MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Europejski Targ Produktów Regionalnych. Foto: materiały prasowe.
Europejski Targ Produktów Regionalnych. Foto: materiały prasowe.
Europejskie Targi Produktów Regionalnych od dziesięciu lat skupiają producentów tradycyjnych wyrobów z Polski i innych krajów. Głównym punktem corocznego programu jest konkurs na „Najlepszy Produkt Spożywczy”, w którym udział biorą wystawcy spożywczych produktów regionalnych. W jury zasiądzie m.in. Renata Nowicka, przedstawicielka MAKRO Polska. W czasie wydarzenia rozpocznie się także akcja informacyjna zapraszająca na podhalański szlak kulinarny, uruchomiony w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne.

Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich jest również ciekawym akcentem tegorocznych targów. Impreza odbędzie się w świąteczny czwartek 15 sierpnia. Czeka nas wiele atrakcji, m.in. konkurs na najlepszy oscypek. Współorganizatorem konkursu jest Regionalny Związek Hodowców Owiec i Kóz, którego członkowie zasiadają w jury, oceniając 10 najlepszych oscypków z bacówek ze Szlaku Oscypkowego i wybierając zwycięzcę.

W ramach Targów dania wpisane w historię Podhala zaprezentują szefowie kuchni restauracji biorących udział w programie Polskie Skarby Kulinarne, którego mecenasem jest firma MAKRO, m.in. Sławomir Saguła – Rezydencja Gubałówka, Roman Gierasik – Schronisko Smaków, Jan Antoł – Hotel Tatradycja, Mateusz Bafia – Restauracja STRH, Michał Cichemski – Dworzec Tatrzański.

Europejski Targ Produktów Regionalnych odbędzie się w dniach 11-15 sierpnia 2019 na Górnej Równi Krupowej w Zakopanem.

Więcej informacji na temat podhalańskiego szlaku kulinarnego i programu Polskie Skarby Kulinarne można znaleźć na stronie programu www.polskieskarby.pl.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Warsztaty Flavor Your World z sosami TABASCO®

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz dla dorosłych porowadzi w Zgierzu i w Warszawie Gary Evans, International Corporate Chef TABASCO®.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej