x

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!

Kategoria: Miejsca

Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.

Dotychczasowe wyspy i bary sokowe w centrach handlowych zostaną przeprojektowane w taki sposób, by zachęcać klientów do spożywania dań na bazie hummusu. Będą to pierwsze tego typu lokale w Polsce.
Koncept mrożonych jogurtów i barów sokowych ma ogromny potencjał biznesowy. Znajduje się w najlepszych lokalizacjach w galeriach handlowych. W przeważającej mierze menu tego typu punktów wzbogacone jest również o inne propozycje, głównie o zdrowe przekąski. To np. super food, granole czy zestawy śniadaniowe i lunchowe. Obok nich pojawi się teraz hummus, który jest hitem gastronomicznym. Takie lokale znajdziemy już w centrach handlowych Złote Tarasy czy Blue City w Warszawie.
– Zdecydowaliśmy się na to połączenie, ponieważ wegetariańska kuchnia jest pełna zdrowia, kolorów, oryginalnych połączeń smakowych. Doskonale wpisuje się w naszą filozofię, jaką jest przede wszystkim zdrowe odżywianie oraz czerpanie radości z jedzenia. Wprowadzając nowy koncept do naszych wysp, musimy je całkowicie przeprojektować. Przy okazji odświeżyliśmy również aranżację lokali pod kątem wizualnym. Są nowoczesne, a elementy wyposażenia głównie drewniane – mówi Urszula Baranowska, specjalista ds. żywienia Redberry.
Redberr posiada obecnie 12 punktów w pięciu największych miastach w Polsce. Znajdują się w prestiżowych i popularnych lokalizacjach w centrach handlowych, działalność pod znanym szyldem jest możliwa również na zasadach franczyzy. Idąc krok dalej franczyzobiorcy mogą zainteresować się również posiadaniem restauracji Hummus Love. Możliwe jest połączenie obu konceptów.
Do tej pory marka rozwijała się w postaci wysp w centrach handlowych. Planuje również otworzenie lokali poza tego typu obiektami.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

NOWE RESTAURACJE MAX PREMIUM BURGERS

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W listopadzie br. nastąpiło otwarcie dwóch nowych lokali sieci Max Premium Burgers - w Świętochłowicach oraz w Warszawie.

WINSKY WINE’N’WHISKY BAR

Nad Wisłą w Warszawie, przy ulicy Wioślarskiej 10, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar. Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec.

ELEVEN MADISON PARK NUMEREM JEDEN

Po raz pierwszy w historii nowojorska Eleven Madison Park zdobyła pierwsze miejsce w rankingu The World’s 50 Best Restaurants. Zwycięzcy zostali zaprezentowani podczas ceremonii w historycznym Royal Exhibition Building w Melbourne.

Nałęczów Zdrój S.A. właścicielem Pałacu Małachowskich w Nałęczowie

Nałęczów Zdrój S.A., właściciel marki Cisowianka, to firma bardzo silnie związana z regionem Nałęczowa, świadoma jego wyjątkowości i pięknych, ponad 200-letnich, tradycji uzdrowiskowych.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej