x

Projekt 44 w warszawskim apartamentowcu przy Złotej 44

Kategoria: Miejsca

Restauracja Projekt 44 to nowy lokal restauratora Józefa Krawczyka. Szefem kuchni został w nim Marcin Molik.

Szef kuchni deklaruje, że serwuje kuchnię produktu – świeżość, jakość i składnik są zawsze na pierwszym miejscu, a jego menu jest wyraziste i sezonowe. Dominują w nim smaki ostre, kwaśne, słodkie. Wszystkie elementy dań kucharze przygotowują na miejscu, nie używają żadnych półproduktów.
Desery w Projekt 44 przygotowuje mistrz cukiernictwa Artur Jajecznik. Oprócz słodkości z karty restauracja przyjmuje indywidualne zamówienia na ciasta i torty. W menu są także koktajle autorstwa szefa baru Łukasza Dębowskiego. Główne założenie baru to praca z niskimi temperaturami – z lodem i jego różnymi formami.
Lokal oferuje również śniadania (w tygodniu od godziny 7:30, w weekendy od godziny 9) i lunche (od godziny 12 do 16). Zestaw lunchowy za 32 zł zawiera zupę, drugie danie do wyboru oraz deser.
Restauracja liczy około 100 miejsc siedzących. Otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godz. 7:30 – 23, w piątek od godz. 7:30 do 24, a w sobotę i niedzielę w godz. 7:30 – 24.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Machina Eats & Beats

Ewa "Malika" Szyc-Juchnowicz, właścicielka i  szefowa kuchni restauracji Malika w  Gdyni, wystartowała z nowym projektem, tym razem w  Gdańsku.

Paco Pérez otwiera restaurację w Gdańsku!

16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

Fine dining w warszawskiej Epoce

Fine dining, który zachwyca, ale nie onieśmiela - taki kierunek obrała sobie powstała we wrześniu br. restauracja Epoka. To kolejna po Europejskim Grillu restauracja mieszcząca się w hotelu Raffles.

Michał Sierka nowym Szefem Kuchni restauracja Merliniego

Zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie szefuje restauracji Merliniego. We współpracy z Szefem Wykonawczym Bartłomiejem Czerwińskim od lipca wprowadzają nowe menu inspirowane nowojorską sceną restauracyjną.

THE COOL CAT TR

The Cool Cat TR otworzyli w połowie maja 2018 Zosia Pazik i Jakub Kaftański. To ich drugi lokal, pierwszy na Solcu powstał w październiku 2015 r. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub "Kaftan" Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu "Top Chef ". ul. Marszałkowska 8, Warszawa

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej