x

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Kategoria: Miejsca    12.10.2019

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Najlepsza restauracja w Polsce zaprasza Ciebie z osobą towarzyszącą na specjalne doświadczenie zaserwowane przez wybitnego szefa kuchni Andreę Camastrę. Bądź przygotowany na udział w spektaklu gastronomicznym pt. „Uczta dla zmysłów”, która obejmie ok 14 dań. Andrea Camastra stworzył menu metodą note à note (kontynuacja kuchni molekularnej, w której występują smaki nieobecne w naturze), a towarzyszyć mu będzie autorski wine pairing.  

Restauracja Senses od 2016 r. posiada gwiazdkę Michelin. Niezmiennie pnie się również w rankingu przewodnika Gault & Millau – począwszy od 2015 r. (3 czapki i 16 punktów) aż do 2019 r. (4 czapki i 18,5 punktów). Jako pierwsza restauracja z naszej części Europy została doceniona przez kapitułę The World’s 50 Best Restaurants i znalazła się na prestiżowej liście The Diners Club® 50 Best Discovery Series.

Pochodzący z Bari Andrea Camastra to wyjątkowy szef kuchni. Energiczny, pełen pasji, z nietuzinkowym podejściem do gotowania. Unikatowy talent Andrei i jego odwagę w przekraczaniu konwencji docenił Hervé This (odkrywca i ojciec kuchni molekularnej), który podczas pobytu w Polsce mianował go ambasadorem metody note-by-note i okrzyknął następcą legendarnego Ferrana Adrii. Andrea gotuje, wykorzystując najnowsze techniki kulinarne, nie zapominając o tradycji. Jak sam mówi: „Wyrosłem w otoczeniu kuchni włoskiej. Stąd moje umiłowanie i ogromny szacunek dla naturalnego produktu”. Andrea, pomimo wieloletniego doświadczenia, nie zatrzymuje się w nauce i ciągłym poszukiwaniu nowego. Jest zdobywcą licznych nagród i wyróżnień, ale ma świadomość, że jeszcze długa droga przed nim, zanim osiągnie doskonałość.

Aby wziąć udział w naszym konkursie i mieć szansę na wygranie wyjątkowej uczty dla dwojga w restauracji SENSES wystarczy, że:
1.    Odpowiesz na pytanie dlaczego to właśnie Ty wraz z osobą towarzyszącą powinniście spędzić ten jedyny w swoim rodzaju wieczór w restauracji Senses (max. 500 znaków).
2.    Polubisz nasz profil na Facebook pod adresem: https://www.facebook.com/magazynfoodservice/



Termin nadsyłania zgłoszeń upłynął 4 listopada 2019r.
Wkrótce ogłosimy rozstrzygnięcie konkursu.

 

UWAGA:
Voucher obejmuje: „Medio Menu” wraz z wine pairingiem, dla dwóch osób.
Koszt dodatkowych zamówień, np. kawy/herbaty, soków czy innych alkoholi, gość zobowiązany jest pokryć indywidualnie.
Kolacja potrwa około trzech godzin.
Po kolacji zachęcamy do nagrodzenia pracy kelnera napiwkiem.
Voucher ważny jest przed 3 miesiące od daty wydania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Koreanka Grill w Warszawie

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.

La Bàn - wietnamska restauracja w sercu Warszawy

W śródmieściu Warszawy powstał lokal serwujący dania z trzech regionów Wietnamu. Jego właściciele mają ponad 20 lat doświadczenia w prowadzeniu baru, teraz chcą tworzyć restaurację inspirowaną smakami Południowej Azji.

ARIGATOR RAMEN SHOP

Arigator Ramen Shop to nowy lokal otwarty pod koniec lutego 2018 przy ul. Pięknej 54 w Warszawie. Jego właścicielami są Agnieszka i Stanisław Szpilowscy oraz Bartłomiej Sobieraj (jednocześnie szef kuchni) odpowiedzialni za sukces takich miejsc jak Dziurka od Klucza i La Sireny.

Nowy Tel Aviv na Saskiej Kępie

Tel Aviv, jedna z najbardziej znanych warszawskich restauracji z daniami roślinnymi, zadebiutowała w kolejnej lokalizacji - przy ulicy Zwycięzców 21 na Saskiej Kępie. Inspirowane kuchnią bliskowschodnią przysmaki można zjeść w lokalu o wielkomiejskim klimacie ze streetartowym sznytem.

Restauracja Weranda Family otwiera sklep online

Restauracja Weranda Family nie poddaje się kryzysowi i uruchamia kolejne koncepty, by przetrwać. Oprócz sklepu internetowego to także vouchery i oferta cateringowa typu door-to-door.

Bakery w Browarach Warszawskich. Michał Paleta szefem kuchni i wspólnikiem lokalu

Koncept piekarniczo-cukierniczy Bakery wzbogaci się o drugi lokal - w Browarach Warszawskich w centrum stolicy. - To będzie wyjątkowa rzemieślnicza piekarnia z polskim, ale przede wszystkim francuskim pieczywem - mówi Bartłomiej Rychcik, prezes firmy Enata Bread zarządzającej marką.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej