x

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    19.09.2019

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Nagroda przyznawanej przez Niemiecką Federalną Fundację Ekologiczną DBU. Oficjalne wręczenie nagrody przez prezydenta Niemiec Franka-Waltera Steinmeiera odbędzie się 27 października.

–Dzięki osobistemu zaangażowaniu oraz firmowej strategii zrównoważonego rozwoju, Reinhard Schneider utorował drogę ekologicznym innowacjom o wysokich standardach dla całej branży. Konsekwentnie udostępnia produkty ekologiczne na rynku masowym, bierze pod uwagę zrównoważony rozwój przy podejmowaniu wszystkich decyzji korporacyjnych i tym samym zdobywa zaufanie konsumentów – tak decyzję o przyznaniu nagrody uzasadniał Alexander Bonde, sekretarz generalny DBU. 

Reinhard Schneider stoi na czele firmy od 2000 roku. Jednym z jego najważniejszych osiągnięć jest wyniesienie zrównoważonego rozwój do rangi strategicznej. Swoją troskę o ochronę środowiska skutecznie włączył do koncepcji biznesowej.

Więcej na temat zrównoważonego modelu biznesowego firmy Werner &Mertz dowiecie się z wywiadu, który już niebawem będzie można przeczytać w numerze 9/2019 „Food Service”. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Narodowa Reprezentacji Polski Kucharzy na YouTube

Oglądaj występy Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie IKA w Stuttgarcie.

Szkolenie Tork VR Clean Hands z nagrodą targów Interclean Amsterdam Online 2020

Innowacyjne szkolenie Tork w zakresie higieny rąk dla pracowników służby zdrowia otrzymało nagrodę publiczności Visitors Choice Award podczas tegorocznych targów Interclean Amsterdam Online.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

Ostatni Gault&Millau Tour w 2017

Poznajcie najlepszych szefów kuchni z Północnej Polski! Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia.

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha - popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia.

OGRÓD W MIEŚCIE

Za nami I edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego "Rośliny, owady i miód". W dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego zgromadzili się najlepsi polscy producenci żywności, artyści, rzemieślnicy i specjaliści z różnych dziedzin związanych z kulinariami

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej