

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!


Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.
Koncept mrożonych jogurtów i barów sokowych ma ogromny potencjał biznesowy. Znajduje się w najlepszych lokalizacjach w galeriach handlowych. W przeważającej mierze menu tego typu punktów wzbogacone jest również o inne propozycje, głównie o zdrowe przekąski. To np. super food, granole czy zestawy śniadaniowe i lunchowe. Obok nich pojawi się teraz hummus, który jest hitem gastronomicznym. Takie lokale znajdziemy już w centrach handlowych Złote Tarasy czy Blue City w Warszawie.
– Zdecydowaliśmy się na to połączenie, ponieważ wegetariańska kuchnia jest pełna zdrowia, kolorów, oryginalnych połączeń smakowych. Doskonale wpisuje się w naszą filozofię, jaką jest przede wszystkim zdrowe odżywianie oraz czerpanie radości z jedzenia. Wprowadzając nowy koncept do naszych wysp, musimy je całkowicie przeprojektować. Przy okazji odświeżyliśmy również aranżację lokali pod kątem wizualnym. Są nowoczesne, a elementy wyposażenia głównie drewniane – mówi Urszula Baranowska, specjalista ds. żywienia Redberry.
Redberr posiada obecnie 12 punktów w pięciu największych miastach w Polsce. Znajdują się w prestiżowych i popularnych lokalizacjach w centrach handlowych, działalność pod znanym szyldem jest możliwa również na zasadach franczyzy. Idąc krok dalej franczyzobiorcy mogą zainteresować się również posiadaniem restauracji Hummus Love. Możliwe jest połączenie obu konceptów.
Do tej pory marka rozwijała się w postaci wysp w centrach handlowych. Planuje również otworzenie lokali poza tego typu obiektami.
Zobacz także

Wręczenie plakiet Michelin

W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.

Warszawskie Centrum Praskie Koneser

Usytuowane na terenie odrestaurowanej XIX-wiecznej fabryki wódek Centrum Praskie Koneser staje się kulinarnym zagłębiem. Działa tu obecnie 15 restauracji, kawiarni i barów, a niebawem będzie ich 20.

Nowy Tel Aviv na Saskiej Kępie

Tel Aviv, jedna z najbardziej znanych warszawskich restauracji z daniami roślinnymi, zadebiutowała w kolejnej lokalizacji - przy ulicy Zwycięzców 21 na Saskiej Kępie. Inspirowane kuchnią bliskowschodnią przysmaki można zjeść w lokalu o wielkomiejskim klimacie ze streetartowym sznytem.

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

MAX Premium Burgers w Tychach

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers uruchamia kolejną restaurację - w Tychach. To dziewiąty lokal sieci w Polsce i drugi na Śląsku.

Kulinarne rekonstrukcje szefa Mateusza Suligi w krakowskiej restauracji Unique Taste

Krakowska restauracja Unique Taste w pięciogwiazdkowym hotelu Unicus Palace, jako jedna z pierwszych w Polsce wprowadziła na stałe menu złożone z potraw średniowiecznych, renesansowych i barokowych. Goście spróbują m.in. tortu z ojcowskiego pstrąga z musztardą z limonki i sarny na bakaliach.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

