x

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.09.2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

MONIN Junior Cup 2019. Foto: materiały prasowe.
MONIN Junior Cup 2019. Foto: materiały prasowe.
MONIN Cup Junior to coroczny konkurs barmański skierowany dla młodzieży szkół średnich z całej Polski. Podczas Gali Finałowej wewnętrznie wybrani reprezentanci mierzą się ze sobą w kategorii „long drink” tworząc koktajle bezalkoholowe z wykorzystaniem produktów MONIN. Zwycięzcy otrzymują cenne nagrody, również dla swojej szkoły. Jest to jedyny tego typu konkurs barmański dla młodzieży w Polsce.

Zgłoszenia

Zgłoszenia szkół przyjmowane są drogą elektroniczną poprzez stronę moninpolska.pl/blog/mcj do 6 października. Po otrzymaniu 28 zgłoszeń lista jest zamykana, a zakwalifikowane szkoły rozpoczynają wewnętrzne eliminacje mające na celu wytypowania swojego reprezentanta.

Zadanie

Młodzi barmani reprezentujący szkołę będą mieli za zadanie zgłosić unikatową recepturę konkursową, według której tworzyć na scenie będą 4 identyczne koktajle w wyznaczonym czasie. Punktacji podlegać będzie zgodność techniki ze sztuką barmańską oraz degustacyjne walory prezentowanych koktajli, które będą oceniane jawnie przez Jury. Dodatkowe punkty będzie można otrzymać poprawnie odgadując smaki syropów MONIN w przeprowadzanym Blind Teście.

Finał

Gala Finałowa odbędzie się 5 grudnia 2019 w Warszawie. W jej trakcie 28 reprezentantów z 28 zakwalifikowanych szkół będzie walczyć o nagrodę główną, którą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich MONIN dla młodzieży w jednym z krajów Unii Europejskiej. Zdobywcy pierwszych 5 miejsc zostaną także wyróżnieni szkoleniami MSBiS i SPB, oraz cennymi akcesoriami barmańskimi.

MONIN Cup Junior 2019 jest już 7. edycją konkursu i odbędzie się 5 grudnia 2019 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36, 04-110 Warszawa).

Więcej informacji  i formularz zgłoszeniowy: http://moninpolska.pl/blog/mcj

Relacja video z MONIN Cup Junior 2019: https://youtu.be/B9FwNVkq_n8

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

Branża gastronomiczna zbiera podpisy pod listem otwartym do rządu w związku z koronawirusem

W liście zawarty jest apel o zwolnienie branży gastronomicznej z niektórych podatków w związku z przewidywanymi stratami spowodowanymi szerzeniem się epidemii.

ZNAMY ZWYCIĘZCÓW V MISTRZOSTW POLSKI W POTRAWACH I KAWIORZE Z JESIOTRA

Do rywalizacji zorganizowanej 9 marca w hotelu Atut w Licheniu Starym stanęło aż 12 dwuosobowych zespołów z restauracji i hoteli z całego kraju. Tytuł mistrzów potraw i kawioru z jesiotra wywalczyli Grzegorz Adamarek i Jan Cup z Hotelu Blue Diamond Active SPA - Nowa Wieś.

JUŻ WKRÓTCE TARGI POLAGRA/INVEST HOTEL

W dniach 25-28 września br. w Poznaniu odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli - Polagra Gastro i Invest Hotel. To kompleksowe spojrzenie na rynek, solidna dawka fachowej wiedzy oraz wiele inspiracji.

Transgourmet Polska z Laurem Klienta i nagrodą Grand Prix 2020

Szeroki asortyment, rozbudowana flota samochodów dostawczych, nowoczesne rozwiązania oraz wspieranie i rozwijanie branży gastronomicznej to filary działalności Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Takie podejście do klienta raz kolejny zaowocowało nagrodami.

WYCZEKIWANE MISTRZOSTWA

18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się za pół roku. Choć termin wydaje się bardzo odległy, to przygotowania idą pełną parą - w szczególności eliminacje do finału konkursu. Za nami już cztery konkursy nominowane do KPP.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej