x

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Nagroda przyznawanej przez Niemiecką Federalną Fundację Ekologiczną DBU. Oficjalne wręczenie nagrody przez prezydenta Niemiec Franka-Waltera Steinmeiera odbędzie się 27 października.

–Dzięki osobistemu zaangażowaniu oraz firmowej strategii zrównoważonego rozwoju, Reinhard Schneider utorował drogę ekologicznym innowacjom o wysokich standardach dla całej branży. Konsekwentnie udostępnia produkty ekologiczne na rynku masowym, bierze pod uwagę zrównoważony rozwój przy podejmowaniu wszystkich decyzji korporacyjnych i tym samym zdobywa zaufanie konsumentów – tak decyzję o przyznaniu nagrody uzasadniał Alexander Bonde, sekretarz generalny DBU. 

Reinhard Schneider stoi na czele firmy od 2000 roku. Jednym z jego najważniejszych osiągnięć jest wyniesienie zrównoważonego rozwój do rangi strategicznej. Swoją troskę o ochronę środowiska skutecznie włączył do koncepcji biznesowej.

Więcej na temat zrównoważonego modelu biznesowego firmy Werner &Mertz dowiecie się z wywiadu, który już niebawem będzie można przeczytać w numerze 9/2019 „Food Service”. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

SEDNO SMAKU

"Do Sedna. Zapomniane umiejętności" to nowa inicjatywa warszawskiej restauracji Bazar Kocha. Kolacja inaugurująca cykl odbyła się 29 czerwca. Tematem pierwszej odsłony jest mleko i ziarno. Każda kolacja będzie składała się z sześciu elementów: dwóch przystawek, zupy, dwóch dań głównych i deseru.

Michał Molenda - nowa twarz Akademii Inspiracji MAKRO

Szef kuchni Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe wykształcenie wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

IX edycja akcji GĘSINA NA ŚW. MARCINA

Od 10 listopada do 3 grudnia trwać będzie w tym roku IX edycja slowfoodowej akcji “Gęsina na św. Marcina".

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Przygotowania do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ruszyły pełną parą. Znamy już listę konkursów, których zwycięzcy mogą być nominowani do udziału w tej prestiżowej rywalizacji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej