x

KeVita - kombucha ze słonecznej Kalifornii

Kategoria: Karta - napoje    10.09.2019

Na polskim rynku coraz popularniejsza staje się kombucha, czyli fermentowana herbata. Jest nie tylko smaczna i orzeźwiająca, ale również bardzo zdrowa.

KeVita - kombucza od PepsiCo. Foto: materiały prasowe.
KeVita - kombucza od PepsiCo. Foto: materiały prasowe.
Jak pokazuje tegoroczny raport „Nowa era motywacji” przygotowany przez Hays Poland we współpracy z Mind & Soul Business, średnio połowa Polaków przyznaje, że pracuje ponad 40 godzin tygodniowo. Ilość pracy i tempo życia cały czas stopniowo rosną, co przekłada się na obniżenie samopoczucia, gorsze relacje z otoczeniem, a co za tym idzie ogólny brak satysfakcji. To z kolei powoduje pogorszenie stanu zdrowia.

Z drugiej strony zaobserwować można rosnącą popularność aktywności fizycznej. Nieliczne momenty wolnego czasu Polacy coraz chętniej spędzają na siłowni lub zajęciach fitness. Aktywność fizyczna ma bardzo duży wpływ na codzienne funkcjonowanie oraz zdrowy sen. Oprócz ćwiczeń istotne jest spożywanie właściwie skomponowanych posiłków, uwzględniających warzywa, owoce oraz zdrowe tłuszcze, jak również odpowiednia ilość napojów spożywanych w ciągu dnia. I choć woda wydaje się najlepszym wyborem w chwili pragnienia, to czasem nawet ona może nam się znudzić. Warto wówczas sięgnąć po jej równie i smaczne alternatywy, takie jak KeVita – pyszny produkt, który zaspokaja pragnienie nie tylko fizyczne, ale i nowych doznań, jednocześnie wpisując się w aktualne trendy żywieniowe.

– KeVita to kombucha, czyli napój powstały na drodze fermentacji z udziałem cukrów i mikroorganizmów. Każdy łyk KeVita jest pełen organicznych kwasów, które wraz z żywymi kulturami bakterii dają intrygujący, nowatorski smak. Lekka słodycz uzyskiwana jest dzięki zastosowaniu organicznego cukru trzcinowego oraz niewielkiej ilości słodzika z liści stewii. KeVita została stworzona w kalifornijskiej miejscowości Ojai, gdzie Bill Moses, lokalny wytwórca organicznych win spróbował niezwykłego napoju wytwarzanego przez holistyczną dietetyczkę, Chakrę Earthsong. Oboje postanowili połączyć siły, doskonaląc smak i recepturę tego lokalnego specjału. Tak oto powstał innowacyjny produkt, o którym obecnie mówi cały świat. Jednak, chociaż KeVita stała się już globalnym graczem w kreowaniu światopoglądu na rynku napojów, wciąż jest warzona i butelkowana w słonecznej Kalifornii – powiedziała Katarzyna Kołtuniewicz, kierownik marki w zespole Future Brands by PepsiCo.

Na polskim rynku KeVita Master Brew Kombucha oferowana jest w 3 wariantach smakowych: słodko-kwaśnego połączenia ananasa z brzoskwinią, wytrawnej wiśni oraz lekko pikantnego imbiru. Najwyższej jakości składniki w połączeniu z rzemieślniczą precyzją gwarantują prosty, a jednocześnie smaczny i nowatorski napój, którym można się cieszyć o każdej porze dnia. Master Brew Kombucha marki KeVita dostępna jest już w wybranych warszawskich sklepach oraz punktach ze zdrową żywnością; będzie ją można także kupić w wybranych studiach jogi i pilatesu na terenie Warszawy oraz w barach.

Wykaz punktów w których aktualnie można kupić Master Brew Kombuchę marki KeVita:

– Ekologika, Warszawa, ul. Opaczewska 43
– Carrefour Express, Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 8
– Carrefour Express, Warszawa, ul. Dobra 17
– Carrefour Express, Warszawa, ul. Gagarina 2
– Carrefour Express, Warszawa, pl. Bankowy 4
– Carrefour Express, Warszawa, ul. Pełczyńskiego 16
– Carrefour, Warszawa, al. Rzeczypospolitej 1
– Delikatesy Dr Gaja, Warszawa, ul. Wrocławska 21
– Sarmackie Smakołyki, Warszawa, ul. Włodarzewska 58F
– Sklep zielarski "Niezłe ziółko", Warszawa, ul. Światowida/róg ul. Ćmielowskiej, pawilon – 73/74
– Zielony bocian, Warszawa, ul. Mickiewicza 38
– Lipton Point, Warszawa, Dworzec Centralny
– Sala prób „Źle i tanio”, Warszawa, ul. Wał Miedzeszyński 262
– Mommo good food, Warszawa, al. Jerozolimskie 28
– Carrefour, Konstancin Jeziorna, ul. Warszawska 171
– L'Atelier Athletique, Konstancin Jeziorna, al. Wojska Polskiego 3

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Frappuccino na bazie różowej czekolady - od Starbucksa

W ofercie sieci kawiarni Starbucks w Polsce pojawił się nowy, różowy napój Ruby Flamingo Frappuccino. To pierwszy tego typu napój Starbucks, dla którego bazą stała się różowa czekolada. Oferta jest limitowana.

Tiki - raj na pograniczu kiczu

Od momentu sprowadzenia kultury tiki do Stanów Zjednoczonych stała się ona wytworem wyobraźni, który ciągle ewoluuje. Obecnie kojarzymy ją z drewnianymi lub ceramicznymi naczyniami imitującymi polinezyjskich bogów, z których sączymy rześkie Mai Tai’e i Zombie.

Chochle w dłoń, czyli poncz na sylwestra

Z okazji zbliżającego się sylwestra polecam przygotowanie ponczu. Wielka misa tego aromatycznego koktajlu może stać się gwoździem programu każdej domówki.

Moda na zdrowie napędza sprzedaż piwa bezalkoholowego

Piwo to najpopularniejszy napój alkoholowy w Polsce. Jednak rosnąca moda na zdrowe odżywianie, bycie fit i utrzymywanie szczupłej sylwetki sprawia, że Polacy coraz chętniej sięgają po jego bezalkoholową wersję.

BURSZTYNOWY NAPITEK

Piwo znano już w starożytnym Egipcie. Na naszych ziemiach popularnym napojem już w czasach słowiańskich. Gaszono nim pragnienie, pito do każdego posiłku warzone piwo było bowiem bezpieczne w odróżnieniu od skażonej, brudnej wody, którą uważano za nędzny napój dobry dla pokutników.

Dobrana para. Jak dopasować koktajl do jedzenia?

O tym, że alkohol świetnie pobudza apetyt, wie niemal każdy. Równie dobrze sprawdza się w roli digestifu, przy okazji motywując nasz układ trawienny do żwawszego poradzenia sobie z posiłkiem. Warto jednak pamiętać, że dobrze dobrany alkohol jest też doskonałym towarzyszem jedzenia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej