x

Europejski Kongres Gastronomiczny "Food & Art & Technology"

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Już w październiku w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej - Kraków 2019 odbędzie się międzynarodowa konferencja gastronomiczno-biznesowa.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” to jednodniowe wydarzenie, w trakcie którego będzie można spotkać największe autorytety branży HoReCa z kraju i ze świata. Tematyka Kongresu dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. Wystąpienia zostały zgromadzone w cztery bloki:

Wykład inauguracyjny: Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta z Uniwersytetu Oksfordzkiego. 
I panel: 18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!
II panel: Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu
III panel: Dokąd zmierzamy – specjaliści z obszaru food-tech opowiedzą o trendach w dziedzinie alternatywnych sposobów żywienie i ich wpływu na rozwoju świata. 

Termin: 25 października 2019
Miejsce: ICE KRAKÓW International Conferences and Entertainment

 

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej