x

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Kategoria: Miejsca

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
W drugiej połowie sierpnia w Hali Hutnik gości powita Gringo Bar, czyli stworzony przez Macieja „Bilona” Bilkę koncept, którego fundamentem jest serwowanie świeżego i zdrowego jedzenia w wyrazistej, meksykańskiej odsłonie.  W ofercie znajdą się smaczne tacos, nachosy, burritto.

Wśród nowości kulinarnych pojawi się również międzynarodowa sieć Manaya Mushashi, oferująca pyszne rameny oraz tsukemeny. W lipcu swoje drzwi dla wszystkich odwiedzających otworzyła Sushi Zushi, czyli sieć restauracji z japońskim jedzeniem w polskim wydaniu.

Zwolenników hiszpańskich tapas ucieszy fakt, że od niedawna można ich skosztować w restauracji Sobremesa, która słynie z najlepszych przekąsek rodem z katalońskiej cociny i w której już niebawem będzie można smakować win z najlepszych południowych winnic.

Spotkania i Dania to także wyjątkowy taras oraz Dechy, które zapraszają na wydarzenia skierowane do wszystkich gości, bez względu na wiek, czy upodobania muzyczne. W czwartkowe wieczory urządzane są tutaj bielańskie potańcówki. Dla wszystkich zwolenników kultury przygotowano również cykl spektakli Teatru Pijana Sypialnia – Teatr na Leżakach.

Więcej informacji: www.galeriamlociny.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej