x

Europejski Kongres Gastronomiczny "Food & Art & Technology"

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    09.10.2019

Już w październiku w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej - Kraków 2019 odbędzie się międzynarodowa konferencja gastronomiczno-biznesowa.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” to jednodniowe wydarzenie, w trakcie którego będzie można spotkać największe autorytety branży HoReCa z kraju i ze świata. Tematyka Kongresu dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. Wystąpienia zostały zgromadzone w cztery bloki:

Wykład inauguracyjny: Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta z Uniwersytetu Oksfordzkiego. 
I panel: 18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!
II panel: Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu
III panel: Dokąd zmierzamy – specjaliści z obszaru food-tech opowiedzą o trendach w dziedzinie alternatywnych sposobów żywienie i ich wpływu na rozwoju świata. 

Termin: 25 października 2019
Miejsce: ICE KRAKÓW International Conferences and Entertainment

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Konkurs "Greater Poland" Beer Cup 2019

8 i 9 listopada w Poznaniu zostanie wybrane najlepsze piwo i cydr konkursu "Greater Poland" Beer Cup organizowanego przez Poznańskie Targi Piwne. To konkurs otwarty dla profesjonalnych browarów i cydrowni z kraju i z zagranicy. Zgłoszenia można przesyłać do 31 października 2019 roku.

Plant-Powered Perspectives 2019

Tegoroczna edycja konferencji dotyczyć będzie rozwoju rynku roślinnych alternatyw mięsa i przyszłości branży spożywczej.

Taste Masters w Polsce - 50 dań w dwa dni!

Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska wraz z Muzeum Pałacu Króla Jana III w warszawskim Wilanowie organizują niezwykłe wydarzenie kulinarne - "Taste Masters - spróbuj dań 50 restauracji w jeden weekend". Rezerwujcie 11 i 12 maja w swych kalendarzach!

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2020

24 października odbędą się Mistrzostwa Polski Sommelierów, przełożone na jesień z powodu pandemii. Konkurs zostanie przeprowadzony w salach warszawskiego Hotelu Regent. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

V Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

Tegoroczna edycja mistrzostw odbędzie się już 9 marca w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Impreza została zorganizowana w ramach Weekendu Kulinarnego.

Jubileuszowy Restaurant Week

Od 16 do 31 października odbywać się będzie w Polsce festiwal Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji, bo prawie 400 z 15 regionów. Na gości czeka przystawka, danie główne, deser i koktajl od sponsorów wydarzenia w cenie 49 zł za osobę.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej