x

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Kategoria: Miejsca

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

O umiłowaniu do zieleni świadczy nie tylko zielony ogród, w którym umiejscowione są restauracyjne stoliki. Weranda jako jeden z pierwszych lokali w Polsce zrezygnowała z plastikowych słomek, a do końca września wszystkie opakowania na wynos zostaną zastąpione w niej opakowaniami jednorazowymi, ekologicznymi i biodegradowalnymi.
20-22 września restauracja weźmie udział w akcji „Sprzątanie Świata'' organizowanej przez Fundację Nasza Ziemia – wydeleguje swój zespół do sprzątania „kawałka Ziemi'”. Poza tym, w Werandzie Bistro trwa też akcja z kawą przelewową – każdy kto przyjdzie ze swoim kubkiem (byle nie jednorazowym ) dostanie kawę przelewową za darmo. W ten sposób restauracja chce popularyzować zwyczaj używania kubków wielokrotnego użytku i zwrócić uwagę na problem niepotrzebnego generowania śmieci.
Właściciel Werandy Jan Poniński zaraził zespół do bycia eko-friendly i na podjętych już działaniach nie poprzestanie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nałęczów Zdrój S.A. właścicielem Pałacu Małachowskich w Nałęczowie

Nałęczów Zdrój S.A., właściciel marki Cisowianka, to firma bardzo silnie związana z regionem Nałęczowa, świadoma jego wyjątkowości i pięknych, ponad 200-letnich, tradycji uzdrowiskowych.

Cosmo Bar

Cosmo Bar to nowy warszawski koktajlbar ulokowany w budynku Cosmopolitan przy placu Grzybowskim.

Wstąp na McBurgera w drodze do Energylandii

30 sierpnia została otwarta długo wyczekiwana restauracja McDonald’s w Zatorze. Lokal znajduje się przy ul. Władysława Grabskiego 16 na trasie prowadzącej do największego w Polsce parku rozrywki Energylandia.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Wietnamski Tran Tran w Warszawie

Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej