x

Czyste ręce dla wszystkich

Kategoria: Twój biznes - wiedza    15.10.2019

Mycie rąk to jedna z najprostszych i najważniejszych metod walki z drobnoustrojami. Światowy Dzień Mycia Rąk jest okazją dla marki Tork, aby przypomnieć jak ważne jest podnoszenie świadomości na temat higieny - dlaczego, kiedy, jak i gdzie myjemy ręce pomaga w tworzeniu zdrowszego świata.

Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Zadbaj o higienę rąk. Foto: materiały prasowe.
Według najnowszych badań mycie rąk sprawia, że ludzie są szczęśliwsi i zdrowsi. 45% osób czuje się bardziej komfortowo ściskając czyjąś dłoń, gdy wie, że została ona umyta. 47% ankietowanych deklaruje, że wróci do danej restauracji jeśli będą pewni, że jej pracownicy przestrzegają zasad higieny, w tym procedury mycia rąk. 60% pracowników w biurach typu open-space obawia się o poziom higieny w pracy. 20% infekcji dróg oddechowych (np. przeziębień) można uniknąć poprzez mycie rąk (dane za: When and How to Wash Your Hands. CDC. Centers for Disease Control and Prevention). Przytoczone dane wskazują, że prawidłowa higiena dłoni ma kluczowe znaczenie w każdej branży oraz dla wielu aspektów naszego życia.

Marce Tork, jako wiodącej na świecie marce produktów higienicznych, zależy na zdrowiu i higienie pracowników oraz pracodawców. Tork wierzy w połączenie najlepszej jakości produktów higienicznych, specjalistycznej wiedzy i niezawodnych narzędzi wspierających. Dzięki kompetentnemu zespołowi, odpowiednim narzędziom oraz innowacyjnym pomysłom, marka pomaga swoim klientom podwyższać standardy higieny w budynkach komercyjnych oraz użytku publicznego na całym świecie. Produkty Tork promują ideę czystych rąk dla wszystkich. 78% ręczników do dozowników Tork Elevation jest pakowanych w opakowania Easy Handling, a wszystkie dozowniki do mydła Tork posiadają certyfikat "Łatwy w obsłudze", co sprawia, że są one proste w użytkowaniu nawet przez osoby, mające mniejszą sprawność i siłę w rękach.

Z okazji Światowego Dnia Mycia Rąk Tork zachęca to przeprowadzenia testu pozwalającego sprawdzić czystość naszych dłoni. Marka przygotowała także instruktażową infografikę na temat znaczenia mycia rąk, która w obrazowy sposób pomaga przybliżyć temat właściwej higieny rak klientom, pracownikom i osobom w naszym najbliższym otoczeniu.

Materiały do pobrania:
Instrukcja mycia rąk
Plakat

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pięć kroków do idealnego posta, który wspiera sprzedaż dowozów

Brak pomysłu i strategii na budowanie wizerunku lokalu oraz promowanie go w mediach społecznościowych to bolączka wielu restauratorów. Żeby uprościć proces sprzedażowy Facebooka, przedstawiam wam instruktaż pięciu kroków do idealnego posta, który wesprze sprzedaż.

Najpopularniejsze dania na wynos

Chociaż asortyment potraw na wynos poszerza się właściwie z dnia na dzień, Polacy od lat najchętniej sięgają po pizzę, burgery i dania domowe. Ta wielka trójca pozostaje niezmienna. Co ciekawe, podobnie jest w innych krajach Europy.

Co będziemy zamawiać w 2020 roku? - Uber Eats prognozuje

W najnowszej edycji raportu prognoz żywieniowych Uber Eats przyjrzał się wyszukiwaniom użytkowników zamawiających potrawy w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie.

Magda Gessler rozwija kolejną franczyzę - po lodziarniach czas na kawiarnie

Znana restauratorka, jurorka MasterChefa i gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" ogłosiła na swej stronie icequeenmagdagessler.pl, że już rusza z nowym konceptem franczyzowym. Mowa o Ice Queen Cafe Magda Gessler.

Prezes Sfinks Polska: "Lockdown kosztował nas dużo, mimo to mamy ręce pełne roboty"

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i Piwiarnia, w trzecim kwartale 2020 r. systematycznie odbudowywał sprzedaż po wiosennym lockdownie. Firma liczy, że ze wsparciem m.in. rządowych programów pomocowych uda się jej wyjść wkrótce na prostą.

Różnorodność hotelowych śniadań

Śniadanie w hotelu to obecnie norma. Dlatego poszczególne obiekty coraz częściej rywalizują ze sobą ceną, a przede wszystkim obfitością i oryginalnością ofert.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej