x

Czyste ręce dla wszystkich

Kategoria: Twój biznes - wiedza

Mycie rąk to jedna z najprostszych i najważniejszych metod walki z drobnoustrojami. Światowy Dzień Mycia Rąk jest okazją dla marki Tork, aby przypomnieć jak ważne jest podnoszenie świadomości na temat higieny - dlaczego, kiedy, jak i gdzie myjemy ręce pomaga w tworzeniu zdrowszego świata.

Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Według najnowszych badań mycie rąk sprawia, że ludzie są szczęśliwsi i zdrowsi. 45% osób czuje się bardziej komfortowo ściskając czyjąś dłoń, gdy wie, że została ona umyta. 47% ankietowanych deklaruje, że wróci do danej restauracji jeśli będą pewni, że jej pracownicy przestrzegają zasad higieny, w tym procedury mycia rąk. 60% pracowników w biurach typu open-space obawia się o poziom higieny w pracy. 20% infekcji dróg oddechowych (np. przeziębień) można uniknąć poprzez mycie rąk (dane za: When and How to Wash Your Hands. CDC. Centers for Disease Control and Prevention). Przytoczone dane wskazują, że prawidłowa higiena dłoni ma kluczowe znaczenie w każdej branży oraz dla wielu aspektów naszego życia.

Marce Tork, jako wiodącej na świecie marce produktów higienicznych, zależy na zdrowiu i higienie pracowników oraz pracodawców. Tork wierzy w połączenie najlepszej jakości produktów higienicznych, specjalistycznej wiedzy i niezawodnych narzędzi wspierających. Dzięki kompetentnemu zespołowi, odpowiednim narzędziom oraz innowacyjnym pomysłom, marka pomaga swoim klientom podwyższać standardy higieny w budynkach komercyjnych oraz użytku publicznego na całym świecie. Produkty Tork promują ideę czystych rąk dla wszystkich. 78% ręczników do dozowników Tork Elevation jest pakowanych w opakowania Easy Handling, a wszystkie dozowniki do mydła Tork posiadają certyfikat "Łatwy w obsłudze", co sprawia, że są one proste w użytkowaniu nawet przez osoby, mające mniejszą sprawność i siłę w rękach.

Z okazji Światowego Dnia Mycia Rąk Tork zachęca to przeprowadzenia testu pozwalającego sprawdzić czystość naszych dłoni. Marka przygotowała także instruktażową infografikę na temat znaczenia mycia rąk, która w obrazowy sposób pomaga przybliżyć temat właściwej higieny rak klientom, pracownikom i osobom w naszym najbliższym otoczeniu.

Materiały do pobrania:
Instrukcja mycia rąk
Plakat

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Odprawy zespołu - co zrobić, żeby były efektywne?

Sprawnie działający serwis restauracyjny nie jest dziełem pozytywnego zrządzenia losu. Nie zależy też od dobrego dnia, nastroju załogi i kucharza czy wyjątkowo miłych gości. By zapobiec chaosowi i uznaniowości, wystarczy pięciominutowa, ale regularna odprawa.

Naucz się liczyć - 6 rzeczy, które musisz zrobić, aby zapanować nad finansami lokalu

Firmy upadają, bo nie liczą kosztów i przychodów. Z arkusza kalkulacyjnego może skorzystać każdy i to za darmo!

RESTAURACYJNA MANUFAKTURA

Własnej roboty pieczywo, makarony, przetwory czy lody - coraz więcej lokali ma je w ofercie. Jak można wykorzystać ten potencjał i wyjść poza standardową działalność restauracji?

Kolejna premiera wegańskiego burgera. Tym razem w sieci Max

Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers wprowadza bezmięsnego burgera - Delifresh Plant Beef. Choć bazuje na białku roślinnym, wygląda i smakuje jak mięso. Recepturę opracował szef kuchni Jonas Mårtensson.

L’Art de la cuisine Martell 2018

Za nami już 16. edycja jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce - L’Art de la cuisine Martell 2018. Finał odbył się 3 marca w XVII-wiecznym hotelu Zamek Ryn.

NIE DAJ SIĘ STRESOWI

Problem stresu dotyczy właściwie każdego człowieka. Gastronomia to branża, w której jego natężenie jest szczególnie wysokie. W marcowym odcinku "Sztuki obsługi" przyjrzymy się, w jaki sposób spróbować zmienić własne reakcje, by jego działanie było dla nas jak najmniej dotkliwe.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej