x

Wietnamski Tran Tran w Warszawie

Kategoria: Miejsca    12.09.2019

Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.

Vinh Quang Tran. Foto: materiały prasowe restauracji.
Vinh Quang Tran. Foto: materiały prasowe restauracji.
Właściciel kładzie nacisk na autentyczność podawanych dań, serwując kuchnię zdrową i przygotowaną z najlepszych składników (np. w wielu daniach standardowe mięso z kurczaka zostało zastąpione zdrowszym mięsem indyka lub kurczakiem zagrodowym). Kuchni szefuje Vu Duy Binh, który pracował w restauracjach renomowanych wietnamskich hoteli. Jego prawą ręką jest natomiast Taj-Wisanu Srijaikham, były szef kuchni Marriottu w Bangkoku. Restaurację testowo otworzono już na początku kwietnia – wtedy przychodzący goście mieli okazję wypowiedzieć się na temat serwowanych dań, co miało wpływ na ostateczne menu lokalu. Obecnie w karcie znaleźć można klasykę: zupę pho z wołowiną (duża porcja to koszt 25 zł), sajgonki i spring rollsy (15 do 22 zł) czy np. bu bo nam bo (29 zł), ale również mniej popularne dania takie jak curry geang pla salmon (żółte curry z łososiem, 42 zł) lub wołowinę/krewetki/chrupiącą kaczkę w sosie mango (39-45 zł). Restauracja oferuje też dania wegetariańskie i menu dla dzieci, a na gości codziennie czekają ciekawe promocje. Tran Tran to klimatyczny lokal pomysłu wietnamskiej projektantki. Aby podkreślić autentyczność, cały wystrój wraz z zastawą został sprowadzony z Wietnamu. Restauracja jest w stanie pomieścić do 45 osób wewnątrz lokalu. Na czerwiec zaplanowano otwarcie ogródka. Każdy spragniony wietnamskich smaków może ich spróbować w Tran Tran od poniedziałku do czwartku w godzinach 12.00-22.00 oraz w weekendy (piątek-niedziela) do 23.00. W tygodniu między 12.00 a 16.00 podawane są lunche – zupa + drugie danie (zawsze dwie opcje do wyboru) w cenie od 19,90 do 24,90 zł.

ul. Wilcza 20, Warszawa

Artykuł ukazał się w „Food Service" 5/2019 nr 185.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej