x

Warszawska Pyza 2019

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.

To kultowe wydarzenie, które powołał do życia Maciej Nowak. Tegoroczna Pyza będzie wyróżnieniem dla miejsc, które na dobre zapuściły korzenie w nadwiślańskim gruncie. Redakcja Stołecznej Gazety Wyborczej chce zebrać dziesiątkę najbardziej kultowych adresów, bez których nie wyobrażamy sobie kulinarnego życia stolicy.

Poszukiwane są miejsca specjalizujące się w szybkich, wygodnych w konsumpcji daniach. Na liście powinny znaleźć się zarówno knajpy serwujące kultowe frytki, hamburgery, zapiekanki, jak i food trucki, uliczne okienka, które są zasłużone, szanowane, popularne i uwielbiane. Otwarte niedawno lub kilkanaście lat temu.

Redakcja Gazety czeka na wasze zgłoszenia, bo wiecie najlepiej, na które miejsca warto głosować widelcem. Piszcie na adres: warszawskapyza@agora.pl. Spośród nadesłanych propozycji, wybrana zostanie dziesiątka miejsc pretendujących do tytułu Warszawska Pyza. Jury drogą degustacji i obrad wyłoni to najlepsze.

Finał Pyzy odbędzie się na Stadionie Narodowym podczas Festiwalu Food Trucków, czyli imprezy Żarcia na Kółkach, w dniach 24-25 sierpnia br.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

KULINARNE WYZWANIE Z KRÓLEWSKĄ RYBĄ W ROLI GŁÓWNEJ

9 marca 2019 odbędą się Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Impreza ma charakter cykliczny, po raz pierwszy odbyła się w 2015 r. Piąta edycja wydarzenia po raz drugi z rzędu będzie częścią Kulinarnego Pucharu Polski.

Wielkie otwarcie Hali Gwardii, nowego miejsca na zakupowej i kulinarnej mapie Warszawy: 29 września - 1 października

Firma CBR Events, nowy operator Hali Gwardii po 125 latach od momentu pierwszego otwarcia obiektu przywraca warszawiakom historyczne miejsce zakupów i rodzinnych spotkań.

7. Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler za nami!

Podróżować jest bosko i dlatego Marta Gessler wybrała hasło "Podróżu-JEMY" jako myśl przewodnią tegorocznych Targów Książki Kulinarnej. Impreza odbyła się w weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie.

Noc Restauracji 2018

Już tylko kilka dni dzieli nas od piątkowego wieczoru, kiedy to rozpocznie się Noc Restauracji 2018 - Smaki Polski.

Selgros fundatorem Wigilii Caritas dla niemal 10 tys. osób

To już 16 raz kiedy przy wigilijnym stole Caritas spotkają się samotni i potrzebujący. Współorganizatorem tego ważnego wydarzenia jest Selgros Cash&Carry, dzięki czemu może przyjąć ono charakter ogólnopolski. Firma przekazała na ten cel ponad 35 ton żywności.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej