x

Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze

Kategoria: Miejsca

Do grona najemców gastronomicznych Manufaktury w Łodzi dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka.

Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe.
Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe.
Stopiątka It Italia to lokale o większym metrażu, z bardziej rozbudowanym menu, spełniającym oczekiwania najbardziej wymagających gości.
– Manufaktura to tak prestiżowa lokalizacja, że choć wcześniej nie planowaliśmy ekspansji formatu „In Italia” poza Warszawę, to nie wahaliśmy się ani chwili, by wprowadzić go właśnie tutaj, w unikatowych wnętrzach dawnego imperium włókienniczego – mówi Marta Kołakowska, dyrektor ds. franczyzy w Mastergrupie, będącej właścicielem marki Stopiątka.
Wnętrze nowej restauracji w Manufakturze jest jasne i przestronne, dominuje w nim naturalne drewno i stonowane kolory. Industrialny charakter miejsca podkreślają nowoczesne, minimalistyczne lampy. Oczywiście nie mogło zabraknąć charakterystycznych dla całej sieci kremowych kanap, inspirowanych tylnymi siedziskami w kultowej syrenie „105”.
Stopiątka In Italia to świetne miejsce na rodzinny posiłek, zwłaszcza że najmłodsi mogą bawić się w przestronnym kąciku dla dzieci. Są w nim zarówno atrakcje dla przedszkolaków, jak i zabawki sensoryczne oraz maty dla maluszków.
– Chcemy być najbardziej rodzinnym miejscem w Manufakturze. Wiemy, że dla wielu rodziców wyjście z dziećmi do restauracji bywa stresujące. U nas każdy, niezależnie od wieku może czuć się swobodnie, a rodzice nie muszą martwić się, że pociechy będą się nudzić – przekonuje Magdalena Chrzanowska, właścicielka lokalu.
Stopiątkę In Italia wyróżnia także rozbudowane menu, w tym specjalna sekcja dla dzieci, w której oprócz pizzy są m.in. uwielbiane przez dzieci nuggetsy i spaghetti bolońskie. Mimo, że restauracja działa w Manufakturze dopiero od kilku dni, Magdalena Chrzanowska mówi, że goście mają już swoje ulubione dania: - Bardzo się cieszę, że w menu są także sałatki, makarony i ravioli, bo cieszą się sporą popularnością. Są ciekawym uzupełnieniem oferty pizzy i sprawiają, że cała rodzina może tu przyjść na obiad, nawet jeśli nie wszyscy mają ochotę na włoski placek – podkreśla właścicielka.
Goście Manufaktury polubili też największą w mieście pizzę, która ma aż 60 cm!
– Często wybierana jest jako przekąska dla większej grupy osób. To idealny pomysł na spotkanie z przyjaciółmi, zwłaszcza, że uzupełnieniem oferty kulinarnej jest rozbudowana karta koktajli i piw – podsumowuje Magdalena Chrzanowska.
W restauracji można także zorganizować spotkanie rodzinne, imprezę okolicznościową lub integrację pracowniczą. Stopiątka In Italia w Manufakturze jest 9. lokalem w tym koncepcie i pierwszym poza stolicą. Ma powierzchnię 160,1 m kw. Łącznie na terenie całej Polski działa już blisko 60 lokali sieci należącej do Mastergrupy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

Kufle i Widelce

Kufle i Widelce to lokal w Krakowie, którego motto brzmi: "Gotujemy do piwa, pijemy do jedzenia".

MATCHA TEA HOUSE

Właściciele Izumi Sushi - Alicja Than i Alon Than - otworzyli w marcu przy warszawskim placu Zbawiciela Matcha Tea House. Jest to herbaciarnia skupiona wokół japońskiej zielonej herbaty. Wypijemy tu przykładowo najszlachetniejszą japońską herbatę gyokuro, herbatę matcha, a także Matcha Latte.

AIÖLI

Otwarty w marcu tego roku Aiöli inspired by Gdańsk to pierwszy lokal pod marką Aiöli w Gdańsku. Dwa pozostałe mieszczą się Warszawie - Aiöli Cantine Bar Cafe Deli Świętokrzyska i Aiöli inspired by Mini Plac Konstytucji.

Sato Gotuje - jedzenie w japońskim stylu izakaya

Kilka miesięcy temu na warszawskiej Ochocie otworzył się lokal Sato Gotuje. Choć sporo oddalony od centrum Warszawy, już w pierwszych tygodniach po otwarciu cieszył się ogromnym powodzeniem.

Fork Restaurant w Warszawie - polska kuchnia z międzynarodowym akcentem

Fork Restaurant to drugi autorski lokal znanego szefa kuchni Roberta Sowy. Działa od października ub.r. przy ul. Wspólnej, zaledwie dwie przecznice od pierwszego konceptu - N31 przy Nowogrodzkiej, który w ciągu trzech lat działalności doczekał się tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce 2017.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej