x

Ruszyły rezerwacje na Fine Dining Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    13.08.2019

Zbliża się 7. edycja Fine Dining Week, festiwalu gwarantującego wyjątkowe przeżycia kulinarne serwowane przez najlepszych szefów kuchni.

Danie z restauracji Strefa. Foto: materiały prasowe.
Danie z restauracji Strefa. Foto: materiały prasowe.
Kolejna edycja Fine Dining Week potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach Polski, w tym po raz pierwszy w Szczecinie. Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy wejść na stronę www.FineDiningWeek.pl, wybrać miasto i interesującą nas restaurację, a następnie dokonać rezerwacji w pasującym terminie. Pojedyncze zaproszenie obejmuje 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł. W każdej z restauracji istnieje możliwość wybrania jednego z dwóch proponowanych zestawów.

Do wyboru są najlepsze restauracje z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Łodzi, Poznania, Szczecina, Trójmiasta, Białegostoku, Rzeszowa, Słupska, Ustki oraz Śląska, Podhala, województwa lubelskiego, Wami i Mazur.

Fine Dining Week wpisuje się również w ideę „zero waste”, ponieważ dzięki systemowi rezerwacji, każda z restauracji dokładnie wie, ile porcji danego menu ma przygotować następnego dnia, co pozwala szefom zaplanować zakupy i zapasy. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood.

W nadchodzącej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu. Wśród nich m.in. możliwość degustacji wyjątkowego menu w warszawskiej restauracji Senses1*.

Rezerwacji można dokonywać od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia trwania festiwalu, czyli 10 września. Miejsca należy rezerwować przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem.

Cena biletu: 129 zł/osoba.

Więcej informacji: www.FineDiningWeek.pl

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Monin Cup 2017 - znamy zwycięzców

Gala Monin Cup Junior Poland 2017 odbyła się 7 grudnia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej. Pierwsze miejsce zajęła uczennica z Bielska-Białej - Aleksandra Binkowska.

Debiut przewodnika Michelin dla Słowenii

Ukazał się przewodnik Michelin w całości poświęcony Słowenii. To mały kraj z zaledwie 2 milionami mieszkańców, ale już w pierwszej edycji przewodnika wyróżniono 52 restauracje, w tym jedną dwugwiazdkową i pięć jednogwiazdkowych.

Urodziny na zamku

Dziesiąte urodziny obchodziła w tym roku restauracja Gothic Cafe. 26 sierpnia w gościnnych progach Zamku w Malborku odbyła się uroczysta kolacja.

Święto whisky ponownie w Warszawie

Whisky Live Warsaw odbędzie się w 13-14 października w Sangate Hotel Airport. Festiwal to okazja poznania szerokiego spektrum kolorów, bukietów i smaków whisky. Dla fanów dobrego jedzenia nie zabraknie licznych atrakcji kulinarnych.

OKRĄGŁY JUBILEUSZ

W tym roku mija 20 lat, odkąd pierwsze doniczki ze świeżymi ziołami trafiły na polskie stoły prosto z podwarszawskiej szklarni. Z tej okazji firma Swedeponic Polska (producent m.in. ziół Baziółka) zorganizowała uroczystą kolację w stołecznej restauracji Belvedere.

Marcin Przybysz i gościnnie Michał Kuter zapraszają na urodziny Epoki

Swoje pierwsze urodziny restauracja Epoka uczci wyjątkowymi kolacjami na cztery ręce, przygotowanymi przez szefów Marcina Przybysza (Epoka) i Michał Kutera z poznańskiego A nóż widelec. Z okazji jubileuszu stworzyli 15-przepisowe menu degustacyjne, które będzie serwowane tylko przez 4 dni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej