Distillers Limited, bok@centrumwina.pl, tel.: +48 22 566 34 40
Artykuł ukazał się w „Food Service" 6/2019 nr 186.
24 listopada 1967 - tego dnia wyprodukowano destylat, który przeleżał ponad 50 lat w beczce nr 35817.
Artykuł ukazał się w „Food Service" 6/2019 nr 186.
Smak Mionetto Prosecco przeniesie cię myślami do Treviso - krainy prosecco położonej w północno-wschodnich Włoszech. To właśnie tu, pod idealnie błękitnym włoskim niebem, uprawiany jest sławny szczep Glera, z którego powstaje Mionetto Prosecco.
Z nadejściem ciepłych dni mamy ochotę na lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu potrawy. Idealnym rozwiązaniem w taką pogodę może być łosoś, który smakuje wybornie w każdej postaci.
Homar to prawdziwy celebryta wśród owoców morza, a także wschodząca gwiazda oferty Chefs Culinar. Jest uznawany za jeden z najszlachetniejszych i najdelikatniejszych przysmaków świata.
W sezonie zimowym Chefs Culinar stawia na aromatyczne propozycje. Chef poleca rozgrzewającą przyprawę do grzańca marki Wiberg.
Mięso dzikich kaczek to podstawa kuchni staropolskiej. Do niedawna zapomniane, dziś nie bez przyczyny wraca do łask. Dziczyzna jest zdrowa, chuda i ma walory, których nie sposób porównać z właściwościami drobiu hodowlanego.
Perliczka marki Drosed jest chowana w tradycyjny sposób, w warunkach zbliżonych do naturalnych.