x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Alkomat i wino, czyli jak degustować odpowiedzialnie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Warsztaty z rodzaju pożytecznych, lecz absolutnie nie pozbawione przyjemności. Nie tylko dla kierowców.

Uczestnicy warsztatów dowiedzą się:
– jak metabolizowany jest alkohol w organizmie człowieka?
– czy istnieje „bezpieczna” ilość wina, po której można prowadzić i czy jest taka sama dla wszystkich?
– czy budowa ciała i płeć ma wpływ na to, jak działa na nas alkohol?

W trakcie warsztatów będzie można poznać odpowiedzi na wiele praktycznych pytań związanych z winem i swoim organizmem. Teoria będzie połączona z praktyką – degustacja bardzo dobrych polskich win pozwoli „na przykładach” przekonać się, jak działa alkohol.

Po tych warsztatach z pewnością będziecie wiedzieć, jak degustować odpowiedzialnie.

Prowadzenie: Kajetan Zalewski, Tomasz Kolecki

Bilet w cenie 50 zł dostępne na: https://evenea.pl/event/828053-11xivmdwwarsztaty1

Miejsce: Salon Win, w Jaśle, ul. Wyspiańskiego 16

Organizatorami warsztatów są: Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy "Vinum pro cultura", Stowarzyszenie Sommelierów Polskich i Winnicomania, partnerami: Miasto Jasło i Województwo Podkarpackie.

Magazyn „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej