x

"Przejdź na Ty" w różnych stylach

Kategoria: Produkty

Tyskie Pilzne, Pszenne i Palone - to trzy piwne nowości, które stanęły na sklepowych półkach obok doskonale znanego Tyskie Gronie. Nowe style powstały dzięki doświadczeniu browarników z Tyskich Browarów Książęcych, w oparciu o tradycyjne receptury z XVIII, XIX i XX wieku.

Tyskie Browary Książęce to miejsce, w którym od ponad 400 lat z pasją i zaangażowaniem warzy się piwo. Jego archiwa są pełne dawnych receptur stworzonych na bazie doświadczeń, umiejętności i pomysłów zbieranych przez setki lat. Dzięki tym korzeniom, na bazie historycznych przepisów i w oparciu o dawne kanony, piwowarzy z Tychów uwarzyli 3 nowe style piwa Tyskie: Pilzne, Pszenne i Palone.

Tyskie Pilzne – polsko-czeskie doświadczenie od XVIII w.
Pierwsze piwa pilzneńskie powstały w połowie XVIII wieku. Dziś piwowarzy z Tyskich Browarów Książęcych postanowili odtworzyć dawną recepturę pilzneńskiego lagera, który był warzony w Tychach w latach 20-tych minionego wieku. Tak powstało Tyskie Pilzne. Charakteryzuje je wyraźna goryczka oraz klarowny, złocisty kolor.

Tyskie Pszenne – powrót do polskiej specjalności
Do XIX wieku na ziemiach polskich to właśnie piwa pszeniczne były polską specjalnością. Idąc tym tropem piwowarzy Tyskich Browarów Książęcych stworzyli recepturę Tyskiego Pszennego, czyli pszenicznego lagera dolnej fermentacji. Złota barwa, naturalne zmętnienie - to jego najważniejsze cechy. Browarnicy zastosowali do warzenia Tyskiego Pszennego dokładnie wymierzoną, niewielką dawkę chmielu. Dzięki temu, piwo nie ma goryczki i doskonale orzeźwia.

Tyskie Palone – ciemne, lekkie od śląskich piwowarów
Tyskie Palone to spadkobierca hitu z lat 70-tych XX wieku – lekkiego, ciemnego piwa Kuracyjnego. Łączy w sobie nuty kawowe, karmelową słodycz i łagodną goryczkę. Drożdże piwowarskie przerabiają tylko część cukrów pochodzących ze słodu na alkohol. Dzięki temu piwosze mogą cieszyć się smakiem pełnego piwa bez wysokiej zawartości alkoholu. Tyskie Palone najlepiej podawać w temperaturze około 5-6 stopni Celsjusza. W takiej temperaturze piwo nabiera cech charakterystycznych dla mrożonej kawy.

Nowe style Tyskiego są dostępne w zwrotnych butelkach 500ml na terenie całej Polski. Stanęły na półkach sklepowych obok Tyskie Gronie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BAKEMASTER − NOWA MARKA NA RYNKU CUKIERNICTWA I PIEKARNICTWA

Z początkiem 2019 roku HENDI Polska wprowadza na rynek swoją nową markę − BAKEMASTER. Jest to asortyment dedykowany branży cukierniczej oraz piekarniczej.

Apple & Blackberry - nowy smak napoju Fentimans

Połączenie słodkich i aromatycznych jabłek z orzeźwiającym smakiem cierpkich jeżyn - to nowy wariant napoju gazowanego Fentimans, który trafi na polski rynek. Stworzono go z myślą o konsumentach szukających sezonowych smaków i alternatywy do klasycznych napojów gazowanych.

Zdrowe śliwki

Na polskim rynku rośnie zainteresowanie zdrową żywnością wysokiej jakości. W trend ten wpisuje się również śliwka kalifornijska, o której właściwościach kulinarnych, odżywczych i zdrowotnych można było porozmawiać z ekspertami w trakcie WorldFood Poland.

EKSPRES GAGGIA LA REALE

Ekspres Gaggia La Reale od Tchibo Coffee Service Polska Sp. z o.o.

Mniej znaczy więcej

Ekologia to jeden z najczęściej dyskutowanych tematów tego roku. Coraz więcej firm dąży do ograniczania ilości odpadów i emisji dwutlenku węgla. Essity, właściciel marki Tork, jest uznanym liderem w dziedzinie zrównoważonego rozwoju. Dlatego Tork wprowadził nowy system papieru toaletowego bez gilzy.

(NIE) SAMYM CHLEBEM... CZYLI O PIECZYWIE W RESTAURACJACH

Choć jest produktem podstawowym, ma niemal nieskończenie wiele odmian. Może być dodatkiem lub istotnym składnikiem wielu dań. Niestety, często restauratorzy o tym zapominają. Co zrobić, by urozmaicić pieczywo oferowane w restauracji?

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej