x

"Kurs wiedzy o winie" Kevina Zraly'ego

Kategoria: Lifestyle - książki    10.09.2019

Jedna z najbardziej znanych książek gromadzących wszystkie niezbędne informacje o winie znów w sprzedaży!

4. wydanie \"Kursu wiedzy o winie". Foto: materiały prasowe.
4. wydanie \"Kursu wiedzy o winie". Foto: materiały prasowe.
W trakcie Warsaw Wine Experience 2019 oficjalną premierę będzie mieć 4. wydanie cenionej książki Kevina Zraly'ego „Kurs wiedzy o winie”. Do dziś jest to najlepiej sprzedająca się książka poświęcona tematyce wina (ponad 3 miliony sprzedanych egzemplarzy!). Nowe wydanie to 450 stron rzetelnej wiedzy o winie, podanej w przystępnej i atrakcyjnej formie, pełnej ciekawostek i anegdot. Bieżące wydanie zostało dodatkowo poszerzone o rozdział dotyczący win polskich, którego autorem jest Wojciech Bońkowski, wydawca portalu Winicjatywa.pl i kwartalnika Ferment.

Książka dostępna wyłącznie w sprzedaży wysyłkowej! Istnieje możliwość personalizacji obwoluty i skomponowania niebanalnego korporacyjnego upominku.

Szczegóły: www.akademia-wina.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Winorośl i wino. Wiedza i praktyka"

W tym roku mija dziesięć lat, od kiedy oficjalnie wprowadzono polskie wina do sprzedaży. Przez ostatnią dekadę obserwujemy profesjonalizację rodzimych winnic, a głównym napędem tych przemian są sami winiarze oraz ich głód wiedzy.

JADALNY ALGORYTM

Grzegorz Łapanowski to człowiek instytucja. Określenie kulinarny aktywista mówi o nim najwięcej. Nie pracuje w restauracyjnej kuchni, ale prowadzi studio kulinarne, organizuje warsztaty i przede wszystkim wiele projektów edukacyjnych dla dzieci i młodzieży - a przy okazji jest postacią medialną.

Chefs after hours w Food Lab Studio: Zimowe warzywa i noże

Kolejna odsłona "Chefs after hours" - cyklu edukacyjnych spotkań dla głodnych wiedzy kucharzy i szefów kuchni, odbędzie się 26 marca w Food Lab Studio.

"Havel od kuchni" Michaela Žantovskiego

"Havel od kuchni" to kolejny przykład książki, która szerzej pokazuje kulinarną kulturę i historię. Mało kto wie, że czeski prezydent, polityk, działacz antyreżimowy, dramaturg i pisarz był także doskonałym kucharzem, a gotowanie i przyjmowanie gości było jego wielką pasją.

Michał Kuter wydaje książkę "A nóż widelec"

Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.

Festiwal Pierogów Świata

Już w najbliższą sobotę, 18 listopada, w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się druga edycja Festiwalu Pierogów Świata.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej