x

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Kategoria: Miejsca    27.09.2019

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Societa w Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lokal proponuje takie pasty, jak np: Federico Bologna, Umberto Becon, Alfredo Boczniak, Marina Tuna, Luigi Chorizo oraz przygotowane z myślą o weganach i wegetarianach Laura Vegan Tofu i Olivia Varzyvia. Można je również skomponować samodzielnie.
– Klienci mają do wyboru makarony pszenne, razowe, jaglane oraz z cukinii. A do nich sosy: śmietanowy, szparagowy, a także dwa wegańskie: pomidorowy i fasolowy oraz różnorodne dodatki mięsne, warzywne i grzybowe. Można zamówić duże lub nieco mniejsze porcje – mówi Agnieszka Bartuzi, współwłaścicielka Society.  
Kanapki panini też oferowane są w kilku wariantach i połączeniach, np. z mozzarellą, szparagami, boczniakami, pak choi, świeżym szpinakiem, pesto pietruszkowym czy hummusem. Do wszystkich potraw dodawane są świeże zioła.
W menu są także bezglutenowe desery: ciasto przygotowane z mąki migdałowej i kakao oraz kremowy sernik z polewą wiśniową. Przebojem mogą stać się lemoniady ze świeżych soków owocowych: cytrynowego, kiwi, ananasa, limonki, pomarańczy, kokosa i truskawek.
Societa ulokowała się na poziomie +3 centrum handlowego Blue City.
– W Blue City mamy już ponad 25 restauracji, barów i kawiarni, ale wciąż rozszerzamy naszą ofertę gastronomiczną. Stawiamy na różnorodność smaków i kuchni tak, aby każdy odwiedzający nasze centrum znalazł coś dla siebie. Włoskie dania należą do najbardziej lubianych, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić do Blue City nowy na rynku koncept restauracyjny oferujący pasty i panini – mówi Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ARIGATOR RAMEN SHOP

Arigator Ramen Shop to nowy lokal otwarty pod koniec lutego 2018 przy ul. Pięknej 54 w Warszawie. Jego właścicielami są Agnieszka i Stanisław Szpilowscy oraz Bartłomiej Sobieraj (jednocześnie szef kuchni) odpowiedzialni za sukces takich miejsc jak Dziurka od Klucza i La Sireny.

WARSZAWSKI SZNYT

Warszawski Sznyt to nowa restauracja przy placu Zamkowym w Warszawie. Na dwóch poziomach ugości ona ponad 160 osób, a w ogródku dodatkowo 40. Inwestorem jest Józef Krawczyk, szefem kuchni - Rafał Zaręba, a jego zastępcą - Michał Węcławek.

Niesztuka - lokalne neobistro w Gdańsku

Trójmiejska scena kulinarna rozkwita i coraz częściej na wybrzeżu można znaleźć ambitne neobistra z polską kuchnią czy restauracje etniczne. Połączeniem tych dwóch kierunków jest Niesztuka - przytulna restauracja mieszcząca się na przepięknej ulicy Mariackiej w Gdańsku.

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

WINE.ME - sklep, wine bar czy subskrypcja?

Pod nazwą wine.me kryją się trzy różne biznesy związane z winem.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej