Ruszyły rezerwacje na Fine Dining Week
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Zbliża się 7. edycja Fine Dining Week, festiwalu gwarantującego wyjątkowe przeżycia kulinarne serwowane przez najlepszych szefów kuchni.

Danie z restauracji Strefa. Foto: materiały prasowe.
Danie z restauracji Strefa. Foto: materiały prasowe.
Kolejna edycja Fine Dining Week potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach Polski, w tym po raz pierwszy w Szczecinie. Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy wejść na stronę www.FineDiningWeek.pl, wybrać miasto i interesującą nas restaurację, a następnie dokonać rezerwacji w pasującym terminie. Pojedyncze zaproszenie obejmuje 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł. W każdej z restauracji istnieje możliwość wybrania jednego z dwóch proponowanych zestawów.

Do wyboru są najlepsze restauracje z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Łodzi, Poznania, Szczecina, Trójmiasta, Białegostoku, Rzeszowa, Słupska, Ustki oraz Śląska, Podhala, województwa lubelskiego, Wami i Mazur.

Fine Dining Week wpisuje się również w ideę „zero waste”, ponieważ dzięki systemowi rezerwacji, każda z restauracji dokładnie wie, ile porcji danego menu ma przygotować następnego dnia, co pozwala szefom zaplanować zakupy i zapasy. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood.

W nadchodzącej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu. Wśród nich m.in. możliwość degustacji wyjątkowego menu w warszawskiej restauracji Senses1*.

Rezerwacji można dokonywać od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia trwania festiwalu, czyli 10 września. Miejsca należy rezerwować przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem.

Cena biletu: 129 zł/osoba.

Więcej informacji: www.FineDiningWeek.pl

Autor tekstu: Michał Matuszak
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej