x

Festiwal filmowy: co pić między seansami?

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.09.2019

Jeśli jesteś właśnie lub będziesz na 44. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych, to odpowiedź jest prosta - kawę.

Wybór kaw Nespresso. Foto: materiały prasowe.
Wybór kaw Nespresso. Foto: materiały prasowe.
Nespresso jest mocno związane ze światem kina, czego dowodem są między innymi partnerstwa z międzynarodowymi festiwalami filmowymi. W tym roku marka poszerzyła listę prestiżowych festiwali i po raz pierwszy została partnerem głównym Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. Nespresso jest idealną kawą do rozmów o filmie, dlatego w Teatrze Muzycznym w Gdyni została przygotowana specjalna Strefa Nespresso dla gości, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez mocnego espresso lub aromatycznego latte. Zarówno kawa, jak i kawowe koktajle będą serwowane gościom festiwalu od 16 do 21 września. W trakcie festiwalu odbędzie się także panel dyskusyjny na temat Nespresso Talents, czyli konkursu, który wspiera młode talenty filmowe. 

Nespresso partnerem głownym 44. FPFF w Gdyni. Foto: materiały prasowe.
Nespresso partnerem głownym 44. FPFF w Gdyni. Foto: materiały prasowe.

Do Strefy Nespresso w Teatrze Muzycznym marka zaprasza codziennie na Poranki Nespresso, podczas których Coffee Ambassador marki, Anna Oleksak opowie między innymi o tym, jak przygotować idealne cappuccino oraz jakie Polacy piją kawy o poranku. Po południu odbywać się będą warsztaty Masterclass Nespresso, podczas których Anna Oleksak zabierze gości w podróż do świata kaw Nespresso. Zaprezentuje także, jak przygotować koktajle dnia inspirowane kultowymi filmami, w których kawa jest bohaterką. Goście festiwalu będą mogli również zrobić sobie zdjęcia w foto-budce Nespresso, a także zrelaksować się w Strefie Nespresso na zewnątrz Teatru Muzycznego.

 

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.nespresso.com

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Spot "Król Mycia Rączek" marki Kotlin podbija internet

Piotr Cyrwus, samozwańczy Król Mycia Rączek, wraz z marką Kotlin zwracają uwagę na to, jak ważna jest dbałość o bezpieczeństwo. Aktor wcielił się w rolę DJ-a z lat 80-tych, który w rytmie dyskotekowego bitu przypomina, jak ważne jest mycie rączek przed jedzeniem.

JUŻ WKRÓTCE WARSAW BUBBLE DAY

22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ulicy Brackiej 25 w Warszawie odbędzie się wielkie święto szampana. To pierwszy w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków.

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

MUZEUM WÓDKI OTWARTE

Pierwszy tego typu obiekt w Polsce zaczął działać 16 grudnia w Warszawie, przy placu Teatralnym. Muzeum Wódki w Warszawie to największa na świecie kolekcja eksponatów związanych z historią wódki.

Wilanowski projekt kulinarny z Nagrodą Europa Nostra 2019!

"Miejsce przy królewskim stole", projekt Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie realizowany w Villi Intrata znalazł się wśród zwycięzców Nagród Dziedzictwa Europejskiego - Nagród Europa Nostra 2019. Jury doceniło warsztaty, pokazy i konferencje naukowe związane z rekonstrukcją staropolskich przepi

Gdzie na smaczne Walentynki w Warszawie?

Sprawdź, jak i gdzie możesz zorganizować w Warszawie naprawdę romantyczne Walentynki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej