x

MAX Premium Burgers już w Poznaniu!

Kategoria: Miejsca

14 sierpnia o godzinie 10 swoje drzwi dla gości otworzyła pierwsza restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers w Poznaniu.

Wnętrze restauracji MAX Burgers. Foto: materiały prasowe.
Wnętrze restauracji MAX Burgers. Foto: materiały prasowe.
Restauracja zlokalizowana jest przy ulicy Hetmańskiej 82a. Odwiedzający ją goście mają możliwość wybrania burgera z oferty klasycznej, jak również z całkiem szerokiego menu wegetariańskiego i wegańskiego.

– Od rozpoczęcia działalności w Polsce w 2017 cieszymy się pozytywnym przyjęciem przez Polaków. To sprawia, że do kolejnych inwestycji podchodzimy z jeszcze większym entuzjazmem i nie przestajemy się rozwijać. Otwarcie restauracji MAX w Poznaniu, już piątej w Polsce, jest dla nas ważnym punktem na drodze do osiągnięcia celu, jakim jest otwarcie 200 lokali na przestrzeni 10 lat – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Polacy pokochali szwedzkie burgery za bezkompromisowe podejście MAX-a do jakości, które potwierdziły testy smaku przeprowadzone dla kultowych pozycji z jego menu. Przykładowo, aż 59% respondentów wybrała w teście ślepym (w którym konsumenci próbują dań, nie wiedząc, jakiej marki produkty są im podawane) smak Frisco burgera jako najlepszy. Tym samym ta pozycja z menu MAX-a pokonała takie klasyki, jak Big Mac z McDonald’s oraz Whopper z Burger King (Kantar Millward Brown, Wrocław, 2017). Również klasyczny czekoladowy shake w wydaniu MAX Premium Burger cieszył się znacznie większym uznaniem konsumentów w porównaniu z konkurencją (wybrało go 50% badanych, natomiast Shake o smaku czekoladowym sieci McDonald ’s i Shake Deluxe Czekolada z KFC zdobyły po 25% głosów; Kantar Millward Brown, Wrocław, 2019).

Dobrym odbiorem cieszy się także „Zielone Menu” sieci, czyli dania wegetariańskie i wegańskie, które nie tylko promują alternatywy dla mięsa i pomagają w ograniczeniu jego spożycia, ale również wspomagają redukcję emisji dwutlenku węgla.

W MAX pasja do burgerów łączy się z troską o środowisko, dzięki czemu restauracja może oferować pyszne i jednocześnie pozytywne dla klimatu produkty. – Wiemy, że Polacy, tak jak Szwedzi kochają zarówno dobre jedzenie, jak i naturę, dlatego jesteśmy pewni, że nasza filozofia zainspiruje ich do odwiedzania naszej nowej restauracji w Poznaniu – mówi Richard Bergfors.

MAX-a na tle konkurencji wyróżnia długotrwała praca nad zrównoważonym rozwojem, będąca główną wartością przedsiębiorstwa. MAX jest pierwszą siecią restauracji na świecie, która wprowadziła oznaczenia śladu węglowego na swoich produktach w menu, które od czerwca 2018 roku jest w pełni pozytywne dla klimatu. Oznacza to, że poprzez sadzenie drzew, MAX kompensuje nie tylko 100% wyemitowanego do atmosfery dwutlenku węgla, ale jeszcze 10% dodatkowych. Do tej pory posadzono ponad 1,8 mln drzew. MAX stawia sobie za cel, by w 2022 roku już co drugi burger sprzedany w restauracjach MAX zawierał coś innego niż czerwone mięso. Jeśli zostanie on osiągnięty, doprowadzi to do 30-procentowej redukcji emisji dwutlenku węgla już w siedem lat. Tym sposobem, każdy kęs burgera MAX pomaga w walce ze zmianami klimatycznymi.

Poznańska restauracja jest w stanie pomieścić dużą liczbę pasjonatów burgerów – lokal ma powierzchnię 506 m2 i oferuje 100 miejsc siedzących w środku, opcję drive in oraz parking dla zmotoryzowanych klientów. Atutem lokalizacji jest bliskość przystanku tramwajowego, obsługującego kilka linii komunikacji miejskiej.

Restauracja przy ulicy Hetmańskiej 82a będzie otwarta codziennie w godz. 6:00 – 1:00.

W godzinach 6:00 – 10:30 kierownik restauracji w Poznaniu Łukasz Kuczak zaprasza na menu śniadaniowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Prowincja

Prowincja to nowa restauracja w Supraślu, której właścicielami są Anna i Michał Arciszewscy. Mieści się w zabytkowym supraskim Domu Ludowym, zlokalizowanym przy parku niedaleko słynnego Teatru Wierszalin.

ELEVEN MADISON PARK NUMEREM JEDEN

Po raz pierwszy w historii nowojorska Eleven Madison Park zdobyła pierwsze miejsce w rankingu The World’s 50 Best Restaurants. Zwycięzcy zostali zaprezentowani podczas ceremonii w historycznym Royal Exhibition Building w Melbourne.

WINSKY WINE’N’WHISKY BAR

Nad Wisłą w Warszawie, przy ulicy Wioślarskiej 10, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar. Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec.

Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku Rezydencji Warszawskiej przy ul. Warszawskiej

2 KOMA 7 BAR

Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.

W sercu Tatr

Jeden z najbardziej utytułowanych i rozpoznawalnych polskich szefów kuchni oraz zdobywca pierwszej w naszym kraju gwiazdki Michelin, Wojciech Modest Amaro, rusza w góry z nowym projektem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej