x

Europejski Kongres Gastronomiczny "Food & Art & Technology"

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Już w październiku w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej - Kraków 2019 odbędzie się międzynarodowa konferencja gastronomiczno-biznesowa.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” to jednodniowe wydarzenie, w trakcie którego będzie można spotkać największe autorytety branży HoReCa z kraju i ze świata. Tematyka Kongresu dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. Wystąpienia zostały zgromadzone w cztery bloki:

Wykład inauguracyjny: Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta z Uniwersytetu Oksfordzkiego. 
I panel: 18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!
II panel: Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu
III panel: Dokąd zmierzamy – specjaliści z obszaru food-tech opowiedzą o trendach w dziedzinie alternatywnych sposobów żywienie i ich wpływu na rozwoju świata. 

Termin: 25 października 2019
Miejsce: ICE KRAKÓW International Conferences and Entertainment

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Przegląd Filmów o Winie - SOMM

Pierwszy, inauguracyjny pokaz Przeglądu Filmów o Winie. SOMM to opowieść o najbardziej prestiżowym teście sommelierów na świecie.

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

Konferencja "Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa"

Stowarzyszenie Kobiety i Wino zaprasza do udziału w Konferencji "Uprawa winorośli w Polsce i perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa na tle winiarstwa światowego". Wydarzenie odbędzie się 5 grudnia 2018 w Hotelu Polskim pod Białym Orłem przy ul. Pijarskiej 17 w Krakowie.

Degustacja win niemieckich

W ostatnich latach aromatyczne odmiany win przeżywają renesans nie tylko w samych Niemczech, ale również na arenie międzynarodowej. Zwłaszcza młodsi miłośnicy wina cenią te wina za ich intensywny bukiet, połączony z przyjemną świeżą i owocową kwasowością oraz subtelną słodyczą.

Kino Kulinarne Transatlantyk

Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź. Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują jedni z najwybitniejszych szefów kuchni w Polsce.

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: DOM

Druga odsłona TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia odbędzie się w Warszawie w dniach 16-20 października w trakcie radosnego, żydowskiego święta Sukkot.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej