ul. Krucza 16/22, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 4/2019 nr 184.
Otwarta pod koniec stycznia 2019 r. Kongresówka to miks tradycji i nowoczesności. Eleganckie wnętrze utrzymane jest w industrialnym stylu z delikatną domieszką urban jungle. Grafitową szarość przełamano tu ciepłymi drewnianymi blatami stołów i pnącymi się przy ścianach roślinami.
ul. Krucza 16/22, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 4/2019 nr 184.
Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.
Do grona najemców gastronomicznych Manufaktury w Łodzi dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka.
Menu Levant - hummus & falafel obejmuje 20 roślinnych oraz bezmięsnych dań inspirowanych kuchnią Bliskiego Wschodu. To kolejna wirtualna marka Sfinksa, czyli koncept bez stacjonarnych lokali skupiający się na sprzedaży dań w dostawie i na wynos.
Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.
W Katowicach od października 2016 r. przy ulicy Ligonia funkcjonuje Żurownia. Właścicielami są Magdalena i Jakub Faron, znani na Śląsku z sieci lokali Mad Mick, oferujących burgery, steki i hot dogi.
Chaud Pain ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Piekarnia w swojej ofercie proponuje m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i kanapki.