Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Race to Racer Caffè Vergnano. Foto: materiały prasowe.
Race to Racer Caffè Vergnano. Foto: materiały prasowe.
Kwalifikacje do wielkiego finału odbędą się w Gdańsku, Krakowie, Wrocławiu i Katowicach. Uczestnicy powalczą o ekspres Sanremo Cafè Racer o wartości 50 tysięcy złotych oraz kurs jazdy sportowej z kierowcą rajdowym Michałem Kościuszko. Udział w zawodach jest bezpłatny.

To pierwsza edycja konkursu Race to Racer Caffè Vergnano. Zawody odbywać się będą w wyjątkowej formule – bariści zmierzą się w systemie pucharowym. Uczestnicy eliminacji zostaną losowo zestawieni w pary. Każdy zawodnik będzie miał za zadanie przygotować 6 wylosowanych kaw. Bariści będą rywalizować w dwójkach, wykonując zamówienia równolegle. Do kolejnej rundy przejdzie osoba, która lepiej i szybciej wykonała zadanie. Jury będzie zwracać uwagę na technikę wykonania oraz jakość napojów. Ocenie podlegać będzie również czystość stanowiska pracy i sprzętu, uzyskany czas oraz poprawność wydania otrzymanych zamówień. Udział w kwalifikacjach mogą wziąć bariści z całej Polski, niezależnie od marki kawy z którą pracują na co dzień.

Osoby, które zajmą dwa pierwsze miejsca podczas każdej z eliminacji, otrzymają prawo do występu w wielkim finale, który odbędzie się w Krakowie. Dodatkowo zwycięzca regionalnych kwalifikacji otrzyma ekspres ciśnieniowy Caffè Vergnano Tre Mini oraz komplet dzbanków do spieniania mleka Barista Space.

Harmonogram Race to Racer Caffè Vergnano. Foto: materiały prasowe.
Harmonogram Race to Racer Caffè Vergnano. Foto: materiały prasowe.
Regionalne eliminacje, podczas których wyłonieni zostaną finaliści odbędą się:
– 10 sierpnia w Gdańsku,
– 8 września w Krakowie,
– 19 października we Wrocławiu,
– 31 listopada w Katowicach.

Wielki finał zaplanowany jest na 14 grudnia 2019 w Krakowie.

Zwycięzca finału Race to Racer otrzyma zaproszenie na kurs jazdy sportowej z kierowcą rajdowym Michałem Kościuszko oraz możliwość bezpłatnego wypożyczenia na okres 24 miesięcy ekspresu Sanremo Cafè Racer o wartości 50 tys. złotych!

Zgłoszeń do eliminacji należy dokonywać mailowo na adres: ossowska_aleksandra@espresso.pl.

Udział w konkursie jest bezpłatny, liczba miejsc jest ograniczona.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Warsztaty Flavor Your World z sosami TABASCO®

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz dla dorosłych porowadzi w Zgierzu i w Warszawie Gary Evans, International Corporate Chef TABASCO®.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej