MAX Premium Burgers już w Poznaniu!
Kategoria: Miejsca

14 sierpnia o godzinie 10 swoje drzwi dla gości otworzyła pierwsza restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers w Poznaniu.

Wnętrze restauracji MAX Burgers. Foto: materiały prasowe.
Wnętrze restauracji MAX Burgers. Foto: materiały prasowe.
Restauracja zlokalizowana jest przy ulicy Hetmańskiej 82a. Odwiedzający ją goście mają możliwość wybrania burgera z oferty klasycznej, jak również z całkiem szerokiego menu wegetariańskiego i wegańskiego.

– Od rozpoczęcia działalności w Polsce w 2017 cieszymy się pozytywnym przyjęciem przez Polaków. To sprawia, że do kolejnych inwestycji podchodzimy z jeszcze większym entuzjazmem i nie przestajemy się rozwijać. Otwarcie restauracji MAX w Poznaniu, już piątej w Polsce, jest dla nas ważnym punktem na drodze do osiągnięcia celu, jakim jest otwarcie 200 lokali na przestrzeni 10 lat – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Polacy pokochali szwedzkie burgery za bezkompromisowe podejście MAX-a do jakości, które potwierdziły testy smaku przeprowadzone dla kultowych pozycji z jego menu. Przykładowo, aż 59% respondentów wybrała w teście ślepym (w którym konsumenci próbują dań, nie wiedząc, jakiej marki produkty są im podawane) smak Frisco burgera jako najlepszy. Tym samym ta pozycja z menu MAX-a pokonała takie klasyki, jak Big Mac z McDonald’s oraz Whopper z Burger King (Kantar Millward Brown, Wrocław, 2017). Również klasyczny czekoladowy shake w wydaniu MAX Premium Burger cieszył się znacznie większym uznaniem konsumentów w porównaniu z konkurencją (wybrało go 50% badanych, natomiast Shake o smaku czekoladowym sieci McDonald ’s i Shake Deluxe Czekolada z KFC zdobyły po 25% głosów; Kantar Millward Brown, Wrocław, 2019).

Dobrym odbiorem cieszy się także „Zielone Menu” sieci, czyli dania wegetariańskie i wegańskie, które nie tylko promują alternatywy dla mięsa i pomagają w ograniczeniu jego spożycia, ale również wspomagają redukcję emisji dwutlenku węgla.

W MAX pasja do burgerów łączy się z troską o środowisko, dzięki czemu restauracja może oferować pyszne i jednocześnie pozytywne dla klimatu produkty. – Wiemy, że Polacy, tak jak Szwedzi kochają zarówno dobre jedzenie, jak i naturę, dlatego jesteśmy pewni, że nasza filozofia zainspiruje ich do odwiedzania naszej nowej restauracji w Poznaniu – mówi Richard Bergfors.

MAX-a na tle konkurencji wyróżnia długotrwała praca nad zrównoważonym rozwojem, będąca główną wartością przedsiębiorstwa. MAX jest pierwszą siecią restauracji na świecie, która wprowadziła oznaczenia śladu węglowego na swoich produktach w menu, które od czerwca 2018 roku jest w pełni pozytywne dla klimatu. Oznacza to, że poprzez sadzenie drzew, MAX kompensuje nie tylko 100% wyemitowanego do atmosfery dwutlenku węgla, ale jeszcze 10% dodatkowych. Do tej pory posadzono ponad 1,8 mln drzew. MAX stawia sobie za cel, by w 2022 roku już co drugi burger sprzedany w restauracjach MAX zawierał coś innego niż czerwone mięso. Jeśli zostanie on osiągnięty, doprowadzi to do 30-procentowej redukcji emisji dwutlenku węgla już w siedem lat. Tym sposobem, każdy kęs burgera MAX pomaga w walce ze zmianami klimatycznymi.

Poznańska restauracja jest w stanie pomieścić dużą liczbę pasjonatów burgerów – lokal ma powierzchnię 506 m2 i oferuje 100 miejsc siedzących w środku, opcję drive in oraz parking dla zmotoryzowanych klientów. Atutem lokalizacji jest bliskość przystanku tramwajowego, obsługującego kilka linii komunikacji miejskiej.

Restauracja przy ulicy Hetmańskiej 82a będzie otwarta codziennie w godz. 6:00 – 1:00.

W godzinach 6:00 – 10:30 kierownik restauracji w Poznaniu Łukasz Kuczak zaprasza na menu śniadaniowe.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Batumi - nowa sieć piekarni gruzińsko-ormiańskich

Gruzja słynie z pięknych krajobrazów i pysznej kuchni. Cząstkę tego magicznego miejsca zdecydował się przenieść do Polski Marcin Kozerawski, przedsiębiorca prowadzący kilka spółek o różnych profilach. Tak powstała Batumi, sieć piekarni łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością.

Słony Spichlerz - pierwszy food hall w Gdańsku

W Polsce coraz częściej powstają projekty skupiające pod jednym dachem lub we wspólnej przestrzeni kilka lub kilkanaście restauracji. Food halle, nocne markety czy rewitalizowane postfabryczne budynki z ofertą kuchni z całego świata cieszą się popularnością.

Wietnamski Tran Tran w Warszawie

Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.

Niesztuka - lokalne neobistro w Gdańsku

Trójmiejska scena kulinarna rozkwita i coraz częściej na wybrzeżu można znaleźć ambitne neobistra z polską kuchnią czy restauracje etniczne. Połączeniem tych dwóch kierunków jest Niesztuka - przytulna restauracja mieszcząca się na przepięknej ulicy Mariackiej w Gdańsku.

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!

Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej