x

Projekt 44 w warszawskim apartamentowcu przy Złotej 44

Kategoria: Miejsca    24.09.2019

Restauracja Projekt 44 to nowy lokal restauratora Józefa Krawczyka. Szefem kuchni został w nim Marcin Molik.

Szef kuchni deklaruje, że serwuje kuchnię produktu – świeżość, jakość i składnik są zawsze na pierwszym miejscu, a jego menu jest wyraziste i sezonowe. Dominują w nim smaki ostre, kwaśne, słodkie. Wszystkie elementy dań kucharze przygotowują na miejscu, nie używają żadnych półproduktów.
Desery w Projekt 44 przygotowuje mistrz cukiernictwa Artur Jajecznik. Oprócz słodkości z karty restauracja przyjmuje indywidualne zamówienia na ciasta i torty. W menu są także koktajle autorstwa szefa baru Łukasza Dębowskiego. Główne założenie baru to praca z niskimi temperaturami – z lodem i jego różnymi formami.
Lokal oferuje również śniadania (w tygodniu od godziny 7:30, w weekendy od godziny 9) i lunche (od godziny 12 do 16). Zestaw lunchowy za 32 zł zawiera zupę, drugie danie do wyboru oraz deser.
Restauracja liczy około 100 miejsc siedzących. Otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godz. 7:30 – 23, w piątek od godz. 7:30 do 24, a w sobotę i niedzielę w godz. 7:30 – 24.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej