

Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze


Do grona najemców gastronomicznych Manufaktury w Łodzi dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka.
– Manufaktura to tak prestiżowa lokalizacja, że choć wcześniej nie planowaliśmy ekspansji formatu „In Italia” poza Warszawę, to nie wahaliśmy się ani chwili, by wprowadzić go właśnie tutaj, w unikatowych wnętrzach dawnego imperium włókienniczego – mówi Marta Kołakowska, dyrektor ds. franczyzy w Mastergrupie, będącej właścicielem marki Stopiątka.
Wnętrze nowej restauracji w Manufakturze jest jasne i przestronne, dominuje w nim naturalne drewno i stonowane kolory. Industrialny charakter miejsca podkreślają nowoczesne, minimalistyczne lampy. Oczywiście nie mogło zabraknąć charakterystycznych dla całej sieci kremowych kanap, inspirowanych tylnymi siedziskami w kultowej syrenie „105”.
Stopiątka In Italia to świetne miejsce na rodzinny posiłek, zwłaszcza że najmłodsi mogą bawić się w przestronnym kąciku dla dzieci. Są w nim zarówno atrakcje dla przedszkolaków, jak i zabawki sensoryczne oraz maty dla maluszków.
– Chcemy być najbardziej rodzinnym miejscem w Manufakturze. Wiemy, że dla wielu rodziców wyjście z dziećmi do restauracji bywa stresujące. U nas każdy, niezależnie od wieku może czuć się swobodnie, a rodzice nie muszą martwić się, że pociechy będą się nudzić – przekonuje Magdalena Chrzanowska, właścicielka lokalu.
Stopiątkę In Italia wyróżnia także rozbudowane menu, w tym specjalna sekcja dla dzieci, w której oprócz pizzy są m.in. uwielbiane przez dzieci nuggetsy i spaghetti bolońskie. Mimo, że restauracja działa w Manufakturze dopiero od kilku dni, Magdalena Chrzanowska mówi, że goście mają już swoje ulubione dania: - Bardzo się cieszę, że w menu są także sałatki, makarony i ravioli, bo cieszą się sporą popularnością. Są ciekawym uzupełnieniem oferty pizzy i sprawiają, że cała rodzina może tu przyjść na obiad, nawet jeśli nie wszyscy mają ochotę na włoski placek – podkreśla właścicielka.
Goście Manufaktury polubili też największą w mieście pizzę, która ma aż 60 cm!
– Często wybierana jest jako przekąska dla większej grupy osób. To idealny pomysł na spotkanie z przyjaciółmi, zwłaszcza, że uzupełnieniem oferty kulinarnej jest rozbudowana karta koktajli i piw – podsumowuje Magdalena Chrzanowska.
W restauracji można także zorganizować spotkanie rodzinne, imprezę okolicznościową lub integrację pracowniczą. Stopiątka In Italia w Manufakturze jest 9. lokalem w tym koncepcie i pierwszym poza stolicą. Ma powierzchnię 160,1 m kw. Łącznie na terenie całej Polski działa już blisko 60 lokali sieci należącej do Mastergrupy.
Zobacz także

MUS Bar & View

Każdy, kto zna się na geografii chociaż trochę, wie, że z Poznania nad Bałtyk jest spory kawałek.

Oficyna - awangardowa kuchnia polska

Restauracja Oficyna nazwę zawdzięcza lokalizacji - została umiejscowiona w budynku powstałym na miejscu dawnej oficyny pałacu w Rozalinie. Jej otwarcie w połowie lutego poprzedziły niezwykle skrupulatne, dwuletnie przygotowania.

Batida uruchamia nową linię produktów - Batida Delikatesy

Batida, świętująca w tym roku 30-lecie marki, wraca do korzeni. W pierwszym butiku firmy w latach 90-tych, oprócz francuskich bagietek czy croissantów, sprzedawano dania wytrawne gotowe na wynos, teraz można je zamówić ze sklepu online.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

2am: dessertbar kończy 10 lat

Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.

Charlie

Charlie to nowy, niezwykle stylowy koktajlbar w Warszawie.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

