x

Cold Brew, czyli idealna kawa na lato!

Kategoria: Produkty

Tego lata zapraszamy do Costa Coffee na kawę w delikatnej, ale mocno pobudzającej odsłonie. Cold Brew to idealny wybór dla spragnionych orzeźwienia. Ta zimna kawa serwowana jest w wersji klasycznej lub z aksamitną, mleczną pianką. A fanów owocowo-wakacyjnych smaków oczaruje wersja truskawkowa!

Klasyczne Cold Brew. Foto: materiały prasowe.
Klasyczne Cold Brew. Foto: materiały prasowe.
Cold Brew z mleczną pianką. Foto: materiały prasowe.
Cold Brew z mleczną pianką. Foto: materiały prasowe.
Cold Brew truskawkowe. Foto: materiały prasowe.
Cold Brew truskawkowe. Foto: materiały prasowe.
Cold Brew to kawa niezwykła. W odróżnieniu od kaw z ekspresu ciśnieniowego Cold Brew przygotowywane jest w niskiej temperaturze. Najwyższej jakości kolumbijska kawa macerowana jest przez 20 godzin, dzięki czemu uzyskuje subtelny smak bez goryczki i kwasowości. Dodatkowo, kawa jest niskokaloryczna i ma moc podwójnego espresso. Cold Brew to naturalne pobudzenie w postaci czystej, kawowej esencji. Idealna propozycja na upalny dzień.

W letnim menu Costa Coffee znajdziemy klasyczne Cold Brew w wersji bez mleka oraz w opcji z zimną, mleczną pianką, która konsystencją przypomina gęsty, aksamitny jogurt. Natomiast pyszne Cold Brew truskawkowe serwowane jest z posypką z liofilizowanych truskawek oraz z puree z tych słodkich owoców.
Lato w Costa Coffee upływa na zimnej, orzeźwiającej kawowej fali!

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

LODY MASCARPONE Z ZIELONEJ BUDKI

Szukając inspiracji, sprawdzamy trendy krajowe i międzynarodowe, ale co najważniejsze - rozmawiamy z tymi, którzy są klientami na co dzień w naszych punktach gastronomicznych, lodziarniach, kawiarniach, restauracjach i sklepach.

Sposób na upał - soki z lodówki

W upalne dni warto zadbać o właściwe nawodnienie organizmu. Najlepiej sięgnąć po produkty, które nie tylko ugaszą nasze pragnienie, ale i sprawią że poczujemy się lepiej. Tłoczone na zimno soki owocowe są równie orzeźwiające, co odżywcze!

KRUSZWICA OLEJ Z ESENCJĄ MASŁA - NOWOŚĆ DLA PROFESJONALISTÓW

Naturalne składniki, maślany smak i temperatura dymienia do 220°C to odpowiedź na rosnące oczekiwania świata gastronomii. Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze, opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

Majonez Kielecki doceniony przez uznanych szefów kuchni

Marka Majonez Kielecki zdobyła prestiżowe wyróżnienie Superior Taste Award przyznane przez International Taste Institute.

RĘKAW RENGO HITEM CUKIERNICZYM

Gotowy do użycia rękaw cukierniczy z nadzieniami nagrodzono na jubileuszowej, 10. edycji targów Expo Sweet. Konkurs zorganizował "Przegląd Piekarski i Cukierniczy". Nagrody rozdano w trzech kategoriach. Rękaw Rengo zdobył tytuł Hitu Cukierniczego.

FRYTURA DO ZADAŃ SPECJALNYCH!

Koneser Gold Frytura palmowa 100% firmy Bielmar to wysokiej jakości tłuszcz roślinny przeznaczony do wielokrotnego, głębokiego smażenia. Starannie dobrane składniki frytury gwarantują jej stabilność w trakcie użycia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej