

Warszawska Pyza 2019


To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.
Poszukiwane są miejsca specjalizujące się w szybkich, wygodnych w konsumpcji daniach. Na liście powinny znaleźć się zarówno knajpy serwujące kultowe frytki, hamburgery, zapiekanki, jak i food trucki, uliczne okienka, które są zasłużone, szanowane, popularne i uwielbiane. Otwarte niedawno lub kilkanaście lat temu.
Redakcja Gazety czeka na wasze zgłoszenia, bo wiecie najlepiej, na które miejsca warto głosować widelcem. Piszcie na adres: warszawskapyza@agora.pl. Spośród nadesłanych propozycji, wybrana zostanie dziesiątka miejsc pretendujących do tytułu Warszawska Pyza. Jury drogą degustacji i obrad wyłoni to najlepsze.
Finał Pyzy odbędzie się na Stadionie Narodowym podczas Festiwalu Food Trucków, czyli imprezy Żarcia na Kółkach, w dniach 24-25 sierpnia br.
Zobacz także

25 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

Już 9 października odbędzie się Dzień Własnego Biznesu - święto małych i średnich przedsiębiorców. Z tej okazji na konsumentów czekać będzie 25 tys. ofert specjalnych - w tym promocje, rabaty i gratisy w sklepach i lokalach w całym kraju.

Świąteczny catering fundacji Kuroniówka

Wystarczy zamówić świąteczny catering w Kuroniowie Diety, by ufundować obiad podopiecznemu Fundacji Kuroniówka. To już kolejna akcja charytatywna, w której organizacje te łączą siły na rzecz pomagania innym w potrzebie.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

AGENDA INSPIRACJI

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

OSTATNI MIKSER KULINARNY W TYM SEZONIE

Tym razem tematem przewodnim były ryby w kontekście Bożego Narodzenia oraz tajniki pracy sommeliera wodnego. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

