aleja Christiana Szucha 17/19, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 4/2019 nr 184.
Otwarta w styczniu br. Rest. Baczewskich z marszu stała się jednym z najgorętszych miejsc wśród gastronomicznych debiutów Warszawy. To siostrzany lokal jednej z najpopularniejszych lwowskich restauracji, funkcjonującej tam od 2013 r.
aleja Christiana Szucha 17/19, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 4/2019 nr 184.
Ed Red otworzył się w Warszawie w Hali Mirowskiej w połowie października 2016 r. Właścicielami restauracji są Grzegorz Kłos i Paweł Baron, a partnerem - szef kuchni Adam Chrząstowski. Ed Red proponuje autorską kuchnię zdominowaną przez mięso i zasadę "od ryjka do ogona.
16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.
MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce. Dziesiąty lokal szwedzkiej marki burgerowej ruszył 25 sierpnia w Babicach Nowych pod Warszawą.
W grudniu w Warszawie otworzyła się Kanapa - restauracja prezentująca nowoczesną kuchnię ukraińską. Właścicielem jest Dymitr Borysow, który ma kilkanaście restauracji na Ukrainie. Historia miejsca sięga 2013 r., kiedy Borysow otworzył pierwszą Kanapę w Kijowie.
14 sierpnia o godzinie 10 swoje drzwi dla gości otworzyła pierwsza restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers w Poznaniu.
W industrialnej przestrzeni warszawskiej Elektrowni Powiśle, obok kilkunastu innych konceptów, powstał jeden zasługujący na szczególną uwagę. To Zimne Dranie - działające od czerwca tego roku bistro deli specjalizujące się w tatarach.