x

Warszawska Pyza 2019

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.

To kultowe wydarzenie, które powołał do życia Maciej Nowak. Tegoroczna Pyza będzie wyróżnieniem dla miejsc, które na dobre zapuściły korzenie w nadwiślańskim gruncie. Redakcja Stołecznej Gazety Wyborczej chce zebrać dziesiątkę najbardziej kultowych adresów, bez których nie wyobrażamy sobie kulinarnego życia stolicy.

Poszukiwane są miejsca specjalizujące się w szybkich, wygodnych w konsumpcji daniach. Na liście powinny znaleźć się zarówno knajpy serwujące kultowe frytki, hamburgery, zapiekanki, jak i food trucki, uliczne okienka, które są zasłużone, szanowane, popularne i uwielbiane. Otwarte niedawno lub kilkanaście lat temu.

Redakcja Gazety czeka na wasze zgłoszenia, bo wiecie najlepiej, na które miejsca warto głosować widelcem. Piszcie na adres: warszawskapyza@agora.pl. Spośród nadesłanych propozycji, wybrana zostanie dziesiątka miejsc pretendujących do tytułu Warszawska Pyza. Jury drogą degustacji i obrad wyłoni to najlepsze.

Finał Pyzy odbędzie się na Stadionie Narodowym podczas Festiwalu Food Trucków, czyli imprezy Żarcia na Kółkach, w dniach 24-25 sierpnia br.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej