x

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Nagroda przyznawanej przez Niemiecką Federalną Fundację Ekologiczną DBU. Oficjalne wręczenie nagrody przez prezydenta Niemiec Franka-Waltera Steinmeiera odbędzie się 27 października.

–Dzięki osobistemu zaangażowaniu oraz firmowej strategii zrównoważonego rozwoju, Reinhard Schneider utorował drogę ekologicznym innowacjom o wysokich standardach dla całej branży. Konsekwentnie udostępnia produkty ekologiczne na rynku masowym, bierze pod uwagę zrównoważony rozwój przy podejmowaniu wszystkich decyzji korporacyjnych i tym samym zdobywa zaufanie konsumentów – tak decyzję o przyznaniu nagrody uzasadniał Alexander Bonde, sekretarz generalny DBU. 

Reinhard Schneider stoi na czele firmy od 2000 roku. Jednym z jego najważniejszych osiągnięć jest wyniesienie zrównoważonego rozwój do rangi strategicznej. Swoją troskę o ochronę środowiska skutecznie włączył do koncepcji biznesowej.

Więcej na temat zrównoważonego modelu biznesowego firmy Werner &Mertz dowiecie się z wywiadu, który już niebawem będzie można przeczytać w numerze 9/2019 „Food Service”. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RUSZA GAULT & MILLAU TOUR 2017

150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu i 5 regionalnych nagród - przed nami kolejna edycja Gault & Millau Tour. Coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie.

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

PRAKTYKA GOŚCINNOŚCI

To mit, że tylko duże nakłady finansowe przekładają się na odpowiedni serwis. Główną inwestycją w dobrą obsługę jest poświęcenie czasu na stworzenie procedur i ich konsekwentne wdrażanie - mówią Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski MS autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii".

GOTOWI NA ZMIANY? TAK, CHEF!

Firma Chefs Culinar Polska, funkcjonująca na naszym rynku od ponad 5 lat, zainwestuje około 150 mln zł w rozwój. Od marca stanowisko dyrektora generalnego objął Bartosz Brzoza.

Zagraniczne występy

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na ExpoGast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu.

V Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

Tegoroczna edycja mistrzostw odbędzie się już 9 marca w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Impreza została zorganizowana w ramach Weekendu Kulinarnego.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej