

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro


Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.
20-22 września restauracja weźmie udział w akcji „Sprzątanie Świata'' organizowanej przez Fundację Nasza Ziemia – wydeleguje swój zespół do sprzątania „kawałka Ziemi'”. Poza tym, w Werandzie Bistro trwa też akcja z kawą przelewową – każdy kto przyjdzie ze swoim kubkiem (byle nie jednorazowym ) dostanie kawę przelewową za darmo. W ten sposób restauracja chce popularyzować zwyczaj używania kubków wielokrotnego użytku i zwrócić uwagę na problem niepotrzebnego generowania śmieci.
Właściciel Werandy Jan Poniński zaraził zespół do bycia eko-friendly i na podjętych już działaniach nie poprzestanie.
Zobacz także

Marokańska Dar Mounia w Warszawie

W miejscu, gdzie do niedawna mieściła się włoska restauracja Delizia, otworzył swe podwoje elegancki lokal oferujący autentyczną kuchnię marokańską. W maju tego roku, po 6 miesiącach przygotowań, wystartował pod szyldem Dar Mounia.

10. restauracja MAX Premium Burgers otwiera się dla gości

MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce. Dziesiąty lokal szwedzkiej marki burgerowej ruszył 25 sierpnia w Babicach Nowych pod Warszawą.

Śródziemnomorska Treinta y Tres w Gdańsku

Restauracja Treinta y Tres na 33. piętrze Olivii Star oferuje śródziemnomorskie dania przygotowywane przez kucharzy sąsiedniej fine-diningowej restauracji Arco, której szefuje Paco Pérez. Kuchnia ma tu jednak mniej formalny charakter, a ceny są przystępniejsze.

Tadeusz Müller stworzy menu w restauracji Roberta Lewandowskiego

Powstający w Browarach Warszawskich lokal, w który zainwestował Robert Lewandowski ma oferować kuchnię nowojorsko-śródziemnomorską. O kartę dań i napojów zadba Tadeusz Müller, syn restauratorki Magdy Gessler, który ma na swym koncie stworzenie takich konceptów jak ORZO, Munja czy Cava.

Cukiernia "Nie jestem z cukru" w warszawskim Blue City

Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka i torty bez cukru lub mąki? To możliwe. Wypieki z cukierni "Nie jestem z cukru" mogą jeść do woli diabetycy i alergicy.

Kiyrnicka by Saguła - połączenie nowoczesności z góralską tradycją w Kościelisku

Szefem kuchni jest Sławomir Saguła, który gotuje zawodowo i z zamiłowania, wyznając zasadę, że "kucharz to nie zawód tylko styl życia".
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

