x

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Kategoria: Miejsca    12.10.2019

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Najlepsza restauracja w Polsce zaprasza Ciebie z osobą towarzyszącą na specjalne doświadczenie zaserwowane przez wybitnego szefa kuchni Andreę Camastrę. Bądź przygotowany na udział w spektaklu gastronomicznym pt. „Uczta dla zmysłów”, która obejmie ok 14 dań. Andrea Camastra stworzył menu metodą note à note (kontynuacja kuchni molekularnej, w której występują smaki nieobecne w naturze), a towarzyszyć mu będzie autorski wine pairing.  

Restauracja Senses od 2016 r. posiada gwiazdkę Michelin. Niezmiennie pnie się również w rankingu przewodnika Gault & Millau – począwszy od 2015 r. (3 czapki i 16 punktów) aż do 2019 r. (4 czapki i 18,5 punktów). Jako pierwsza restauracja z naszej części Europy została doceniona przez kapitułę The World’s 50 Best Restaurants i znalazła się na prestiżowej liście The Diners Club® 50 Best Discovery Series.

Pochodzący z Bari Andrea Camastra to wyjątkowy szef kuchni. Energiczny, pełen pasji, z nietuzinkowym podejściem do gotowania. Unikatowy talent Andrei i jego odwagę w przekraczaniu konwencji docenił Hervé This (odkrywca i ojciec kuchni molekularnej), który podczas pobytu w Polsce mianował go ambasadorem metody note-by-note i okrzyknął następcą legendarnego Ferrana Adrii. Andrea gotuje, wykorzystując najnowsze techniki kulinarne, nie zapominając o tradycji. Jak sam mówi: „Wyrosłem w otoczeniu kuchni włoskiej. Stąd moje umiłowanie i ogromny szacunek dla naturalnego produktu”. Andrea, pomimo wieloletniego doświadczenia, nie zatrzymuje się w nauce i ciągłym poszukiwaniu nowego. Jest zdobywcą licznych nagród i wyróżnień, ale ma świadomość, że jeszcze długa droga przed nim, zanim osiągnie doskonałość.

Aby wziąć udział w naszym konkursie i mieć szansę na wygranie wyjątkowej uczty dla dwojga w restauracji SENSES wystarczy, że:
1.    Odpowiesz na pytanie dlaczego to właśnie Ty wraz z osobą towarzyszącą powinniście spędzić ten jedyny w swoim rodzaju wieczór w restauracji Senses (max. 500 znaków).
2.    Polubisz nasz profil na Facebook pod adresem: https://www.facebook.com/magazynfoodservice/



Termin nadsyłania zgłoszeń upłynął 4 listopada 2019r.
Wkrótce ogłosimy rozstrzygnięcie konkursu.

 

UWAGA:
Voucher obejmuje: „Medio Menu” wraz z wine pairingiem, dla dwóch osób.
Koszt dodatkowych zamówień, np. kawy/herbaty, soków czy innych alkoholi, gość zobowiązany jest pokryć indywidualnie.
Kolacja potrwa około trzech godzin.
Po kolacji zachęcamy do nagrodzenia pracy kelnera napiwkiem.
Voucher ważny jest przed 3 miesiące od daty wydania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bistro Senatorek - domowe smaki ze stołecznego Śródmieścia

Bistro Senatorek to miejsce dla miłośników domowej kuchni w samym centrum stolicy. W menu znajdziemy specjały polskiej kuchni, przysmaki z różnych stron świata, burgery z polskiej wołowiny i desery.

Trzecia Żona Krawca w stolicy. Śniadania, kawa i wege słodkości

W Warszawie otwiera się kolejna kawiarnio-cukiernia Żona Krawca. Lokal przy ulicy Podskarbińskiej 21 będzie już trzecim miejscem z tym szyldem w stolicy. Serwuje m.in. wybór śniadań.

Romans Bistro w Poznaniu: bouillabaisse i "autorski bałagan" we wnętrzu

Romans Bistro to miejsce, które ma przybliżyć poznaniakom kuchnię południa Francji. Za jego koncepcją stoi Jan Czartoryski, który pracował m.in. w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Clou w Kopenhadze.

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Kredens Wincentego: sklep, bistro i kawiarnia

Połączenie działalności gastronomicznej z handlową to koncept, który ma fantastyczne perspektywy rozwoju - uważa Krzysztof Stegienko, który wraz z żoną prowadzi w Warszawie Kredens Wincentego.

Fit Cake: cztery nowe lokale w dwa miesiące

Sieć cukierni Fit Cake uruchomiła w ostatnich dwóch miesiącach cztery nowe lokale. To jednak nie koniec, bo w planach są już kolejne otwarcia.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej