x

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Kategoria: Miejsca    08.08.2019

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
Spotkania i Dania w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
W drugiej połowie sierpnia w Hali Hutnik gości powita Gringo Bar, czyli stworzony przez Macieja „Bilona” Bilkę koncept, którego fundamentem jest serwowanie świeżego i zdrowego jedzenia w wyrazistej, meksykańskiej odsłonie.  W ofercie znajdą się smaczne tacos, nachosy, burritto.

Wśród nowości kulinarnych pojawi się również międzynarodowa sieć Manaya Mushashi, oferująca pyszne rameny oraz tsukemeny. W lipcu swoje drzwi dla wszystkich odwiedzających otworzyła Sushi Zushi, czyli sieć restauracji z japońskim jedzeniem w polskim wydaniu.

Zwolenników hiszpańskich tapas ucieszy fakt, że od niedawna można ich skosztować w restauracji Sobremesa, która słynie z najlepszych przekąsek rodem z katalońskiej cociny i w której już niebawem będzie można smakować win z najlepszych południowych winnic.

Spotkania i Dania to także wyjątkowy taras oraz Dechy, które zapraszają na wydarzenia skierowane do wszystkich gości, bez względu na wiek, czy upodobania muzyczne. W czwartkowe wieczory urządzane są tutaj bielańskie potańcówki. Dla wszystkich zwolenników kultury przygotowano również cykl spektakli Teatru Pijana Sypialnia – Teatr na Leżakach.

Więcej informacji: www.galeriamlociny.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bez Tytułu po lockdownie: stawiamy na foodsharing

Celebrowanie posiłków łączy ludzi! Foodsharing, czyli dzielenie się jedzeniem przy stole, ma szansę po lockdownie zrewolucjonizować trendy restauracyjne - z tego założenia wychodzi warszawski lokal Bez Tytułu, oferując w menu wiele potraw do podziału.

Rzeszowskie Wina Dajcie

Podkarpacie powoli wyrasta na poważny region winiarski, powstaje tu coraz więcej winnic, a rodzimi winiarze z roku na rok produkują lepsze wina.

Deseo w Browarach Warszawskich otwarte

W Browarach Warszawskich na Woli przybywa ciekawych konceptów gastronomicznych. Kolejna nowa miejscówka to lokal sieci cukierni Deseo serwującej kunsztowne ciastka. Słodkie dzieła sztuki w gablotach przyciągają wzrok najbardziej wyrafinowanych łasuchów.

Warszawska Batida świętuje 30-lecie

W styczniu swój jubileusz obchodzi Batida, firma która nieprzerwanie od 30 lat serwuje swoim gościom jedne z najlepszych ciast w Warszawie.

Munchies

Munchies tworzą Piotr Kubera, Jacek Tymburski oraz Adrian Tarkowski. Poznali się, pracując w Atelier Amaro. W zeszłym roku serwowali jedzenie na barce Wynurzenie w Warszawie, a w czerwcu tego roku otworzyli Munchies w Lublinie, gdzie dołączył do nich Jan Raczkowski.

Otorongo w Warszawie - wegetariańska kuchnia inspirowana Ameryką Południową

W centrum stolicy od grudnia 2019 r. funkcjonuje oaza dla roślinożerców - to niewielka restauracja Otorongo. Od innych wegańsko-wegetariańskich konceptów różni się tym, że większość serwowanych w niej dań nawiązuje do kuchni Ameryki Południowej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej