

"Przejdź na Ty" w różnych stylach


Tyskie Pilzne, Pszenne i Palone - to trzy piwne nowości, które stanęły na sklepowych półkach obok doskonale znanego Tyskie Gronie. Nowe style powstały dzięki doświadczeniu browarników z Tyskich Browarów Książęcych, w oparciu o tradycyjne receptury z XVIII, XIX i XX wieku.
Tyskie Pilzne – polsko-czeskie doświadczenie od XVIII w.
Pierwsze piwa pilzneńskie powstały w połowie XVIII wieku. Dziś piwowarzy z Tyskich Browarów Książęcych postanowili odtworzyć dawną recepturę pilzneńskiego lagera, który był warzony w Tychach w latach 20-tych minionego wieku. Tak powstało Tyskie Pilzne. Charakteryzuje je wyraźna goryczka oraz klarowny, złocisty kolor.
Tyskie Pszenne – powrót do polskiej specjalności
Do XIX wieku na ziemiach polskich to właśnie piwa pszeniczne były polską specjalnością. Idąc tym tropem piwowarzy Tyskich Browarów Książęcych stworzyli recepturę Tyskiego Pszennego, czyli pszenicznego lagera dolnej fermentacji. Złota barwa, naturalne zmętnienie - to jego najważniejsze cechy. Browarnicy zastosowali do warzenia Tyskiego Pszennego dokładnie wymierzoną, niewielką dawkę chmielu. Dzięki temu, piwo nie ma goryczki i doskonale orzeźwia.
Tyskie Palone – ciemne, lekkie od śląskich piwowarów
Tyskie Palone to spadkobierca hitu z lat 70-tych XX wieku – lekkiego, ciemnego piwa Kuracyjnego. Łączy w sobie nuty kawowe, karmelową słodycz i łagodną goryczkę. Drożdże piwowarskie przerabiają tylko część cukrów pochodzących ze słodu na alkohol. Dzięki temu piwosze mogą cieszyć się smakiem pełnego piwa bez wysokiej zawartości alkoholu. Tyskie Palone najlepiej podawać w temperaturze około 5-6 stopni Celsjusza. W takiej temperaturze piwo nabiera cech charakterystycznych dla mrożonej kawy.
Nowe style Tyskiego są dostępne w zwrotnych butelkach 500ml na terenie całej Polski. Stanęły na półkach sklepowych obok Tyskie Gronie.
Zobacz także

NOWOŚĆ OD FARM FRITES

Chrupiące łódeczki ziemniaczane ze skórką to oryginalny pomysł na dodatek do dania i przekąskę.

Tedmark - opakowania aquaTura®

W ofercie mamy ekologiczne i nadające się do kompostowania opakowania, które po prostu rozpuszczają się w wodzie morskiej.

iVario Pro od Rational. Nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni

iVario Pro ustanawia nowe standardy w profesjonalnej kuchni. System gotowania, który zachwyca inteligentnymi funkcjami i zużywa o 40% mniej energii niż tradycyjne patelnie uchylne i zwykłe patelnie.

GWIAZDORSKA OBSADA TWOJEGO MENU? TAK, CHEF!

Homar to prawdziwy celebryta wśród owoców morza, a także wschodząca gwiazda oferty Chefs Culinar. Jest uznawany za jeden z najszlachetniejszych i najdelikatniejszych przysmaków świata.

NOWOŚĆ! FRYTURA PÓŁPŁYNNA QUALITO PLUS W WIADRZE 20 L

ZT Kruszwica wprowadza nowy format opakowania dla Frytury półpłynnej Qualito Plus - funkcjonalne wiadro blaszane o pojemności 20 l. Ta uznana od lat frytura gwarantuje doskonałe efekty przy długotrwałym smażeniu produktów słodkich i wytrawnych.

NOWA LINIA MAREK WŁASNYCH MAKRO DLA WIZJONERÓW W GASTRONOMII

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadza trzy nowe marki własne z myślą o gastronomii. Makro Chef, Makro Professional i Makro Premium to linie wysokiej jakości produktów spożywczych i chemicznych oraz akcesoriów do wyposażenia, które dostosowane są do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

