Ukazało się w "Food Service" 6/2019 nr 186.


Roślinnie na słodko


Wegańskich restauracji i kawiarni powstaje coraz więcej, a roślinna oferta dostępna jest w niemal każdym lokalu, więc wydawałoby się, że dieta bez produktów pochodzenia zwierzęcego nie jest dzisiaj niczym nadzwyczajnym.

Zobacz także

DZIKOŚĆ SMAKU

O zdrowotnych właściwościach ziół wie chyba każdy. Jak jednak wykorzystać je nie tylko podczas leczniczej kuracji, ale również do przygotowywania potraw, w tym restauracyjnych? Przewodnikiem pełnym praktycznych wskazówek okazuje się książka "Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin".

"Kiszonki i fermentacje" Aleksandra Barona

Polscy kucharze od jakiegoś czasu sieją niezły ferment, to można powiedzieć na pewno. Coraz częściej angażują się w projekty wychodzące poza obszar ich własnej kuchni i regularnej restauracyjnej działalności.

Z niemiecką precyzją

Z czym kojarzy się kuchnia naszych zachodnich sąsiadów? Wciąż jest w Polsce niezbyt dobrze znana i raczej nie ma pozytywnych konotacji.

Ponad 81,4 mln zł dla noworodków!

26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zakończył się wynikiem ponad 81,4 mln zł. Pieniądze zostaną przekazane na wyrównanie szans w leczeniu noworodków. Zbiórki odbywały się w całej Polsce, również w halach MAKRO Polska.

Kulinaria na Festiwalu Nowe Epifanie

Festiwal odbędzie się w dniach 14.02-25.03 w Warszawie a motywy przewodnie części kulinarnej to: post, przednówek i prostota.

"The Garden Chef"

Z pola na stół - to filozofia od pewnego czasu zdobywająca serca kucharzy i konsumentów. Co się za nią kryje?
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

