x

Warszawska Pyza 2019

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.

To kultowe wydarzenie, które powołał do życia Maciej Nowak. Tegoroczna Pyza będzie wyróżnieniem dla miejsc, które na dobre zapuściły korzenie w nadwiślańskim gruncie. Redakcja Stołecznej Gazety Wyborczej chce zebrać dziesiątkę najbardziej kultowych adresów, bez których nie wyobrażamy sobie kulinarnego życia stolicy.

Poszukiwane są miejsca specjalizujące się w szybkich, wygodnych w konsumpcji daniach. Na liście powinny znaleźć się zarówno knajpy serwujące kultowe frytki, hamburgery, zapiekanki, jak i food trucki, uliczne okienka, które są zasłużone, szanowane, popularne i uwielbiane. Otwarte niedawno lub kilkanaście lat temu.

Redakcja Gazety czeka na wasze zgłoszenia, bo wiecie najlepiej, na które miejsca warto głosować widelcem. Piszcie na adres: warszawskapyza@agora.pl. Spośród nadesłanych propozycji, wybrana zostanie dziesiątka miejsc pretendujących do tytułu Warszawska Pyza. Jury drogą degustacji i obrad wyłoni to najlepsze.

Finał Pyzy odbędzie się na Stadionie Narodowym podczas Festiwalu Food Trucków, czyli imprezy Żarcia na Kółkach, w dniach 24-25 sierpnia br.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WNĘTRZE CAMPO NAGRODZONE

Wrocławski Campo Modern Grill zaprojektowany przez Buck.Studio wygrał w międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie. Restauracja zwyciężyła z projektami restauracji z Wielkiej Brytanii, Australii i Hongkongu. Projekt Campo był jedynym projektem z Polski nominowanym w tej edycji konkursu.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Święto kawy i baristów

29 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy. Segafredo Zanetti Poland rozpoczęła świętowanie kilka dni wcześniej i już 25 września zorganizowała Dzień Kawy z Segafredo.

Nie dojadłeś? Zabierz ze sobą

Zabieranie resztek dań zamówionych w restauracji nie jest ani oznaką chytrości, ani powodem to wstydu, ale objawem ekologicznej świadomości. Choć w Europie Zachodniej takie zachowania praktykowane są od dawna, u nas to wciąż jeszcze nowość.

NAJWIĘKSZY FESTIWAL WHISKY W POLSCE

25 i 26 sierpnia odbędzie się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Jego pomysłodawcą oraz organizatorem jest Dom Whisky. Festiwal Whisky Jastrzębia Góra to pierwszy w Polsce Festiwal Whisky, który premierę miał w 2014 r. w Jastrzębiej Górze.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej