ul. Chmielna 10-25, Gdańsk
Artykuł ukazał się w „Food Service" 5/2019 nr 185.
W Polsce coraz częściej powstają projekty skupiające pod jednym dachem lub we wspólnej przestrzeni kilka lub kilkanaście restauracji. Food halle, nocne markety czy rewitalizowane postfabryczne budynki z ofertą kuchni z całego świata cieszą się popularnością.
ul. Chmielna 10-25, Gdańsk
Artykuł ukazał się w „Food Service" 5/2019 nr 185.
Barańskiemu zależało, aby Warszawska pokazywała jego spojrzenie na to, co obecnie dzieje się w gastronomii, ale aby talerze były proste, 2-3-składnikowe, czytelne dla gości. Ma to być miejsce, do którego będą wracać, a nie jednorazowe doświadczenie.
Kuchnia PoWolność w Poznaniu koncentruje się na powolnym życiu (slow life) i wolności bycia sobą.
Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.
Najbardziej wyczekiwana gastro miejscówka na Pomorzu i jednocześnie największy food hall w Trójmieście 1 lipca oficjalnie otworzyła się we Wrzeszczu.
Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.
To kultowe na mapie Warszawy miejsce działa od 2015 r. Zlokalizowane na Pradze, dzielnicy o niepowtarzalnym klimacie, nawiązuje do tradycyjnej polskiej kuchni ulicznej, łącząc ją z nowymi smakami.