

"Forma obfitości" Laury Osęki


Laura Osęka po debiucie, jakim była "Miska szczęścia", szybko napisała swoją drugą książkę kulinarną - "Formę obfitości".
Laura Osęka, „Forma obfitości”, wyd. Publicat, 2019

Zobacz także

"Gotuj zdrowo dla całej rodziny" Jamiego Oliviera

Kulinarna instytucja, czyli brytyjski kucharz Jamie Oliver, w swojej najnowszej książce "Gotuj zdrowo dla całej rodziny" wziął na warsztat przepisy na sprawdzone rodzinne dania, które zmodyfikował tak, by pasowały do jego filozofii superzdrowego żywienia.

CAŁY ŚWIAT NA ŚRÓDCE

Jak głosi tytuł, to atlas, ale zamiast map są w nim autentyczne zdjęcia z podróży, przepisy, zapiski i wspomnienia (także te publikowane wcześniej w Facebooku). Jak mówią autorzy, to książka bez podziałów, w której "chcieli trochę popłynąć" i pokazać swoje przygody.

"Europa na winnych szlakach" Tomasza Prange-Barczyńskiego

Podróże po winnicach mogą każdemu miłośnikowi trunków dostarczyć ogromnej przyjemności, nawet jeśli nie zajmuje się winem zawodowo.

"Kuchnia regionów" Łukasza Konika

Aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski zebrał w swej książce znany kucharz Łukasz Konik. Receptury są podzielone według województw i opublikowane w dwóch językach: polskim i angielskim.

"Jak zrobić ser?" Joanny Włodarskiej

Joanna Włodarska zdobyła doświadczenie, pracując w serowarniach, a następnie otworzyła Akademię Siedliska pod Lipami, pierwszą szkołę serowarstwa w Polsce.

TARGOWISKO PYSZNOŚCI

"Chelsea Market Makers" jest przewodnikiem, w którym znajdziemy ofertę najlepszych punktów i dowiemy się, gdzie i jak wybrać najlepsze mięso, owoce morza, warzywa, jadalne kwiaty czy sery, a także poznamy historię produktów.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

