x

Warszawska Pyza 2019

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.07.2019

To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.

To kultowe wydarzenie, które powołał do życia Maciej Nowak. Tegoroczna Pyza będzie wyróżnieniem dla miejsc, które na dobre zapuściły korzenie w nadwiślańskim gruncie. Redakcja Stołecznej Gazety Wyborczej chce zebrać dziesiątkę najbardziej kultowych adresów, bez których nie wyobrażamy sobie kulinarnego życia stolicy.

Poszukiwane są miejsca specjalizujące się w szybkich, wygodnych w konsumpcji daniach. Na liście powinny znaleźć się zarówno knajpy serwujące kultowe frytki, hamburgery, zapiekanki, jak i food trucki, uliczne okienka, które są zasłużone, szanowane, popularne i uwielbiane. Otwarte niedawno lub kilkanaście lat temu.

Redakcja Gazety czeka na wasze zgłoszenia, bo wiecie najlepiej, na które miejsca warto głosować widelcem. Piszcie na adres: warszawskapyza@agora.pl. Spośród nadesłanych propozycji, wybrana zostanie dziesiątka miejsc pretendujących do tytułu Warszawska Pyza. Jury drogą degustacji i obrad wyłoni to najlepsze.

Finał Pyzy odbędzie się na Stadionie Narodowym podczas Festiwalu Food Trucków, czyli imprezy Żarcia na Kółkach, w dniach 24-25 sierpnia br.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

25 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

Już 9 października odbędzie się Dzień Własnego Biznesu - święto małych i średnich przedsiębiorców. Z tej okazji na konsumentów czekać będzie 25 tys. ofert specjalnych - w tym promocje, rabaty i gratisy w sklepach i lokalach w całym kraju.

Świąteczny catering fundacji Kuroniówka

Wystarczy zamówić świąteczny catering w Kuroniowie Diety, by ufundować obiad podopiecznemu Fundacji Kuroniówka. To już kolejna akcja charytatywna, w której organizacje te łączą siły na rzecz pomagania innym w potrzebie.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

GASTRONOMIA OD A DO Z

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

AGENDA INSPIRACJI

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

OSTATNI MIKSER KULINARNY W TYM SEZONIE

Tym razem tematem przewodnim były ryby w kontekście Bożego Narodzenia oraz tajniki pracy sommeliera wodnego. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej