- Vinh Quang Tran. Foto: materiały prasowe restauracji.
ul. Wilcza 20, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 5/2019 nr 185.
Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.
ul. Wilcza 20, Warszawa
Artykuł ukazał się w „Food Service" 5/2019 nr 185.
Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.
Genesis to nowa restauracja w Warszawie przy Placu Europejskim, tuż obok słynnego biurowca Warsaw Spire.
Warszawska restauracja Kanapa specjalizująca się we współczesnej kuchni ukraińskiej świętowała 31 stycznia swoje drugie urodziny.
Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.
Bistro pod Sowami na warszawskiej Pradze to nowa restauracja mieszcząca się w zabytkowej, niedawno odremontowanej secesyjnej Kamienicy pod Sowami.
Pełną parą działa już pierwsza w Polsce restauracja specjalizująca się w kuchni Alzacji z pogranicza Francji i Niemiec.