x

Festiwal filmowy: co pić między seansami?

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Jeśli jesteś właśnie lub będziesz na 44. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych, to odpowiedź jest prosta - kawę.

Wybór kaw Nespresso. Foto: materiały prasowe.
Wybór kaw Nespresso. Foto: materiały prasowe.
Nespresso jest mocno związane ze światem kina, czego dowodem są między innymi partnerstwa z międzynarodowymi festiwalami filmowymi. W tym roku marka poszerzyła listę prestiżowych festiwali i po raz pierwszy została partnerem głównym Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. Nespresso jest idealną kawą do rozmów o filmie, dlatego w Teatrze Muzycznym w Gdyni została przygotowana specjalna Strefa Nespresso dla gości, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez mocnego espresso lub aromatycznego latte. Zarówno kawa, jak i kawowe koktajle będą serwowane gościom festiwalu od 16 do 21 września. W trakcie festiwalu odbędzie się także panel dyskusyjny na temat Nespresso Talents, czyli konkursu, który wspiera młode talenty filmowe. 

Nespresso partnerem głownym 44. FPFF w Gdyni. Foto: materiały prasowe.
Nespresso partnerem głownym 44. FPFF w Gdyni. Foto: materiały prasowe.

Do Strefy Nespresso w Teatrze Muzycznym marka zaprasza codziennie na Poranki Nespresso, podczas których Coffee Ambassador marki, Anna Oleksak opowie między innymi o tym, jak przygotować idealne cappuccino oraz jakie Polacy piją kawy o poranku. Po południu odbywać się będą warsztaty Masterclass Nespresso, podczas których Anna Oleksak zabierze gości w podróż do świata kaw Nespresso. Zaprezentuje także, jak przygotować koktajle dnia inspirowane kultowymi filmami, w których kawa jest bohaterką. Goście festiwalu będą mogli również zrobić sobie zdjęcia w foto-budce Nespresso, a także zrelaksować się w Strefie Nespresso na zewnątrz Teatru Muzycznego.

 

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.nespresso.com

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

OGRÓD W MIEŚCIE

Warszawski Festiwal Kulinarny "Rośliny, owady i miód" odbędzie się w dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego w Al. Ujazdowskich 4 w Warszawie.

MAKRO ROZWIJA PROGRAM "SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW"

20 marca br. w Poznaniu ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w kolejnym Mikserze Kulinarnym zorganizowanym w ramach programu "Szef dla młodych talentów". Gośćmi wydarzenia byli szefowie kuchni: Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

1000 Miglia 2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

WKRÓTCE WYPŁYWA TRANSATLANTYK

14-21 lipca br. w Łodzi odbędzie się festiwal filmowy Transatlantyk. Organizatorzy jak co roku przygotowali bogaty program Kina Kulinarnego. Sekcja Kina Kulinarnego odbędzie się w dniach 15-19 lipca 2017.

WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

3 października 2017 o godz. 10:00 na Warszawskim Rolno-Spożywczym Rynku Hurtowym w Broniszach odbyła się konferencja prasowa pod hasłem: WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

KULINARNE WYZWANIE Z KRÓLEWSKĄ RYBĄ W ROLI GŁÓWNEJ

9 marca 2019 odbędą się Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Impreza ma charakter cykliczny, po raz pierwszy odbyła się w 2015 r. Piąta edycja wydarzenia po raz drugi z rzędu będzie częścią Kulinarnego Pucharu Polski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej