x

"Czy wiesz, co jesz?" Katarzyny Bosackiej

Kategoria: Lifestyle - książki

Autorka bierze na cel szerzą się w mediach mity dotyczące żywności, które często nie mają nic wspólnego z racjonalnym odżywianiem.

Książka „Czy wiesz, co jesz?” Katarzyny Bosackiej. Zdjęcie: materiały prasowe.
Książka „Czy wiesz, co jesz?” Katarzyny Bosackiej. Zdjęcie: materiały prasowe.
Najnowsza książka Katarzyny Bosackiej „Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów” wydawnictwa Publicat to przewodnik po produktach ze sklepowych półek, uwzględniający niemal 300 haseł w porządku alfabetycznym. Autorka namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet i uwrażliwia ich na triki producentów żywności. Podpowiada, jak wybierać najzdrowsze produkty w najlepszych cenach, wskazuje składniki niebezpieczne i bezwartościowe oraz radzi, jakim hasłom marketingowym wierzyć, a które traktować z przymrużeniem oka. Wyjaśnia m. in., jak sprawdzić jakość pieprzu w ziarnach i dlaczego biała to w zasadzie nie jest czekolada. Bosacka dała się poznać szerokiej publiczności jako ekspert w dziedzinie zdrowej żywności, świadomego gotowania i robienia zakupów. Podjęła się próby edukowania polskich konsumentów i uświadamiania ich, że zdrowe jedzenie może być proste i tanie. Swój cel realizowała m. in. w programie "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję" oraz w kilku książkach poradnikowych.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej