x

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Kategoria: Miejsca

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lokal proponuje takie pasty, jak np: Federico Bologna, Umberto Becon, Alfredo Boczniak, Marina Tuna, Luigi Chorizo oraz przygotowane z myślą o weganach i wegetarianach Laura Vegan Tofu i Olivia Varzyvia. Można je również skomponować samodzielnie.
– Klienci mają do wyboru makarony pszenne, razowe, jaglane oraz z cukinii. A do nich sosy: śmietanowy, szparagowy, a także dwa wegańskie: pomidorowy i fasolowy oraz różnorodne dodatki mięsne, warzywne i grzybowe. Można zamówić duże lub nieco mniejsze porcje – mówi Agnieszka Bartuzi, współwłaścicielka Society.  
Kanapki panini też oferowane są w kilku wariantach i połączeniach, np. z mozzarellą, szparagami, boczniakami, pak choi, świeżym szpinakiem, pesto pietruszkowym czy hummusem. Do wszystkich potraw dodawane są świeże zioła.
W menu są także bezglutenowe desery: ciasto przygotowane z mąki migdałowej i kakao oraz kremowy sernik z polewą wiśniową. Przebojem mogą stać się lemoniady ze świeżych soków owocowych: cytrynowego, kiwi, ananasa, limonki, pomarańczy, kokosa i truskawek.
Societa ulokowała się na poziomie +3 centrum handlowego Blue City.
– W Blue City mamy już ponad 25 restauracji, barów i kawiarni, ale wciąż rozszerzamy naszą ofertę gastronomiczną. Stawiamy na różnorodność smaków i kuchni tak, aby każdy odwiedzający nasze centrum znalazł coś dla siebie. Włoskie dania należą do najbardziej lubianych, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić do Blue City nowy na rynku koncept restauracyjny oferujący pasty i panini – mówi Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej