x

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Nagroda przyznawanej przez Niemiecką Federalną Fundację Ekologiczną DBU. Oficjalne wręczenie nagrody przez prezydenta Niemiec Franka-Waltera Steinmeiera odbędzie się 27 października.

–Dzięki osobistemu zaangażowaniu oraz firmowej strategii zrównoważonego rozwoju, Reinhard Schneider utorował drogę ekologicznym innowacjom o wysokich standardach dla całej branży. Konsekwentnie udostępnia produkty ekologiczne na rynku masowym, bierze pod uwagę zrównoważony rozwój przy podejmowaniu wszystkich decyzji korporacyjnych i tym samym zdobywa zaufanie konsumentów – tak decyzję o przyznaniu nagrody uzasadniał Alexander Bonde, sekretarz generalny DBU. 

Reinhard Schneider stoi na czele firmy od 2000 roku. Jednym z jego najważniejszych osiągnięć jest wyniesienie zrównoważonego rozwój do rangi strategicznej. Swoją troskę o ochronę środowiska skutecznie włączył do koncepcji biznesowej.

Więcej na temat zrównoważonego modelu biznesowego firmy Werner &Mertz dowiecie się z wywiadu, który już niebawem będzie można przeczytać w numerze 9/2019 „Food Service”. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Legendarny konkurs

Pod koniec lutego w Warszawie odbędzie się finał polskich eliminacji konkursu Bocuse d’O r. O kulisach jednego z najstarszych (30- letnia tradycja) i najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie rozmawiamy z Jarosławem Walczykiem, przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego polskiej edycji

World Chocolate Masters 2020/2021

World Chocolate Masters to jedyny na świecie konkurs skierowany do utalentowanych i kreatywnych profesjonalistów zajmujących się czekoladą. Zawody zaplanowane na lata 2020/2021 to już 8. edycja pojedynku cukierników i czekoladziarzy, do których tym razem będą mogli dołączyć również szefowie kuchni.

Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie

Sieć hurtowni MAKRO Polska otworzyła Akademię Inspiracji w drugiej lokalizacji. Gościem specjalnym wydarzenia był Tim Raue, szef kuchni i właściciel berlińskiej restauracji wyróżnionej dwoma gwiazdkami Michelin.

Kuchnia Pomorza - tradycja w nowoczesnej odsłonie

Za nami czwarte spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. 22 października w hotelu Sofitel Grand Sopot goście spróbowali ośmiu dań nawiązujących do dawnej, pomorskiej kuchni.

Kinga Pienińska oficjalnym partnerem Europejskiego Kongresu Gastronomicznego

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska została oficjalnym partnerem Europejskiego Kongresu Gastronomicznego.

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej