x

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Kategoria: Miejsca    08.08.2019

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
W drugiej połowie sierpnia w Hali Hutnik gości powita Gringo Bar, czyli stworzony przez Macieja „Bilona” Bilkę koncept, którego fundamentem jest serwowanie świeżego i zdrowego jedzenia w wyrazistej, meksykańskiej odsłonie.  W ofercie znajdą się smaczne tacos, nachosy, burritto.

Wśród nowości kulinarnych pojawi się również międzynarodowa sieć Manaya Mushashi, oferująca pyszne rameny oraz tsukemeny. W lipcu swoje drzwi dla wszystkich odwiedzających otworzyła Sushi Zushi, czyli sieć restauracji z japońskim jedzeniem w polskim wydaniu.

Zwolenników hiszpańskich tapas ucieszy fakt, że od niedawna można ich skosztować w restauracji Sobremesa, która słynie z najlepszych przekąsek rodem z katalońskiej cociny i w której już niebawem będzie można smakować win z najlepszych południowych winnic.

Spotkania i Dania to także wyjątkowy taras oraz Dechy, które zapraszają na wydarzenia skierowane do wszystkich gości, bez względu na wiek, czy upodobania muzyczne. W czwartkowe wieczory urządzane są tutaj bielańskie potańcówki. Dla wszystkich zwolenników kultury przygotowano również cykl spektakli Teatru Pijana Sypialnia – Teatr na Leżakach.

Więcej informacji: www.galeriamlociny.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mateusz Gessler otworzy restaurację w Elektrowni Powiśle

Elektrownia Powiśle przyciąga interesujące koncepty - to tu swoją nową restaurację otworzy Mateusz Gessler, znany kucharz i restaurator. Chce w niej serwować dania łączące polską tradycję z orientalnymi inspiracjami.

Levant - nowa wirtualna restauracja wege z portfolio Sfinks Polska

Menu Levant - hummus & falafel obejmuje 20 roślinnych oraz bezmięsnych dań inspirowanych kuchnią Bliskiego Wschodu. To kolejna wirtualna marka Sfinksa, czyli koncept bez stacjonarnych lokali skupiający się na sprzedaży dań w dostawie i na wynos.

Warszawska Restauracja Forty

Na terenie industrialnego Fortu Mokotów stoi otoczony starymi drzewami zabytkowy budynek z czerwonej cegły. Do niedawna funkcjonował jako przestrzeń eventowa, a po trzymiesięcznym remoncie powstała w nim restauracja Forty, która pierwszych gości przyjęła w grudniu.

Wstąp na McBurgera w drodze do Energylandii

30 sierpnia została otwarta długo wyczekiwana restauracja McDonald’s w Zatorze. Lokal znajduje się przy ul. Władysława Grabskiego 16 na trasie prowadzącej do największego w Polsce parku rozrywki Energylandia.

Zbliża się otwarcie Elektrowni Powiśle

Już niedługo zostanie otwarta zrewitalizowana Elektrownia Powiśle. Sprawdź, kiedy będzie można skorzystać z pełnej oferty sklepów i gastronomii.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej