x

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Kategoria: Miejsca    27.09.2019

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lokal proponuje takie pasty, jak np: Federico Bologna, Umberto Becon, Alfredo Boczniak, Marina Tuna, Luigi Chorizo oraz przygotowane z myślą o weganach i wegetarianach Laura Vegan Tofu i Olivia Varzyvia. Można je również skomponować samodzielnie.
– Klienci mają do wyboru makarony pszenne, razowe, jaglane oraz z cukinii. A do nich sosy: śmietanowy, szparagowy, a także dwa wegańskie: pomidorowy i fasolowy oraz różnorodne dodatki mięsne, warzywne i grzybowe. Można zamówić duże lub nieco mniejsze porcje – mówi Agnieszka Bartuzi, współwłaścicielka Society.  
Kanapki panini też oferowane są w kilku wariantach i połączeniach, np. z mozzarellą, szparagami, boczniakami, pak choi, świeżym szpinakiem, pesto pietruszkowym czy hummusem. Do wszystkich potraw dodawane są świeże zioła.
W menu są także bezglutenowe desery: ciasto przygotowane z mąki migdałowej i kakao oraz kremowy sernik z polewą wiśniową. Przebojem mogą stać się lemoniady ze świeżych soków owocowych: cytrynowego, kiwi, ananasa, limonki, pomarańczy, kokosa i truskawek.
Societa ulokowała się na poziomie +3 centrum handlowego Blue City.
– W Blue City mamy już ponad 25 restauracji, barów i kawiarni, ale wciąż rozszerzamy naszą ofertę gastronomiczną. Stawiamy na różnorodność smaków i kuchni tak, aby każdy odwiedzający nasze centrum znalazł coś dla siebie. Włoskie dania należą do najbardziej lubianych, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić do Blue City nowy na rynku koncept restauracyjny oferujący pasty i panini – mówi Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja Nobu otworzy się 17 lipca. Już przyjmuje rezerwacje!

Restauracja sieci Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera rusza wcześniej niż warszawski hotel Nobu, w którym jest zlokalizowana. Od 17 lipca można będzie zjeść w niej np. czarnego dorsza z miso czy sashimi "New Style" przypiekane olejem sezamowym.

Chicken Sando Shop - nowy koncept właściciela warszawskiej Mąki i Wody

Chicken Sando Shop to kanapki ze smażonym kurczakiem dostępne na razie tylko w dowozie. Paweł Fabiś, twórca konceptu i właściciel znanej restauracji Mąka i Woda, nie wyklucza otwarcia stacjonarnego lokalu.

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Kongresówka - tradycyjna kuchnia w Warszawie

Otwarta pod koniec stycznia 2019 r. Kongresówka to miks tradycji i nowoczesności. Eleganckie wnętrze utrzymane jest w industrialnym stylu z delikatną domieszką urban jungle. Grafitową szarość przełamano tu ciepłymi drewnianymi blatami stołów i pnącymi się przy ścianach roślinami.

Już wkrótce rusza Muzeum Wódki

Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej