x

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

MONIN Junior Cup 2019. Foto: materiały prasowe.
MONIN Junior Cup 2019. Foto: materiały prasowe.
MONIN Cup Junior to coroczny konkurs barmański skierowany dla młodzieży szkół średnich z całej Polski. Podczas Gali Finałowej wewnętrznie wybrani reprezentanci mierzą się ze sobą w kategorii „long drink” tworząc koktajle bezalkoholowe z wykorzystaniem produktów MONIN. Zwycięzcy otrzymują cenne nagrody, również dla swojej szkoły. Jest to jedyny tego typu konkurs barmański dla młodzieży w Polsce.

Zgłoszenia

Zgłoszenia szkół przyjmowane są drogą elektroniczną poprzez stronę moninpolska.pl/blog/mcj do 6 października. Po otrzymaniu 28 zgłoszeń lista jest zamykana, a zakwalifikowane szkoły rozpoczynają wewnętrzne eliminacje mające na celu wytypowania swojego reprezentanta.

Zadanie

Młodzi barmani reprezentujący szkołę będą mieli za zadanie zgłosić unikatową recepturę konkursową, według której tworzyć na scenie będą 4 identyczne koktajle w wyznaczonym czasie. Punktacji podlegać będzie zgodność techniki ze sztuką barmańską oraz degustacyjne walory prezentowanych koktajli, które będą oceniane jawnie przez Jury. Dodatkowe punkty będzie można otrzymać poprawnie odgadując smaki syropów MONIN w przeprowadzanym Blind Teście.

Finał

Gala Finałowa odbędzie się 5 grudnia 2019 w Warszawie. W jej trakcie 28 reprezentantów z 28 zakwalifikowanych szkół będzie walczyć o nagrodę główną, którą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich MONIN dla młodzieży w jednym z krajów Unii Europejskiej. Zdobywcy pierwszych 5 miejsc zostaną także wyróżnieni szkoleniami MSBiS i SPB, oraz cennymi akcesoriami barmańskimi.

MONIN Cup Junior 2019 jest już 7. edycją konkursu i odbędzie się 5 grudnia 2019 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36, 04-110 Warszawa).

Więcej informacji  i formularz zgłoszeniowy: http://moninpolska.pl/blog/mcj

Relacja video z MONIN Cup Junior 2019: https://youtu.be/B9FwNVkq_n8

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zagraniczne występy

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na ExpoGast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu.

Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają młodych kucharzy

26 września odbył się drugi półfinał konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych organizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku przygotowywali konkursowe danie z kaczki, dyni piżmowej oraz suszonych śliwek.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na Eurogastro

Wszechstronność to hasło przewodnie dla tegorocznej obecności Transgourmet i Selgros podczas targów EuroGastro 2019. Obie marki słyną nie tylko z wysokiej jakości oferty produktów i usług, ale także z intensywnego wspierania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce.

KONKURS LES CHEFS EN OR ROZSTRZYGNIĘTY

Kaczka i dorsz to produkty, które królowały na talerzach podczas właśnie zakończonego konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Francja. Do rywalizacji stanęli przedstawiciele Polski, Francji, Niemiec, Austrii, Rumunii, Szwajcarii oraz Rosji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej