x

Nocna Zmiana

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja pierwszego nocnego marketu w Krakowie. Prezentujemy krótką fotorelację z wydarzenia.

Nocna Zmiana. Foto: materiały prasowe.
Nocna Zmiana. Foto: materiały prasowe.
W miniony weekend odbyła się pierwsza edycja Nocnej Zmiany. Nocny market wystartował w piątkowe popołudnie karmiąc i bawiąc gości na krakowskim polu do późnych godzin nocnych. Organizatorzy szacują, że przez trzy kolejne dni ogrody Hali 100-lecia Cracovii odwiedziło 4 000 Krakowian. Ogromna frekwencja zaskoczyła pozytywnie nie tylko organizatorów, ale i wystawców, którym podczas eventu zdarzyło się ogłaszać przerwy, w związku z wyczerpaniem zapasów jedzenia. Na gości czekał pyszny street food, rzemieślnicze napoje, a także dobra muzyka. Pierwsza edycja zgromadziła 12 wystawców.

Strefa dla psiaków. Foto: materiały prasowe.
Strefa dla psiaków. Foto: materiały prasowe.
Zielony teren za Halą 100-lecia Cracovii wypełnił się w ten weekend światełkami, a także neonami. Organizatorzy zadbali o to, by stworzyć przyjazną i pełną uroku przestrzeń, w której goście będą mogli wspólnie spędzać miło czas niezależnie od pory dnia. Poza leżakami oraz specjalnymi namiotami z wyznaczonym miejscem do odpoczynku, odwiedzający mieli okazję skorzystania z darmowej wypożyczalni kocyków. Ponadto organizatorzy zadbali także o czworonogi wyznaczając specjalną strefę z wodą dla psiaków.

Start Nocnej Zmiany to niewątpliwie świetna okazja dla mieszkańców Krakowa i osób odwiedzających to miasto na spędzenie letnich popołudni i wieczorów w centrum miasta. Dogodna lokalizacja, muzyczne atrakcje, specjalne strefy tematyczne oraz najlepszy, ciągle zmieniających się street food zachęcają do wizyty w tym miejscu w towarzystwie przyjaciół czy rodziny.

Stoiska ze street foodem. Foto: materiały prasowe.
Stoiska ze street foodem. Foto: materiały prasowe.
Miejsce: Ogród na tyłach Hali 100-lecia Cracovia, przy ul. Focha 40

Daty, w których odbędą się kolejne eventy:
– 02-04.08
– 09-11.08
– 16-18.08
– 06-08.09
– 13-15.09
– 20-22.09

Godziny działania Nocnej Zmiany:
piątki: 16:00 - 02:00
soboty: 14:00 - 02:00
niedziele: 13:00 - 23:00

Szczegóły dotyczące poszczególnych weekendów działania pop-upowego nocnego marketu odnaleźć można na stronie wydarzenia na https://www.facebook.com/nocnazmianakrk/.

Plac rozświetlony lampkami. Foto: materiały prasowe.
Plac rozświetlony lampkami. Foto: materiały prasowe.
Wypożyczalnia kocyków. Foto: materiały prasowe.
Wypożyczalnia kocyków. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Oferta gastronomiczna. Foto: materiały prasowe.
Namiaoty i leżaki. Foto: materiały prasowe.
Namiaoty i leżaki. Foto: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

PYSZNE.PL OGŁOSIŁO ZWYCIĘZCÓW BEST RESTAURANTS AWARDS

Pizza Winchester w Krakowie zwyciężyła w konkursie organizowanym przez Pyszne.pl, pokonując ponad 614 nominowanych restauracji w całym kraju. Ich ocena była oparta na kilku czynnikach takich jak: jakość jedzenia, jakość dostawy i liczba recenzji w porównaniu do liczby zamówień.

NOWE WYRÓŻNIENIA DLA POLSKICH RESTAURACJI

Na początku marca ukazała się najnowsza edycja jednego z najważniejszych przewodników gastronomicznych na świecie - Czerwonego Przewodnika "Main Cities of Europe ". Po raz kolejny wydawnictwo obejmuje dwa polskie miasta: Warszawę i Kraków.

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Czym jest kuchnia polska?

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do przesyłania uwag i opinii na temat dokumentu "Kuchnia polska. Tradycja, teraźniejszość, wspólnota."

KOLACJA DLA ZIEMI Z JRE

22 kwietnia br. w Pałacu Ciekocinko odbyła się "Kolacja dla Ziemi" - wydarzenie, którego inicjatorem była organizacja JRE Polska. W wydarzeniu wzięli udział polscy i zagraniczni szefowie należący do JRE Polska: Adrian Klonowski, Paweł Dołżonek, Luca Marchini, Lukas Kapeller.

Finał II edycji konkursu "KUKBUK Poleca"

Do akcji zgłoszono blisko 700 produktów od prawie 200 lokalnych producentów i właścicieli gospodarstw agroturystycznych. 24 z nich z certyfikatami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu casual?

Karta napojów w restauracji casualowej to jeden z filarów przychodów lokalu i należy ją traktować równie poważnie jak kartę dań, a zatem tworzyć na podstawie profesjonalnej wiedzy i umiejętnie sprzedawać.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej