x

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Kategoria: Miejsca    12.10.2019

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Najlepsza restauracja w Polsce zaprasza Ciebie z osobą towarzyszącą na specjalne doświadczenie zaserwowane przez wybitnego szefa kuchni Andreę Camastrę. Bądź przygotowany na udział w spektaklu gastronomicznym pt. „Uczta dla zmysłów”, która obejmie ok 14 dań. Andrea Camastra stworzył menu metodą note à note (kontynuacja kuchni molekularnej, w której występują smaki nieobecne w naturze), a towarzyszyć mu będzie autorski wine pairing.  

Restauracja Senses od 2016 r. posiada gwiazdkę Michelin. Niezmiennie pnie się również w rankingu przewodnika Gault & Millau – począwszy od 2015 r. (3 czapki i 16 punktów) aż do 2019 r. (4 czapki i 18,5 punktów). Jako pierwsza restauracja z naszej części Europy została doceniona przez kapitułę The World’s 50 Best Restaurants i znalazła się na prestiżowej liście The Diners Club® 50 Best Discovery Series.

Pochodzący z Bari Andrea Camastra to wyjątkowy szef kuchni. Energiczny, pełen pasji, z nietuzinkowym podejściem do gotowania. Unikatowy talent Andrei i jego odwagę w przekraczaniu konwencji docenił Hervé This (odkrywca i ojciec kuchni molekularnej), który podczas pobytu w Polsce mianował go ambasadorem metody note-by-note i okrzyknął następcą legendarnego Ferrana Adrii. Andrea gotuje, wykorzystując najnowsze techniki kulinarne, nie zapominając o tradycji. Jak sam mówi: „Wyrosłem w otoczeniu kuchni włoskiej. Stąd moje umiłowanie i ogromny szacunek dla naturalnego produktu”. Andrea, pomimo wieloletniego doświadczenia, nie zatrzymuje się w nauce i ciągłym poszukiwaniu nowego. Jest zdobywcą licznych nagród i wyróżnień, ale ma świadomość, że jeszcze długa droga przed nim, zanim osiągnie doskonałość.

Aby wziąć udział w naszym konkursie i mieć szansę na wygranie wyjątkowej uczty dla dwojga w restauracji SENSES wystarczy, że:
1.    Odpowiesz na pytanie dlaczego to właśnie Ty wraz z osobą towarzyszącą powinniście spędzić ten jedyny w swoim rodzaju wieczór w restauracji Senses (max. 500 znaków).
2.    Polubisz nasz profil na Facebook pod adresem: https://www.facebook.com/magazynfoodservice/



Termin nadsyłania zgłoszeń upłynął 4 listopada 2019r.
Wkrótce ogłosimy rozstrzygnięcie konkursu.

 

UWAGA:
Voucher obejmuje: „Medio Menu” wraz z wine pairingiem, dla dwóch osób.
Koszt dodatkowych zamówień, np. kawy/herbaty, soków czy innych alkoholi, gość zobowiązany jest pokryć indywidualnie.
Kolacja potrwa około trzech godzin.
Po kolacji zachęcamy do nagrodzenia pracy kelnera napiwkiem.
Voucher ważny jest przed 3 miesiące od daty wydania.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Max Premium Burgers już w Warszawie!

Od końca stycznia szwedzkie burgery od Max Premium Burgers można zjeść już w 8 lokalizacjach w Polsce, w tym w trzech w Warszawie. Nowe lokale otworzone zostały w największych centrach handlowych stolicy - Złotych Tarasach oraz Arkadii.

RESTAURACJA WARSZAWSKA

Barańskiemu zależało, aby Warszawska pokazywała jego spojrzenie na to, co obecnie dzieje się w gastronomii, ale aby talerze były proste, 2-3-składnikowe, czytelne dla gości. Ma to być miejsce, do którego będą wracać, a nie jednorazowe doświadczenie.

Koniec Metamorfozy

Po 12 latach działalności zamyka się gdańska restauracja Metamorfoza, której szefem kuchni przez ostatnie 4 lata był Adrian Klonowski.

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu

W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej