x

Nocna Zmiana

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja pierwszego nocnego marketu w Krakowie. Prezentujemy krótką fotorelację z wydarzenia.

Nocna Zmiana. Foto: materiały prasowe.
Nocna Zmiana. Foto: materiały prasowe.
W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja Nocnej Zmiany. Nocny market wystartował w piątkowe popołudnie karmiąc i bawiąc gości na krakowskim polu do późnych godzin nocnych. Organizatorzy szacują, że przez trzy kolejne dni ogrody Hali 100-lecia Cracovii odwiedziło 4 000 Krakowian. Ogromna frekwencja zaskoczyła pozytywnie nie tylko organizatorów, ale i wystawców, którym podczas eventu zdarzyło się ogłaszać przerwy, w związku z wyczerpaniem zapasów jedzenia. Na gości czekał pyszny street food, rzemieślnicze napoje, a także dobra muzyka. Pierwsza edycja zgromadziła 12 wystawców.

Strefa dla psiaków. Foto: materiały prasowe.
Strefa dla psiaków. Foto: materiały prasowe.
Zielony teren za Halą 100-lecia Cracovii wypełnił się w ten weekend światełkami, a także neonami. Organizatorzy zadbali o to, by stworzyć przyjazną i pełną uroku przestrzeń, w której goście będą mogli wspólnie spędzać miło czas niezależnie od pory dnia. Poza leżakami oraz specjalnymi namiotami z wyznaczonym miejscem do odpoczynku, odwiedzający mieli okazję skorzystania z darmowej wypożyczalni kocyków. Ponadto organizatorzy zadbali także o czworonogi wyznaczając specjalną strefę z wodą dla psiaków.

Start Nocnej Zmiany to niewątpliwie świetna okazja dla mieszkańców Krakowa i osób odwiedzających to miasto na spędzenie letnich popołudni i wieczorów w centrum miasta. Dogodna lokalizacja, muzyczne atrakcje, specjalne strefy tematyczne oraz najlepszy, ciągle zmieniających się street food zachęcają do wizyty w tym miejscu w towarzystwie przyjaciół czy rodziny.

Stoiska ze street foodem. Foto: materiały prasowe.
Stoiska ze street foodem. Foto: materiały prasowe.
Miejsce: Ogród na tyłach Hali 100-lecia Cracovia, przy ul. Focha 40

Daty, w których odbędą się kolejne eventy:
– 02-04.08
– 09-11.08
– 16-18.08
– 06-08.09
– 13-15.09
– 20-22.09

Godziny działania Nocnej Zmiany:
piątki: 16:00 - 02:00
soboty: 14:00 - 02:00
niedziele: 13:00 - 23:00

Szczegóły dotyczące poszczególnych weekendów działania pop-upowego nocnego marketu odnaleźć można na stronie wydarzenia na https://www.facebook.com/nocnazmianakrk/.

Plac rozświetlony lampkami. Foto: materiały prasowe.
Plac rozświetlony lampkami. Foto: materiały prasowe.
Wypożyczalnia kocyków. Foto: materiały prasowe.
Wypożyczalnia kocyków. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Namiaoty i leżaki. Foto: materiały prasowe.
Namiaoty i leżaki. Foto: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Selgros fundatorem Wigilii Caritas dla niemal 10 tys. osób

To już 16 raz kiedy przy wigilijnym stole Caritas spotkają się samotni i potrzebujący. Współorganizatorem tego ważnego wydarzenia jest Selgros Cash&Carry, dzięki czemu może przyjąć ono charakter ogólnopolski. Firma przekazała na ten cel ponad 35 ton żywności.

Kulinarny tygiel pięciu kultur

Po raz kolejny Transatlantyk Festival zaprosił na wyjątkowe spotkanie sztuki filmowej i kulinarnej, czyli Kino Kulinarne przygotowywane we współpracy z 68. Berlinale Kulinarisches Kino. Festiwal odbywający się w Łodzi gromadzi co roku setki gości.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

Rekordowa edycja Fine Dining Week

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej