x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Polska vs. reszta świata

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Warsztaty degustacyjne "w ciemno", na których uczestnicy będą mieli okazję porównać wina polskie i zagraniczne.

Bardzo lubiany przez wszystkich, budzący wiele emocji pojedynek win polskich i zagranicznych. Arbitrem w tym meczu będzie zgromadzona publiczność, a moderatorem jak zwykle: Tomasz Kolecki. Osobiście wybierze on najlepsze polskie etykiety, które uczestnicy warsztatów będą porównywać ze zbliżonymi do nich stylistycznie odpowiednikami pochodzącymi z tradycyjnych regionów winiarskich. Degustacja oczywiście będzie odbywać się „w ciemno”.

Poprzednie edycje "Polska vs. reszta świata" pokazały, że po obu stronach mogą pojawiać się całkiem nieźli zawodnicy, a wynik pojedynku może bardzo zaskoczyć…

Kto wygra w tym roku? Koniecznie przyjdźcie sprawdzić.

Prowadzenie: Tomasz Kolecki

Bilety w cenie 50 zł dostępne na: https://evenea.pl/event/828053-12xivmdwwarsztaty2

Miejsce: Salon Win, w Jaśle, ul. Wyspiańskiego 1

Organizatorami warsztatów są Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy "Vinum pro cultura", Stowarzyszenie Sommelierów Polskich i Winnicomania, partnerami: Miasto Jasło i Województwo Podkarpackie.

Magazyn „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Konkurs "Greater Poland" Beer Cup 2019

8 i 9 listopada w Poznaniu zostanie wybrane najlepsze piwo i cydr konkursu "Greater Poland" Beer Cup organizowanego przez Poznańskie Targi Piwne. To konkurs otwarty dla profesjonalnych browarów i cydrowni z kraju i z zagranicy. Zgłoszenia można przesyłać do 31 października 2019 roku.

Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Warszawski Festiwal Kawy i Czekolady

7 i 8 grudnia zapraszamy do Centrum Praskiego Koneser na zniewalająco pachnący i kuszący smakiem Festiwal, który każdego odwiedzającego zabierze w magiczną podróż do świata kawy i czekolady.

Horeka Expo Rzeszów 2019

16-17 października 2019 r. w G2A Arena w podrzeszowskiej Jasionce odbędą się pierwsze i jedyne na Podkarpaciu targi dla branży gastronomicznej i hotelarskiej Horeka Expo Rzeszów.

Kolacja charytatywna Szychy na Szychcie

Trzecia już kolacja w wydaniu Szych na Szychcie będzie interpretacją kuchni pasterskiej górali Beskidu. 5 grudnia w Hotelu Vestina w Wiśle dziesiątka najlepszych szefów kuchni z regionu przygotuje posiłek na bazie regionalnych produktów od agroturystycznych gospodarzy.

FILMS for FOOD - Alain Ducasse: kuchenne wyzwania

12 kwietnia o godz. 19:30 zaprezentowany zostanie film dokumentalny pt. "Alain Ducasse: kuchenne wyzwania" ("La quête d'Alain Ducasse" ). Po filmie odbędzie się też dyskusja o kuchni francuskiej z udziałem gości specjalnych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej