x

"Przejdź na Ty" w różnych stylach

Kategoria: Produkty

Tyskie Pilzne, Pszenne i Palone - to trzy piwne nowości, które stanęły na sklepowych półkach obok doskonale znanego Tyskie Gronie. Nowe style powstały dzięki doświadczeniu browarników z Tyskich Browarów Książęcych, w oparciu o tradycyjne receptury z XVIII, XIX i XX wieku.

Tyskie Browary Książęce to miejsce, w którym od ponad 400 lat z pasją i zaangażowaniem warzy się piwo. Jego archiwa są pełne dawnych receptur stworzonych na bazie doświadczeń, umiejętności i pomysłów zbieranych przez setki lat. Dzięki tym korzeniom, na bazie historycznych przepisów i w oparciu o dawne kanony, piwowarzy z Tychów uwarzyli 3 nowe style piwa Tyskie: Pilzne, Pszenne i Palone.

Tyskie Pilzne – polsko-czeskie doświadczenie od XVIII w.
Pierwsze piwa pilzneńskie powstały w połowie XVIII wieku. Dziś piwowarzy z Tyskich Browarów Książęcych postanowili odtworzyć dawną recepturę pilzneńskiego lagera, który był warzony w Tychach w latach 20-tych minionego wieku. Tak powstało Tyskie Pilzne. Charakteryzuje je wyraźna goryczka oraz klarowny, złocisty kolor.

Tyskie Pszenne – powrót do polskiej specjalności
Do XIX wieku na ziemiach polskich to właśnie piwa pszeniczne były polską specjalnością. Idąc tym tropem piwowarzy Tyskich Browarów Książęcych stworzyli recepturę Tyskiego Pszennego, czyli pszenicznego lagera dolnej fermentacji. Złota barwa, naturalne zmętnienie - to jego najważniejsze cechy. Browarnicy zastosowali do warzenia Tyskiego Pszennego dokładnie wymierzoną, niewielką dawkę chmielu. Dzięki temu, piwo nie ma goryczki i doskonale orzeźwia.

Tyskie Palone – ciemne, lekkie od śląskich piwowarów
Tyskie Palone to spadkobierca hitu z lat 70-tych XX wieku – lekkiego, ciemnego piwa Kuracyjnego. Łączy w sobie nuty kawowe, karmelową słodycz i łagodną goryczkę. Drożdże piwowarskie przerabiają tylko część cukrów pochodzących ze słodu na alkohol. Dzięki temu piwosze mogą cieszyć się smakiem pełnego piwa bez wysokiej zawartości alkoholu. Tyskie Palone najlepiej podawać w temperaturze około 5-6 stopni Celsjusza. W takiej temperaturze piwo nabiera cech charakterystycznych dla mrożonej kawy.

Nowe style Tyskiego są dostępne w zwrotnych butelkach 500ml na terenie całej Polski. Stanęły na półkach sklepowych obok Tyskie Gronie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NEGRONI RUBINO OD MARTINI

Martini Riserva Speciale Bitter powstał na bazie oryginalnego przepisu z 1872 r. ze składników w 100 proc. naturalnych. Do jego produkcji zastosowano ponad 20 rodzajów ziół i korzeni.

NOWA ODSŁONA SŁODKICH SOSÓW FANEX

Fanex - polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził kolejne zmiany dotyczące identyfikacji wizualnej opakowań swoich produktów. Słodkie sosy deserowe, są teraz dostępne w nowych butelkach w kolorze ecru.

NATURALNE I NIEZAWODNE SOSY DLA RESTAURACJI

Greenyard Frozen Poland wprowadził właśnie na rynek 4 idealnie kremowe i pełne smaku sosy: holenderski, pieczarkowy, pieprzowy i berneński w 1-kg opakowaniach pod dobrze znaną w kanale HoReCa marką Pinguin.

Lekkie dania z łososiem na upalne dni

Z nadejściem ciepłych dni mamy ochotę na lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu potrawy. Idealnym rozwiązaniem w taką pogodę może być łosoś, który smakuje wybornie w każdej postaci.

Mniej znaczy więcej

Ekologia to jeden z najczęściej dyskutowanych tematów tego roku. Coraz więcej firm dąży do ograniczania ilości odpadów i emisji dwutlenku węgla. Essity, właściciel marki Tork, jest uznanym liderem w dziedzinie zrównoważonego rozwoju. Dlatego Tork wprowadził nowy system papieru toaletowego bez gilzy.

OWOCE ZIMOWE - POMARAŃCZE

Ojczyzną pomarańczy najprawdopodobniej była południowo-wschodnia Azja. Dokładnie miejsce ich pochodzenia jest trudne do ustalenia, ponieważ nie rosną one w stanie dzikim.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej