x

Projekt 44 w warszawskim apartamentowcu przy Złotej 44

Kategoria: Miejsca

Restauracja Projekt 44 to nowy lokal restauratora Józefa Krawczyka. Szefem kuchni został w nim Marcin Molik.

Szef kuchni deklaruje, że serwuje kuchnię produktu – świeżość, jakość i składnik są zawsze na pierwszym miejscu, a jego menu jest wyraziste i sezonowe. Dominują w nim smaki ostre, kwaśne, słodkie. Wszystkie elementy dań kucharze przygotowują na miejscu, nie używają żadnych półproduktów.
Desery w Projekt 44 przygotowuje mistrz cukiernictwa Artur Jajecznik. Oprócz słodkości z karty restauracja przyjmuje indywidualne zamówienia na ciasta i torty. W menu są także koktajle autorstwa szefa baru Łukasza Dębowskiego. Główne założenie baru to praca z niskimi temperaturami – z lodem i jego różnymi formami.
Lokal oferuje również śniadania (w tygodniu od godziny 7:30, w weekendy od godziny 9) i lunche (od godziny 12 do 16). Zestaw lunchowy za 32 zł zawiera zupę, drugie danie do wyboru oraz deser.
Restauracja liczy około 100 miejsc siedzących. Otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godz. 7:30 – 23, w piątek od godz. 7:30 do 24, a w sobotę i niedzielę w godz. 7:30 – 24.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

W POSZUKIWANIU BARMAŃSKIEJ INSPIRACJI - JAPONIA

Czym właściwie jest sztuka barmańska z Kraju Kwitnącej Wiśni, mangi i "hard shake"? I dlaczego tak często się na niej wzorujemy? Japończycy z natury są perfekcjonistami. Ich praca to wieloletni plan na życie.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Ovo Bar & Restaurant z autorskim menu we Wrocławiu

Ovo Bar & Restaurant jest częścią hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław w Centrum Wrocławia. Lokal przeznaczony jest na 100 miejsc siedzących.

Lwowska Rest. Baczewskich w Warszawie

Otwarta w styczniu br. Rest. Baczewskich z marszu stała się jednym z najgorętszych miejsc wśród gastronomicznych debiutów Warszawy. To siostrzany lokal jednej z najpopularniejszych lwowskich restauracji, funkcjonującej tam od 2013 r.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

Słony Spichlerz - pierwszy food hall w Gdańsku

W Polsce coraz częściej powstają projekty skupiające pod jednym dachem lub we wspólnej przestrzeni kilka lub kilkanaście restauracji. Food halle, nocne markety czy rewitalizowane postfabryczne budynki z ofertą kuchni z całego świata cieszą się popularnością.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej