju. Zmiany nawyków kawowych rodaków w czasie pandemii oraz międzynarodowe sukcesy polskich baristów przekładają się na wzrost kultury spożycia tego napoju - uważa Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów.

Kawiarnia to najlepsze miejsce na pierwszą randkę - uważa ponad połowa Polaków

Polacy uważają, że spotkania przy kawie to wciąż najlepszy sposób na randkę - wynika z nowego badania aplikacji randkowej Badoo. To miejsce wskazało aż 57% polskich singli, obalając tym samym przekonanie, że rozmowy przy małej czarnej lub dużej białej są już staromodne.

Pascal Brodnicki uruchamia restauracyjny codzienny catering PascalBox w eko-pudełkach

Na PascalBox.pl można już zarezerwować pięć posiłków dziennie z dostawą. To pierwszy z zaplanowanych formatów konceptu gastronomicznego PASCAL Franchise uruchamianego na podstawie umowy między Pascalem Brodnickim a spółką Food & Friends Polska S.A., której założycielami są Jan i Marek Rogala.

Wyposażenie kuchenne - ABC eksploatacji

Lodówki, zamrażarki, piece, kuchenki, płyty, zmywarki... Podpowiadamy, jak prawidłowo korzystać z wyposażenia kuchennego, aby nie doprowadzić do kosztownych w naprawie usterek.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej