x

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Kategoria: Miejsca    04.09.2019

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

O umiłowaniu do zieleni świadczy nie tylko zielony ogród, w którym umiejscowione są restauracyjne stoliki. Weranda jako jeden z pierwszych lokali w Polsce zrezygnowała z plastikowych słomek, a do końca września wszystkie opakowania na wynos zostaną zastąpione w niej opakowaniami jednorazowymi, ekologicznymi i biodegradowalnymi.
20-22 września restauracja weźmie udział w akcji „Sprzątanie Świata'' organizowanej przez Fundację Nasza Ziemia – wydeleguje swój zespół do sprzątania „kawałka Ziemi'”. Poza tym, w Werandzie Bistro trwa też akcja z kawą przelewową – każdy kto przyjdzie ze swoim kubkiem (byle nie jednorazowym ) dostanie kawę przelewową za darmo. W ten sposób restauracja chce popularyzować zwyczaj używania kubków wielokrotnego użytku i zwrócić uwagę na problem niepotrzebnego generowania śmieci.
Właściciel Werandy Jan Poniński zaraził zespół do bycia eko-friendly i na podjętych już działaniach nie poprzestanie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

King Rooster - nowa marka gastronomiczna firmy 7 Street

W ofercie King Rooster znajdują się chrupiące kurczaki w zestawach z frytkami i sosami oraz w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów, a także panierowanych stripsów.

Grecka Restauracja Mykonos - pierwszy lokal w Browarach Warszawskich

Greckie przysmaki w centrum warszawskiej Woli serwuje doświadczony szef kuchni Theodoros Vogdanos, odpowiedzialny za sukces takich restauracji jak El Greco i Paros.

Nobu To You, czyli dowóz w standardzie premium

Japońsko-peruwiańskie przysmaki z nowoczesnym sznytem, a do tego playlista z utworami, które można usłyszeć w lokalu, wiadomość od szefa kuchni Yannicka Lohou i szybka dostawa samochodami BMW serii X7. Tak wygląda dowóz z ekskluzywnej restauracji Nobu Warsaw w ramach usługi Nobu To You.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Salve Pasta - nowy makaronowy koncept twórców Mąki i Wody

Salve Pasta oferuje ręcznie robione makarony z prostymi dodatkami i sosem. To kolejny pomysł twórców warszawskiej Mąki i Wody na jedzenie dostepne tylko w dowozie.

Restauracja Weranda Family otwiera sklep online

Restauracja Weranda Family nie poddaje się kryzysowi i uruchamia kolejne koncepty, by przetrwać. Oprócz sklepu internetowego to także vouchery i oferta cateringowa typu door-to-door.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej