x

Projekt 44 w warszawskim apartamentowcu przy Złotej 44

Kategoria: Miejsca

Restauracja Projekt 44 to nowy lokal restauratora Józefa Krawczyka. Szefem kuchni został w nim Marcin Molik.

Szef kuchni deklaruje, że serwuje kuchnię produktu – świeżość, jakość i składnik są zawsze na pierwszym miejscu, a jego menu jest wyraziste i sezonowe. Dominują w nim smaki ostre, kwaśne, słodkie. Wszystkie elementy dań kucharze przygotowują na miejscu, nie używają żadnych półproduktów.
Desery w Projekt 44 przygotowuje mistrz cukiernictwa Artur Jajecznik. Oprócz słodkości z karty restauracja przyjmuje indywidualne zamówienia na ciasta i torty. W menu są także koktajle autorstwa szefa baru Łukasza Dębowskiego. Główne założenie baru to praca z niskimi temperaturami – z lodem i jego różnymi formami.
Lokal oferuje również śniadania (w tygodniu od godziny 7:30, w weekendy od godziny 9) i lunche (od godziny 12 do 16). Zestaw lunchowy za 32 zł zawiera zupę, drugie danie do wyboru oraz deser.
Restauracja liczy około 100 miejsc siedzących. Otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godz. 7:30 – 23, w piątek od godz. 7:30 do 24, a w sobotę i niedzielę w godz. 7:30 – 24.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej