Kobiecy punkt jedzenia
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Pod koniec sierpnia zapraszamy do restauracji Concordia Taste na charytatywną kolację, podczas której w roli głównej wystąpią kobiety! Będą gotować, inspirować, opowiadać i pokazywać, że mogą wszystko i wszędzie!

Profesjonalna gastronomia to wciąż obszar zdominowane przez mężczyzn. To oni na ogół pełnią rolę szefów kuchni, wygrywają najważniejsze konkursy kulinarne i zabierają głos w istotnych kwestiach związanych z gotowaniem.

Czy to oznacza, że kobiety nie mają tu nic do powiedzenia? Oczywiście nie! Kobiet w gastronomii nie brakuje i wiele z nich swoim talentem, energią, kreatywnością i osobowością może śmiało konkurować z mężczyznami. Do tego ich propozycje kulinarne mają swój niepowtarzalny charakter i smak!

To właśnie z potrzeby pokazania kobiecych osobowości w gastronomii powstał pomysł na „Kobiecy punkt jedzenia”. W Concordia Taste podczas jednego wieczoru spotka się sześć utalentowanych kobiet, które pokażą, że w profesjonalnej kuchni kobiecy głos jest jak najbardziej słyszalny i zauważalny!

Kobiety to znane szefowe kuchni:
– Maria Przybyszewska (Cafe Bar Havana, Warszawa),
– Justyna Słupska-Kartaczowska (jadka, Wrocław),
– Katarzyna Daniłowicz (Olszewskiego 128, Wrocław),
– Malika Szyc-Juchnowicz (Malika, Gdynia),
– Kasia Górczyk-Bąk (Concordia Taste, Poznań),
– Ewelina Gracz (Nadzieja, Poznań).

Każda z nich przygotuje jedną potrawę, w której pokaże swój talent i kreatywność. Za pairing win do menu odpowiadać będzie Kamila Dzierżawska (Pałac Mała Wieś, Bielsk Duży).

W trakcie kolacji wyświetlimy film "Fundamenty" reżyserii Olgi Badowskiej i Bartka Dziamskiego. Partnerem kolacji jest Fundacja "Kosmos dla Dziewczynek", wspierająca rozwój małych kobiet już od najmłodszych lat. W dniu kolacji odbędzie się licytacja, z której dochód zostanie przekazany na cele statutowe Fundacji.

Wydarzenie poprowadzi Małgorzata Minta | Minta Eats.

Rezerwacje: restauracja@concordiataste.pl | 609002964

Termin: 30 sierpnia, godz. 19.30

Bilety: 140 zł

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej